Ευτυχώς η ψηφοφορία ήρθε… ανάποδα

Ευτυχώς η ψηφοφορία ήρθε… ανάποδα

Γελάνε και οι δέστρες για τα’ άλογα στους τοίχους των στάβλων στο Πάρκο Γουδή με αυτή την ΕΠΟ

Τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας της Ε.Π.Ο., δηλαδή το «αυτοδιοίκητο», την περιγράφει και την εγγυάται το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Είναι «το Σύνταγμα» του ποδοσφαίρου, δηλαδή η αρχική εξουσία από την οποία προέρχονται όλες οι επόμενες.

Όποιος υποστηρίζει ότι υπερασπίζεται τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας της Ε.Π.Ο. δεν μπορεί, δεν γίνεται για κανένα λόγο στον κόσμο να μην υπερασπίζεται το καταστατικό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και όλες τις ισχύουσες διατάξεις του.

Προβλέπει το ισχύον ( έκδοση 2019) καταστατικό της Ε.Π.Ο. στο άρθρο 57 « Δικαστικά Όργανα» και στην παράγραφο 7: « Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων της Ε.Π.Ο. δεν χρειάζονται επικύρωση από την Εκτελεστική Επιτροπή και δεν μπορούν να ελεγχθούν, ανασταλούν ή ακυρωθούν για οποιονδήποτε λόγο από την Εκτελεστική Επιτροπή».

Ποια είναι «τα δικαστικά όργανα της Ε.Π.Ο.»; Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, στην παράγραφο 1 « η Πειθαρχική Επιτροπή, η Επιτροπή Δεοντολογίας και η Επιτροπή Εφέσεων».

Άρα, όλες οι αποφάσεις των οργάνων αυτών είναι τόσο ισχυρές που η ίδια η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. δεν μπορεί, δεν δικαιούται να τις ελέγξει, να τις αναστείλει ή να τις ακυρώσει για οποιονδήποτε λόγο.

Αφού, λοιπόν, ισχύουν όλα αυτά και τα περιγράφει το καταστατικό, δηλαδή το «Σύνταγμα», της Ε.Π.Ο., τι στο καλό ψήφισε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στη Super League στο αίτημα της Ξάνθης να της επιστραφούν οι πέντε βαθμοί που της αφαιρέθηκαν με απόφαση δικαστικού οργάνου της Ε.Π.Ο. ( της Επιτροπής Εφέσεων) τελεσίδικα;

Πως επέτρεψε, ναι, αυτός είναι ο ακριβής όρος, να τεθεί ζήτημα ψηφοφορίας, έστω και μετά από αίτημα ομάδας που είναι μέλος του Συνεταιρισμού, για να ακυρωθεί απόφαση ενός ( δηλαδή του κορυφαίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο) δικαστικού οργάνου της Ε.Π.Ο.;

Πως συναίνεσε, ακόμη- ακόμη, στην κατάθεση ενός αιτήματος η διατύπωση και μόνο του οποίου είναι σαφέστατη παραβίαση του καταστατικού της Ε.Π.Ο.;

Κι αν (υπόθεση εργασίας) η ψηφοφορία που παράνομα ξεκίνησε, εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε, παρά τις αντιρρήσεις της Νομικής Υπηρεσίας της Super League, κατέληγε υπέρ της Ξάνθης τι θα έκανε η Λίγκα; Θα ακύρωνε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.; Με ποιο δικαίωμα; Που προβλέπεται κάτι ανάλογο στο καταστατικό ή στους κανονισμούς με βάση τους οποίους λειτουργεί, υποτίθεται, το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Όταν τις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων της Ε.Π.Ο. δεν μπορεί να διανοηθεί, όπως το καταστατικό προβλέπει, να τις ακουμπήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας πως, με ποια εξουσία και ποιες διαδικασίες ξεκίνησε να ψηφίσει για να τις ακυρώσει το Διοικητικό Συμβούλιο μιας Ένωσης που είναι μέλος της Ε.Π.Ο.;

Είναι ποτέ δυνατόν απέναντι σε μια ανάλογη απόπειρα να καταστρατηγηθεί το καταστατικό της Ε.Π.Ο. από εκπροσώπους ομάδων σε ένα συνεταιρισμό ( αυτή είναι η Super League) η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ε.Π.Ο. να είναι « ψηφίζω λευκό»; Τι θα πει «ψηφίζω λευκό;» Απορρυπαντικό από το super market αγόραζε εκείνη την ώρα;

Δηλαδή, η κατάργηση του καταστατικού της Ε.Π.Ο., της βάσης δηλαδή για το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας, με παρούσα την ίδια την Ομοσπονδία αποφεύχθηκε επειδή δεν της βγήκε της Ξάνθης η ψηφοφορία. Αλλιώς, θα πήγαινε το καταστατικό άκλαφτο!!!

Αυτοί οι τύποι, λοιπόν, είναι που έχουν αναλάβει εργολαβικά να υπερασπιστούν το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και επιτίθενται στην κυβέρνηση που, δήθεν, το καταργεί, επειδή περιμένει, όπως έχει συμφωνήσει, την έκθεση από τη FIFA και την UEFA για να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθώσεις που έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να διοικηθεί σωστά.

Αυτοί οι τύποι στέλνουν επιστολές στη FIFA και καταγγέλλουν τον Αυγενάκη, δηλαδή την κυβέρνηση, για αθέμιτες παρεμβάσεις στη Ρήτρα Ανεξαρτησίας της Ε.Π.Ο.

Αυτοί οι τύποι πληροφορούν τη FIFA για την «κακή» ελληνική κυβέρνηση και την ενημερώνουν για όσα ο Αυγενάκης δήθεν απεργάζεται κατά της Ε.Π.Ο.
Γελάνε κι οι δέστρες για τα’ άλογα στους τοίχους των στάβλων στο Πάρκο Γουδή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ