Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Τρίο στούτζες...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Βόμβες» NOVA για αναδιάρθρωση και Κεντρική Διαχείριση

Ξεκάθαρα αντίθετη η NOVA σε κάθε σκέψη αύξησης των ομάδων στη Super League - «Πρώτα να αρχίσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα» για τα τηλεοπτικά.

«Βόμβες» NOVA για αναδιάρθρωση και Κεντρική Διαχείριση | to10.gr

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει έναν βασικό χρηματοδότη: την τηλεόραση. Η NOVA διαθέτει στο δυναμικό της την πλειοψηφία των ομάδων, των οποίων και αποτελεί «βασικό χορηγό». Αρα, κρίνει ότι έχει, πρέπει να έχει, λόγο στις όποιες αποφάσεις παίρνονται από τις ΠΑΕ. Ενόψει, λοιπόν, της νέας τηλεδιάσκεψης της Super League (14:00), η διοίκηση του συνδρομητικού καναλιού, με επίσημη διαρροή της, ξεκαθάρισε τις θέσεις τις σε τρία βασικά ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατ’ αρχάς κατάστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης της Super League, κάνοντας λόγος για «άστοχες προτάσεις, χωρίς καμία ρεαλιστική βάση». Επιπλέον, σε ό,τι έχει να κάνει με όσα τέθηκαν στη Λίγκα για πιθανές αναπροσαρμογές τηλεοπτικών συμβολαίων, τόνισε ότι θα γίνει συζήτηση με την κάθε ΠΑΕ ξεχωριστά, ενώ πήρε θέση και για τα περί κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης, σημειώνοντας πως κάθε τοποθέτηση είναι «εξαιρετικά πρόωρη», καθώς «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν πλάνο επανέναρξης και ολοκλήρωσης του τρέχοντος πρωταθλήματος».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ NOVA

Στελέχη της Nova, σχολιάζοντας τα όσα διαρρέονται από παράγοντες της Super League 1, αναφορικά με επαφές και συνεννοήσεις των προηγούμενων ημερών, και με δεδομένο ότι για το πλάνο την επανέναρξης και ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόρηση προς τους εκπροσώπους της Nova, επισήμαιναν τα εξής:

1. Η Nova επανέλαβε την ξεκάθαρη αντίθεση της σε σενάρια αύξησης των ομάδων και αναδιάρθρωσης της Super League 1, τονίζοντας ότι τέτοιες σκέψεις και προτάσεις είναι τελείως άστοχες, χωρίς καμία ρεαλιστική βάση ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας, και αναιρούν οποιοδήποτε μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πλάνο της SuperLeague1 καθώς δεν έχει προλάβει καν η, μόλις πριν λίγους μήνες, αναδιάρθρωση να εφαρμοσθεί.

2. Σχετικά με ερωτήματα, που τέθηκαν για τυχόν αναπροσαρμογές τηλεοπτικών συμβολαίων, η Nova ξεκαθάρισε και πάλι ότι τα εμπορικά και οικονομικά θέματα, που αφορούν τις διμερείς συνεργασίες με επιμέρους ΠΑΕ, θα συζητηθούν απευθείας με τις εν λόγω αντισυμβαλλόμενες ομάδες, αφού ανακοινωθεί από τη Superleague συγκεκριμένο πλάνο επανέναρξης και ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, προς αξιολόγηση.

3. Αναφορικά με το σενάριο επαναφοράς της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, οι εκπρόσωποι της Nova θεωρούν εξαιρετικά πρόωρη όποια τοποθέτηση, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν πλάνο επανέναρξης και ολοκλήρωσης του τρέχοντος πρωταθλήματος, πόσω μάλλον δε για την έναρξη της νέας σεζόν.