Νέο σκάνδαλο στην ΕΠΟ: Συγκάλεσε έκτακτη ΓΣ, για παράνομες εκλογές τον… Ιούλιο!

Νέο σκάνδαλο στην ΕΠΟ: Συγκάλεσε έκτακτη ΓΣ, για παράνομες εκλογές τον… Ιούλιο!

Εάν η ΕΠΟ επιλέξει να πάει σε εκλογές νωρίτερα από το φθινόπωρο, δεν θα έχει νομοθετική κάλυψη. Θα είναι παράνομο!

ΕΠΟ και σκάνδαλα, είναι δύο έννοιες ταυτόσημες, αλληλένδετες. Και αυτό αποδεικνύεται διαρκώς. Με εντυπωσιακό τρόπο. Με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, να παραδίδει διαρκώς μαθήματα παράνομων και εκτός κανονιστικού πλαισίου αποφάσεων. Και αυτό έγινε και στη συνεδρίαση της ΕΕ, που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας (25/05).

Εκεί πιστοποιήθηκε ακόμη μία σκανδαλώδης απόφαση της Ομοσπονδίας. Η Εκτελεστικη Επιτροπή της ΕΠΟ, με εισήγηση Γραμμένου, αποφάσισε την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 16/06, για να γίνει ΠΑΡΑΝΟΜΗ τροποποίηση στο καταστατικό της ΕΠΟ, κόντρα στον αθλητικό νόμο, με σκοπό να γίνουν εκλογές τον Ιούλιο! Την ίδια ώρα που ο αθλητικός νόμος λέει ξεκάθαρα ότι οι εκλογές γίνονται το τελευταίο τετράμηνο κάθε Ολυμπιακής χρονιάς.

Στην πρωτοφανή αυτή μεθόδευση μειοψήφησε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είπε: «Εισηγείστε μια παράνομη απόφαση. Δηλαδή Να πάμε να τροποποιήσουμε το Καταστατικό ενάντια στον αθλητικό νόμο; Πείτε μας κ. Γραμμένε γράφετε στα παλαιά σας παπούτσια τον νόμο, την κυβέρνηση και όπου φτάσουμε…; Ο νόμος αναφέρει το τελευταίο τετράμηνο του έτους των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι παράνομο αυτό που κάνετε».

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να υπενθυμίσουμε ότι οι εκλογές των Ομοσπονδιών διεξάγοντα βάσει νόμου κάθε 4ετία, με την ολοκλήρωση του Ολυμπιακού Κύκλου. Δηλαδή μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες. Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, από την Κυβέρνηση εδώ και μέρες έγινε γνωστό ότι θα σταλεί στη Βουλή ρύθμιση, ώστε φέτος, λόγω της μετάθεσης των Ολυμπιακών αγώνων ελέω κορωνοϊού, να διεξαχθούν οι εκλογές όλων των Ομοσπονδιών το φθινόπωρο.

Η ΕΠΟ ήταν η ομοσπονδία που αντέδρασε και ζήτησε να γίνουν οι εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, όπως «είχε συμφωνηθεί» στη συνάντηση των BIG 4 με τη FIFA. Μάλιστα, έκανε και επίσημη διαμαρτυρία σε UEFA και FIFA, κάνοντας λόγο για «αθέτηση συμφωνίας». Διαμαρτυρία, ωστόσο, που έπεσε στο κενό, καθώς ακόμη και η δήλωση του Χέρμπερτ Χούμπελ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, ουσιαστικά εξηγούσε έμμεσα ότι η Κυβέρνηση έχει δίκιο, λόγω κορωνοϊού, που επέλεξε να γίνουν οι εκλογές το φθινόπωρο, δηλαδή μόλις 1-2 μήνες μετά.

Για να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς θέλει να κάνει η ΕΠΟ, έχει σημασία να αναφέρουμε το εξής: Εάν επιλέξει να πάει σε εκλογές νωρίτερα από Σεπτέμβριο Οκτώβριο, που θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση, δεν θα έχει νομοθετική κάλυψη για να το κάνει. Θα είναι παράνομο. Θα είναι μια διαδικασία άνευ νομιμοποίησης!

Για να γίνει ακόμη πιο αντιληπτό, σε όλους, τι θέλει να κάνει η ΕΠΟ της Εξυγίανσης, έχει σημασία να αναφέρουμε τούτο: Με βάσει τη συμφωνία που υπήρχε με την UEFA και τη FIFA, η Κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα (Ιούλιο) από κάθε άλλη ομοσπονδία… στον πλανήτη. ΜΟΝΟ με τη ρύθμιση θα μπορούσε να γίνουν οι εκλογές! Ρύθμιση, λοιπόν, δεν υπάρχει. Αρα, εκλογές δεν μπορούν να γίνουν. Κι όμως, η ΕΠΟ έχει άλλη άποψη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ