Troll-στρατοί κάνουν διαδικτυακά «ντου»… παντού!

Troll-στρατοί κάνουν διαδικτυακά «ντου»… παντού!

Λογαριασμοί «οπαδών» του ΠΑΟΚ στα social media, εν είδει στρατού, επιτίθενται μαζικά σε όσους τους υποδεικνύεται και προκαλούν οργή.

Ο ΠΑΟΚ έχει έναν δικό του τρόπο λειτουργίας. Που προφανώς συνάδει με τον τρόπο σκέψεις, λειτουργίας, αντιμετώπισης προβλημάτων και «εξόντωσης» των αντιπάλων, του Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα, είναι φοβερά εντυπωσιακό, πώς μια σειρά από συγκεκριμένα ζητήματα που αποτελούν βασικά επιχειρήματα της ΠΑΕ ή αφορούν αντιπάλους του Δικεφάλου, συγκεντρώνουν διαδικτυακές αντιδράσεις από συγκεκριμένο «στρατό».

Το καλοκαίρι, το περίφημο «UEFA-Mafia» του ΠΑΟΚ έγινε κίνημα troll που επιτέθηκαν μαζικά στα επίσημα social media της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Όταν ο Δικέφαλος ρωτήθηκε από τους αρμοδίους εάν αυτού του είδους η επιθετική ρητορική εναντίον της UEFA αποτελεί και επίσημη θέση της ΠΑΕ, έκανε ότι δεν άκουσε.

Αντιθέτως, «άκουσε» την τοποθέτηση του επικεφαλής της νομικής ομάδας του ΠΑΟΚ, Τάκη Μπαλτάκο, να υποστηρίζει δημόσια, σε ραδιοφωνική του παρέμβαση τα εξής: «Καλά έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ γιατί τίποτα δεν πρέπει να αφήσεις να πέσει κάτω. Γιατί αν τα αφήνεις, η άλλη πλευρά παίρνει… αέρα. Η ECA δεν τιμωρεί ομάδες, αυτά τα κάνει η UEFA».

Στη διάρκεια της εβδομάδας, εκατοντάδες troll, λειτουργώντας ως διαδικτυακός στρατός πίεσης, έκαναν… «ντου» στα social media της ECA, με σκοπό να διαβάλλουν τον Ολυμπιακό. Η «επίθεση» μπορεί θεωρητικά να ήταν «απρόσωπη», αλλά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων, θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ ότι καθοδήγησε την «επίθεση». Με τη μαζική επίθεση των troll απλώς να δίνει και στους Ευρωπαίους να καταλάβουν με τι έχουν να κάνουν.

Ο τρόπος είναι πολύ συγκεκριμένος. Οποιος θεωρείται «εχθρός», αυτομάτως μπαίνει στο στόχαστρο. Το συνεργείο των troll πιάνει δουλειά, με σκοπό «εξοντώσει» τον «εχθρό». Αλλά και (κυρίως) να αλλάξει την πραγματικότητα. Να δημιουργήσει σκιές και να παραπλανήσει το κοινό ακόμη και της δικής του ομάδας.

Μάλιστα, επειδή σε κάποιες περιπτώσεις έχουν υπάρξει έως και ακραίες τοποθετήσεις από τα πληρωμένα troll των social media, έχουν υπάρξει και επίσημες καταγγελίες ανθρώπων που, είτε αισθάνθηκαν ότι απειλήθηκαν είτε διασύρθηκαν αδίκως, επειδή είναι με τη λάθος πλευρά.

Στόχος είναι να τραφεί το αίσθημα της αδικίας των οπαδών. Να γίνουν «ασπίδα» του αφεντικού. Να μην στραφούν εναντίον του για τις πρακτικές που ακολουθεί… Όπως λέει και ο Μπαλτάκος, «δεν πρέπει να παίρνει αέρα κανένας»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ