Η μέρα των δώρων στο ποδόσφαιρο

Η μέρα των δώρων στο ποδόσφαιρο

Ημέρα boxing day σήμερα στην Αγγλία με πολλά φαβορί, πολλά γκολ, αλλά και κάποια ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Ελπίζω να περνάτε όλοι πολύ ωραία αυτές τις μέρες. Αν έχετε όρεξη, μπορείτε μέσα στα όλα τα γιορτινά που κάνετε και απολαμβάνετε να συμπεριλάβετε και τη μπαλίτσα. Γιατί η βρετανική boxing day έχει τη δική της χάρη.
 
Είτε την παρατηρήσουμε από φίλαθλη οπτική γωνία είτε βέβαια από στοιχηματική.
 
Μιας και είναι περίοδος γιορτών, να θυμηθούμε ορισμένα πράγματα που δείχνουν πόσο αγαπούν οι Άγγλοι (και οι Σκοτσέζοι και οι Ουαλοί κλπ) το ποδόσφαιρο.
 
Ειδικά στην Πρέμιερ Λιγκ, σε κάθε boxing day «απαγορεύονται» δια ροπάλου τα ντέρμπι. Σε πρωταθλήματα που είναι γεμάτα γειτονικές μονομαχίες και διάσπαρτες αντιπαλότητες, στις 26 Δεκεμβρίου κανένας δεν αντιμετωπίζει ομάδα που του …οξύνει τα ακραία ένστικτα.
 
Επίσης, οι διοργανωτές δεν φροντίζουν μόνο για αυτό. Σκέφτονται και τον κόσμο. Σου λέει «πού να τρέχει ο άλλος από το βορρά στο Νότο Χριστουγεννιάτικα;» Και ορίζουν παιχνίδια με συλλόγους που δεν απέχουν πολλά χιλιόμετρα μεταξύ τους. Σέβονται και το χαρακτήρα της μέρας και τις συνήθειες των ανθρώπων χωρίς να ξεχωρίζουν από αυτά την ιδιότητα του φιλάθλου. Και αυτή ενσωματωμένη είναι στην πολιτιστική ταυτότητα των πολιτών της.
 
Η αγωνιστική της Boxing Day δεν προκύπτει από κλήρωση αλλά από ορισμό. Θα αποφεύγονται και τα ντέρμπι και οι μεγάλες αποστάσεις. Και αυτό είναι από τους λόγους που η μπάλα στην Αγγλία θα είναι για πάντα ριζωμένη στις κοινωνίες της. Γιατί είναι μέρος της ζωής των ανθρώπων σεβαστό και ιδιαίτερο.
 
Πάμε τώρα να δούμε τι θα ποντάρουμε. Κατ’ αρχήν είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι το πρόγραμμα βρίθει από φαβορί και τα περισσότερα θα κερδίσουν.
 
Είναι ορατό επίσης δια γυμνού οφθαλμού ότι το ματς της Σουόνσι με τη Λίβερπουλ προμηνύει πολλά γκολ και της Τότεναμ με τη Σαουθάμπτον έναν μέσο αριθμό, καθώς οι «άγιοι» δεν αναμένεται να αγιάσουν σήμερα και θα προβάλλουν ισχυρή αντίσταση.
 
Δύο λοιπόν οι βασικές προτάσεις. Over 2,5 ή 3,5 στο Άνφιλντ και 2-3 Γκολ στο Γουέμπλεϊ. Να το τζογάρουμε λίγο παραπάνω; Στο ίδιο παρολί μπορούμε να βάλουμε για anytime σκόρερ τον Χάρι Κέιν και τον Μοχάμεντ Σαλάχ.
 
Ας προστεθεί τώρα και μία από τις αγαπημένες του …καμμένου δυσαναλογίες αποδόσεων. Γιατί είναι φαβορί η Γουότφορντ στο ματς με τη Λέστερ; Οι «σφήκες» προέρχονται από τέσσερις ήττες, έχουν να κερδίσουν από τη γιορτή της Αγίας Αικατερίνης (25 Νοεμβρίου) και ο Σίλβα προσπαθεί να βρει τρόπο να σχηματίσει ανταγωνιστική 11άδα με τις τόσες απουσίες που τον επιβαρύνουν. Αφού δεν σημειώθηκε βελτίωση στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, πώς να συμβεί τώρα που τα ματς διεξάγονται ανά τριήμερο; Κόντρα λοιπόν στον συμπαθή πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού για λογαριασμό των «αλεπούδων» που προ ημερών ισοφάρισαν 2-2 στο 94’ τον Μουρίνιο και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συνέδεσαν στην αγωνιστική τους σταθερότητα την ψυχολογική βελτίωση.
 
Γουότφορντ – Λέστερ 2Χ λοιπόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ