«Bullying» και στον Στάρτζεον: Τον έβαλαν να πάρει πίσω όσα είπε… 30 ώρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης στην «O’Jogo» (pics)

«Bullying» και στον Στάρτζεον: Τον έβαλαν να πάρει πίσω όσα είπε… 30 ώρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης στην «O’Jogo» (pics)

Ο Φάμπιο Στάρτζεον σύρθηκε να... διαψεύσει τον εαυτό του για όσα είπε για τον Σαββίδη και την Ξάνθη. Δεν έχει αλλάξει λέξη η «O'Jogo» από τη συνέντευξη.

Ο Φάμπιο Στάρτζεον είναι το πρόσωπο της ημέρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρώτος παίκτης της Ξάνθης που μίλησε ανοιχτά για τη σχέση του ΠΑΟΚ, του Ιβάν Σαββίδη, με την ακριτική ομάδα. Αλλά όπως έγινε και στην περίπτωση των παρόμοιων δηλώσεων του Γιόσιπ Μίσιτς, και ο Πορτογάλος εξτρέμ έγινε αποδέκτης του «bullying» που φέρεται να έκαναν ΠΑΟΚ και Ξάνθη στους ποδοσφαιριστές τους, με σκοπό να ανασκευάσουν.

Και στις δύο περιπτώσεις όσα δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές είναι ξεκάθαρα. Και είναι σαφές ότι τα δήλωσαν και δεν έγινε καμία λάθος μετάφραση. Τουναντίον, όλα τα ελληνικά ΜΜΕ (εκτός από συγκεκριμένων συμφερόντων) μετέφρασαν με πολύ μεγάλη προσοχή και ακρίβεια όσα δήλωσαν. Και το έκαναν αρκετές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των συνεντεύξεων των δύο ποδοσφαιριστών. Ειδικά στην περίπτωση του Στάρτζεον, μάλιστα, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και επιβεβαιώνεται η πίεση ποθ ασκήθηκε στον παίκτη να διαψεύσει εγγράφως τα… δικά του λόγια, προφανώς υπό τον φόβο κάποιας τιμωρίας ή χρηματικής ποινής.

Το οξύμωρο, ωστόσο, είναι ότι η συνέντευξη δημοσιεύτηκε, τόσο στο φύλλο της «O’Jogo» της 26ης Μαΐου, όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα της, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Με τον… Στάρτζεον να ωθείται να διαψεύσεις αυτό που είπε, περισσότερες από 30 ώρες μετά τη δημοσίευση των δηλώσεών του.

Καθίσταται σαφές ότι το πρόβλημα δεν είναι η «λάθος μετάφραση». Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη είναι ότι ένας ποδοσφαιριστής (δύο, μαζί με τον Μίσιτς) μίλησαν ανοιχτά για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας και απλώς επιβεβαίωσαν αυτό που γνωρίζουν άπαντες, μετά και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις: Οτι η οικογένεια Σαββίδη, έχει τον έλεγχο της Ξάνθης.

Σε αντίθεση, δε, με τον Μίσιτς, που πήρε και πίεσε να κατέβει το κομμάτι από την κροατική εφημερίδα, που ανέφερε το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, η «O’Jogo» έως αυτή την ώρα δεν έχει αλλάξει ούτε λέξη από το κείμενο που δημοσίευσε. Παρά τις… κούφιες απειλές περί νομικών ενεργειών από την πλευρά του παίκτη. Απειλές, που έχουν και το γούστο τους, καθώς αφορούν τα… ελληνικά ΜΜΕ, που μετέφρασαν τη δήλωση! Με την ακρίβεια κόμματος!

Αναλυτικά η δήλωση του Στάρτζεον μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ξάνθης:

«Με μεγάλη μου έκπληξη είδα κείμενα που αναγράφουν ότι είπα σε συνέντευξη ότι έχουμε τον ίδιο πρόεδρο με τον ΠΑΟΚ κλπ. Όλα αυτά είναι ψευδή, εμετικά και προσβάλλουν την προσωπικότητα μου.

Αυτό που είπα είναι: “ Μας τιμώρησαν με -12 βαθμούς γιατί μας κατηγόρησαν ότι έχουμε συνιδιοκτησία με άλλη ομάδα. Είναι για αυτό τον λόγο που η ομάδα μου και η άλλη ομάδα είναι στα δικαστήρια.”

Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο αυτή. Για την αναπαραγωγή των ψευδών αυτών ειδήσεων που προσβάλλουν την προσωπικότητα μου θα εξασκήσω κάθε ένδικο μέσο».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ