«Όχι κίτρινη κάρτα σε αντίπαλο του Ολυμπιακού, όσο το παιχνίδι είναι ανοιχτό»

«Όχι κίτρινη κάρτα σε αντίπαλο του Ολυμπιακού, όσο το παιχνίδι είναι ανοιχτό»

Ο Σκουλάς συνέχισε το φαινόμενο που διαιωνίζεται και θέλει τους διαιτητές που παίζουν τον Ολυμπιακό, να δείχνουν συνέπεια στην καταστρατήγηση του πειθαρχικού ελέγχου. Ένα μοτίβο που προκαλεί απορίες.

Το φαινόμενο διαιωνίζεται. Είσαι διαιτητής. Ορίζεσαι να «σφυρίξεις» παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ε, μάλλον το έχεις τάμα ή… ταγμένο, να μην δώσεις κίτρινη κάρτα σε αντίπαλο. Ακόμη κι αν πρόκειται για ορισμό. Ακόμη κι αν πρόκειται για περίπτωση που βγάζει μάτι. Ακόμη κι αν εκτεθείς εάν δεν δώσεις το προφανές. Αλλά ποιος ορίζει το προφανές, αλήθεια; Όταν αυτοί που πρέπει να σε «ελέγξουν», είναι εκ των προτέρων δεδομένο ότι δεν θα σε ακουμπήσουν, όλα τα υπόλοιπα είναι απλά. Και ό,τι κι αν κάνεις, θα παίξεις. Και στο επόμενο. Και στο επόμενο. Και στο παραπάνω. Μπορεί και ως VAR. Μπορεί και ως 4ος. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα τιμωρηθείς και το μεροκάματο θα βγει.

Πέρα από την πλάκα, βεβαίως, το φαινόμενο «αντίπαλος του Ολυμπιακού δεν πρέπει να παίρνει κίτρινη κάρτα όσο το παιχνίδι είναι ανοιχτό», ολοένα και γίνεται πιο έντονο. Από αγωνιστική σε αγωνιστική. Από αγώνα σε αγώνα. Από φάση σε φάση. Από διαιτητή σε διαιτητή. Οποιος κι αν ορίζεται από τον Περέιρα, το μοτίβο δεν αλλάζει. Για να πάρει αντίπαλος κάρτα, θα πρέπει ο παίκτης του Ολυμπιακού να βγάλει αίμα. Θα πρέπει να είναι κάτι τόσο κραυγαλέο και στα όρια της κόκκινης κάρτας, για να γίνει (το πολύ) κίτρινη. Εάν δοθεί φάουλ.

Τα φετινά φαινόμενα πολλά. Αλλά όσο περνούν οι αγωνιστικές και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προπορεύεται, τόσο τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Με τους διαιτητές να δείχνουν μια πολύ ιδιαίτερη απροθυμία να «κιτρινίζουν» τους αντιπάλους. Ο,τι κι αν κάνουν. Ο Διαμαντόπουλος (Λαμία και Ξάνθη) ήταν αυτός που έκανε την αρχή σε τόσο έντονο βαθμό. Ο Παπαδόπουλος έγραψε ιστορία με τις… καρατιές του Κοροβέση (και όχι μόνο) που άφησε ατιμώρητες στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο κολλητός του Περέιρα, το «πιστόλι» Ζόρζε Σόουζα από την Πορτογαλία, πήγε τον πειθαρχικό έλεγχο σε άλλο επίπεδο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Σκαριά – ορισμός κόκκινης κάρτας στον Καμαρά από τον Τσιγκρίνσκι, ούτε φάουλ. Ορισμός κόκκινης κάρτας… μπουνιά  του Ολιβέιρα στον Γκιγιέρμε, απλό φάουλ. Φάουλ – ορισμός δεύτερης κίτρινης κάρτας από τον Γαλανόπουλο, τίποτα. Κραυγαλέα κόκκινη κάρτα του Τσιντώτα στις καθυστερήσεις, το παραμικρό.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στον διεθνή Σκουλά. Ο οποίος διατήρησε σε υψηλά επίπεδα την ανυπαρξία πειθαρχικού ελέγχου. Επιβεβαιώνοντας τη… συνέπεια στην αντιμετώπιση του Ολυμπιακού. Επιβεβαιώνοντας ότι ο Ολυμπιακός σχεδόν «απαγορεύεται» να αντιμετωπιστεί με ίσα μέτρα και σταθμά σε σχέση με τους αντιπάλους του. Ειδικά εάν δεν έχει φροντίσει να «καθαρίσει» το παιχνίδι από νωρίς. Ειδικά εάν ο αντίπαλος είναι αποφασισμένος και… δασκαλεμένος να παίξει στα όρια, έχοντας εκ των προτέρων γνώση ότι θα του «συγχωρεθεί».

* Ο Σκουλάς, λοιπόν, βλέπει τον Γούτα να κλοτσάει την μπάλα μακριά μετά από υπόδειξή του, μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα με τον Ατρόμητο. Και αδιαφορεί.

* Στο 34′ ο Μανούσος κλοτσάει εν ψυχρώ τον Τσιμίκα που μπαίνει στην περιοχή του Ατρόμητου και τον ανατρέπει. Μόνο φάουλ, αν και ορισμός της κίτρινης κάρτας.

* Στο 45′ Ρισβάνης παίρνει παραμάζωμα (πάλι) τον Τσιμίκα, πάλι για τον Σκουλά ήταν απλό φάουλ.

* Στο 52′ ο Γούτας χτυπάει από πίσω στο κεφάλι τον Σουντανί. Ο Αλγερινός επιθετικός του Ολυμπιακού πέφτει στον αγωνιστικό χώρο ζαλισμένος. Ο διεθνής, κατά τα άλλα, διαιτητής, πέραν του ότι δεν έδωσε το προφανές φάουλ, δεν διέκοψε καν το ματς, παρά το γεγονός ότι υπήρχε χτύπημα στο κεφάλι. Αγνοια ή αδιαφορία για βασικούς κανονισμούς.

* Από το 58ο λεπτό ξεκίνησε το κωμικό σόου, που τελικά ΔΕΝ οδήγησε σε αποβολή του Κατράνη. Σε εκείνο το σημείο έγινε η πρώτη φάση-μαρς, με σπρώξιμο στον Μπουχαλάκη. Ορισμός κίτρινης κάρτας.

* Στο 71ο λεπτό έγινε η φάση της αγωνιστικής. Ο Κατράνης σπρώχνει με τα δύο χέρια τον Ποντένσε, μπροστά στον 4ο Τσαγκαράκη, τον βοηθό Καρσιώτη, αλλά και σχετικά κοντά στον Σκουλά. Τίποτα! Η έκρηξη του πάγκου του Ολυμπιακού οδήγησε σε κίτρινη κάρτα. Στον βοηθό του Μαρτίνς!

* Στο 85 ο Ενσικουλού πήρε αγκαλιά τον Γκιγιέρμε, τον έριξε κάτω, αλλά… όλα καλά.

* Στο 87′ άνοιξαν σαμπάνιες. Ο Κατράνης κράτησε από φανέλα, σορτσάκι, χέρια τον Ποντένσε, ενώ ο Πορτογάλος έβγαινε στην επίθεση. Και ο Σκουλάς του έδειξε κίτρινη κάρτα!

* Στο 93′, όμως, εξευτελίστηκε. Και έδειξε ή ότι είναι ανίκανος ή ότι απλά δεν ήθελε να τηρήσει τους κανονισμούς. Ο Κατράνης ισοπεδώνει πάλι τον Ποντένσε, ορισμός κίτρινης κάρτας. Και πάλι ο -κατά τα άλλα- διεθνής διαιτητής δεν δείχνει τίποτε. Δεν τον αποβάλλει. Αλλά παίζοντας θέατρο σκιών με τα χέρια, «εξηγεί» ότι έδωσε φάουλ την επόμενη φάση. Μικρή λεπτομέρεια; Δεν υπήρχε άλλος που να συμμετείχε στη φάση. Μόνο ο Ποντένσε και ο Κατράνης…

Ο Σκουλάς ήταν πανευτυχής όταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος του έδωσε την ευκαιρία να τον αποβάλλει. Μάλιστα επειδή υπερενθουσιάστηκε, έτρεξε γρήγορα με την κόκκινη στο χέρι. Αλλά επειδή, μάλλον, κατάλαβε ότι μπορεί να φάνηκε η σπουδή, ζήτησε και τη συνδρομή του VAR.

Το πρόβλημα, βεβαίως, δεν είναι ότι απέβαλλε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Τήρησε τον κανονισμό και ορθώς του έδειξε κόκκινη κάρτα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έκανε το ίδιο και στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα. Με το φαινόμενο να παίρνει διαστάσεις και να έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη αίσθηση, που όταν ο διαιτητής δείχνει την πρώτη κάρτα σε αντίπαλο, το γήπεδο να… χειροκροτεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ