Η «Ρήτρα Ανεξαρτησίας» της βαθιά εξαρτημένης ΕΠΟ

Η «Ρήτρα Ανεξαρτησίας» της βαθιά εξαρτημένης ΕΠΟ

Η διοίκηση της ΕΠΟ θυμήθηκε το... αυτοδιοίκητο, λησμονώντας ότι με την καταπάτησή του (Κοντονής) πήρε το κουμάντο.

Όπως «κάθε πτωχή πλην τίμια» εθνική ομοσπονδία, που σέβεται το εαυτό της και την ιδιότητα της ως μέλος της FIFA ,ανακαλύπτει, σε στιγμές δύσκολες του βίου της, τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας, στην οποία, υποτίθεται, ομνύει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έτσι και η Ε.Π.Ο. δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει την πεπατημένη.

Απέναντι στην κυβερνητική πρωτοβουλία για τις εκλογές είχε μία μόνο επιλογή και την υλοποίησε. Με επιστολή που έστειλε στη FIFA καταγγέλλει «την κυβερνητική απόπειρα να παραβιαστεί η Ρήτρα Ανεξαρτησίας» ( δηλαδή το περιβόητο αυτοδιοίκητο) και ζητάει, προς υπεράσπιση του, τη συνδρομή της.

Την φλογερή επιθυμία της να προστατεύσει από τον «κακό Μητσοτάκη» το αυτοδιοίκητο την ενστερνίστηκαν αμέσως και την έκαναν παντιέρα οι κορυφαίοι της εξυγίανσης, εντός και εκτός του Πάρκου Γουδή. Τα πιστόλια πήραν αμέσως φωτιά, οι εργολάβοι ανέλαβαν το έργο και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια στοιχήθηκαν στο πλευρό της «διωκόμενης από τον Αυγενάκη» Ε.Π.Ο.

«Ζήτω το αυτοδιοίκητο, κάτω ο Αυγενάκης» ανέκραξαν αμέσως κι έδωσαν εντολή και κάτι ενεργούμενα να ξεκινήσουν τις απειλές και τις δήθεν κοροïδίες προς τον Υφυπουργό, γιατί οι ίδιοι κωλύονται κομματάκι…

Μέχρι κι ο Κοντονής έκλαψε με μαύρο δάκρυ την ώρα που έτρωγε καλαμαράκια με μια χόρτα στην Καισαριανή. Μόνος του τώρα γιατί όλα τα πιστόλια του τον παράτησαν και πλέον δουλεύουν για άλλα αφεντικά. Πάει πια «η παράγκα», πάει και «το όραμα». Πουλάνε αλλού εξυπηρετήσεις.

Ποιοι είναι αυτοί που υπερασπίζονται το ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο και επικαλούνται τη, δήθεν, παραβίαση του; Απάντηση: «είναι οι χειρότεροι πολέμιοι της ανεξαρτησίας της Ε.Π.Ο. σε όλη την ιστορία της».

Αν ρίξει κανείς μια προσεκτικότερη ματιά θα βρει στον κατάλογο των «ανησυχούντων» μερικούς από τους κορυφαίους υπουργικούς σφουγγοκωλάριους των τελευταίων ετών, οι οποίοι ξημεροβραδιάζονταν έξω από τα υπουργικά διαμερίσματα για να τους δει, έστω, η υπουργάρα Σταυρομπάμπης Κοντονής και να αποκτήσει νόημα η ζωή τους.

Είναι όλοι εκείνοι που τον έγλειφαν πατόκορφα και τον καλούσαν, ανοιχτά και δημόσια, να καταργήσει «εδώ και τώρα» το αυτοδιοίκητο, επειδή «κανείς δεν μπορεί να είναι πάνω από το νόμο». Αυτοί που αποθέωναν κάθε απόφαση του, κάθε ενέργεια του, κάθε παρέμβαση του που άνοιγε το δρόμο για να εγκατασταθεί στην Ε.Π.Ο. η διαβόητη Π.Δ.Ε. του Δρόσου και του Κουτσοκούμνη.

Είναι οι παρακοιμώμενοι που άναβαν κερί στην υπουργάρα τον Κοντονή όταν χρησιμοποιούσε, σαν κοινός γκάγκστερ την κρατική εξουσία για να ορίσει διαιτητές και βοηθούς στον τελικό του κυπέλλου το 2016,.

Μιλάμε για εκείνους που καθάριζαν με τη γλώσσα τους ακόμη και το χαλί που πατούσε ο Κοντονής για να τον οδηγήσουν να καθυστερήσει τη διεξαγωγή του τελικού ώστε να αποθεραπευτούν οι τραυματίες ποδοσφαιριστές τους, την ώρα που οι συνάδελφοι τους του Ολυμπιακού περίμεναν ένα μήνα άπραγοι πότε θα γίνουν τα κέφια του υπουργού για να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ναι, υπερασπίζονται το αυτοδιοίκητο και απειλούν την κυβέρνηση (και όχι τον Αυγενάκη) οι επικεφαλής των μπράβων και οι ομοτράπεζοι των δολοφόνων του τελικού του 2016, οι ίδιοι που μαχαιρώνονταν σε παγκόσμια θέα στη γέφυρα του «Μπερνα-μπέου» στον τελικό του 2017.

Δεν είναι καταπληκτικό; Όπως και να το δει κανείς είναι πρωτόγνωρο και αξίζει την προσοχή όλων. Να παριστάνουν «τον Ηρακλή του αυτοδιοίκητου» κάποιοι που δεν μπορούν να πουν ολόκληρη τη λέξη. Να γράφουν γράμματα στη FIFA αυτοί που έχουν πιέσει, απειλήσει, δείρει, χρηματίσει, ανασκολοπήσει σωματεία και μέλη Γενικών Συνελεύσεων σε εκλογές Ενώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Τι άλλο κοινό έχουν όλοι αυτοί οι υπερασπιστές της Ρήτρας Ανεξαρτησίας της Ε.Π.Ο.; Μια ζωή ολόκληρη στο σκοτάδι έμαθαν να χτυπάνε, πάντα μέσω τρίτων, εύκολους (έτσι πιστεύουν) στόχους. Ούτε να σκεφτούν να κοιτάξουν λίγο παραπάνω, στα ανώτερα στρώματα της κυβέρνησης. Εκεί πουλάνε διάθεση για συνεργασία και ζητάνε συγνώμη γονατιστοί.

Ζούμε την εποχή που το αυτοδιοίκητο έφτασε και πάλι να έχει πέραση. Τον Κοντονή τον ξέχασε κι η μάνα του. Υπουργάρα καινούργια δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Το πόπολο θέλει νταβατζιλίκια και τσαμπουκάδες. Η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει από επιθέσεις.

Τι απόμεινε; Εκείνοι οι «κουτόφραγκοι» της FIFA που μπορεί και να πιστέψουν πως απειλούνται από τον Αυγενάκη. Κι ένας Χούμπελ που πρέπει να πει το ποίημα για να πει ότι έκανε τη δουλειά του και να πάει κι αυτός σπίτι του ήσυχος και κονομημένος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ