Τρέχουν να σώσουν το τομάρι τους τα «μεγάλα κεφάλια» της ΕΠΟ για την υπόθεση Ντουρμισάι

Τρέχουν να σώσουν το τομάρι τους τα «μεγάλα κεφάλια» της ΕΠΟ για την υπόθεση Ντουρμισάι

Η απόπειρα των Διακοφώτηδων και των Γραμμένων να ενοχοποιήσουν υπαλλήλους και ένα συγκριμένο μεγαλοστέλεχος για τους τραγικούς χειρισμούς τους.

Η Ε.Π.Ο., στην υπόθεση τη έκδοσης του Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας του Φιορίν Ντουρμισάι για λογαριασμό του Άρη, φέρει το σύνολο της ευθύνης για τις αρνητικές εξελίξεις που σημειώθηκαν σε βάρος του ποδοσφαιριστή και της ομάδας, είτε αυτό αρέσει στους διάφορους Διακοφώτηδες, είτε όχι.

Οι απόπειρες, στις οποίες επιδίδεται ο κ. Διακοφώτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής υπεύθυνος της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών Ε.Ι.Π.), δηλαδή πολιτικός προϊστάμενος του Τμήματος που εκδίδει τα δελτία των ποδοσφαιριστών ( επαγγελματιών και ερασιτεχνών), να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είναι «συφοριασμένες σαν των Τρώων».

Ό,τι και να επικαλείται, όπου και να ψάχνει να ρίξει την ευθύνη, όποιον ή όποιους κι αν έχει «σημαδέψει» (ίσως προς χάρη της κας Παλαδά) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να απεκδυθεί την ευθύνη της διοίκησης της Ε.Π.Ο. και τον βασικών στελεχών της για την επικείμενη καταστροφή με την οποία απειλείται ο Άρης, αλλά και για το πρόστιμο των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ ε το οποίο τιμωρήθηκε η Ομοσπονδία.

Αιτιολογίες όπως « το έγγραφο της FIFA χάθηκε …. Δεν το είδαμε ποτέ και δεν έφτασε ούτε στον Γραμμένο … Ούτε ο Γραμμένος γνώριζε για την απαγόρευση και μόλις το έμαθε έπεσε από τα σύννεφα ( κι αυτός!!!)» κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Επιβεβαιώνουν, από τα χείλη του Πρόεδρου της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών, την τεράστια και αποκλειστική ευθύνη της Ε.Π.Ο. για το συγκλονιστικό κάζο και τις επιπτώσεις που απειλούν τον Άρη, με μικρότερη όλων τις υποχρεώσεις περί το ένα εκατομμύριο ευρώ που πρέπει να καλύψει ως οφειλές σε παλιούς ποδοσφαιριστές.

Ο ίδιος ο κ. Διακοφώτης είναι, ως εκ της θέσεως του στην προεδρία της Ε.Ι.Π., ο πολιτικός υπεύθυνος για όλο το σύστημα της έκδοσης των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας στην Ε.Π.Ο. Κι επειδή επιμελώς αποκρύπτει τις ευθύνες του να του τις θυμίσουμε, όπως ακριβώς αποτυπώνονται στους οικείους κανονισμούς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Κανονισμό Ιδιότητας και Μετεγγραφών και ειδικά την παράγραφο 7 του άρθρου 20 « η Ε.Π.Ο. είναι υπεύθυνη για το έλεγχο της πληρότητας των δικαιολογητικών και του νομοτύπου αυτών πριν από την έκδοση οιουδήποτε Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστή».

Την ευθύνη της αυτή η Ομοσπονδία την έχει μεταβιβάσει στην Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστή, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 21 του ίδιου κανονισμού είναι αρμόδια για τη διαδικασία έκδοσης των δελτίων « έχοντας παράλληλα το δικαίωμα να εξουσιοδοτεί για την έκδοση Δελτίων του Τμήμα Μητρώου Δελτίων».

Για την υπόθεση του Άρη και την απαγόρευση μετεγγραφών για δύο μετεγγραφικές περιόδους που του είχε επιβάλλει η FIFA η Ε.Π.Ο. ενημερώθηκε κανονικότατα και σε ανύποπτο χρόνο. Επίσης, γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει, ότι η παλιά ρύθμιση που είχε επιτύχει η «κακιά Ε.Π.Ο. του Κουρίδη και του Υφαντή για τις Π.Α.Ε. που είχαν υποβιβαστεί σε ερασιτεχνική κατηγορία για οποιονδήποτε λόγο και είχαν ξανασυστήσει νόμιμα, με βάση την ελληνική νομοθεσία, νέα επαγγελματική ομάδα με διαφορετικό ΑΦΜ» είχε πρόσφατα ακυρωθεί από τη FIFA, εξαιτίας της «καταστροφικής μανίας» των ομάδων αυτών να χρησιμοποιούν, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, το ίδιο όνομα, τα ίδια χρώματα, την ίδια έδρα, ακόμη και τα ίδια τηλέφωνα με την προηγούμενη Π.Α.Ε.

Η σχετική επιστολή της FIFA έφτασε στην Ε.Π.Ο. και (λογικά) ακολούθησε τη γνωστή διαδρομή. Από τον Εκτελεστικό Γραμματέα που την παρέλαβε και (ίσως) την χαρακτήρισε «σοβαρή και επείγουσα» θα διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία, στο Τμήμα Μητρώου Δελτίων και στο Τ.Μ.Σ. ( Διεθνείς Μετεγγραφές).

Συνέβη έτσι; Ακολουθήθηκε αυτή η διαδρομή με όλη την επιμέλεια που προϋποθέτει η σοβαρότητα της επιστολής και ο ικανός αριθμός ελληνικών ομάδων που αποκτούν πρόβλημα;
Ενημερώθηκαν αρμοδίως και με τη σπουδή που επιβάλλει το θέμα οι δύο επαγγελματικές Λίγκες, ώστε να ενημερώσουν με τη σειρά τους τις ΠΑΕ-Μέλη τους για την σοβαρότατη αυτή εξέλιξη για να λάβουν τα μέτρα τους;

Ένα τόσο σοβα ρό ζήτημα είναι σαφές πως επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα και την ταχύτατη ενημέρωση των Π.Α.Ε. όλων των επαγγελματικών κατηγοριών για να ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Αν όλα αυτά συνέβησαν με την επιμέλεια που απαιτεί το θέμα γιατί ο Άρης πίστευε ( χωρίς κανένα αντίλογο από την Ε.Π.Ο.) ότι ισχύει ακόμη η παλιά ρύθμιση και ως Π.Α.Ε. διάδοχος της παλιάς με νέο Α.Φ.Μ. δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα;

Κι όλοι αυτοί, που παρατηρούσαν τα στελέχη της Π.Α.Ε. τη Θεσσαλονίκης να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, την ώρα που οι αποφάσεις της FIFA για ποινές έρχονταν η μια μετά την άλλη στην Ε.Π.Ο., πως ακριβώς αντέδρασαν;

Πως συνέβη και το Τμήμα Μητρώου Δελτίων, ως εξουσιοδοτημένο από την Ε.Ι.Π. του κ. Διακοφώτη να εκδίδει τα Δελτία» εξέδωσε κανονικά δελτίο στον Ντουρμισάι, για να έρθει στη συνέχεια η Ε.Π.Ο. να το ανακαλέσει επικαλούμενη την απαγόρευση μετεγγραφών που είχε επιβληθεί στον Άρη από τη FIFA;

Κι αφού όλα αυτά εξελίχθηκαν και κατέστη σαφές πως υπάρχει πρόβλημα με τις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων της FIFA ( DRC και Επιτροπή Εφέσεων), ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να υποδείξει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο. και να ζητήσει απόφαση για την έκδοση του Δελτίου του ποδοσφαιριστή, αίτημα που σήμαινε στην ουσία την απαίτηση να ακυρώσει η Ε.Π.Ο. τις αποφάσεις της FIFA;

Ποιος έστειλε στη συνεδρίαση αυτή τον κ. Βασίλη Σαράκη, της Νομικής Υπηρεσίας της Ε.Π.Ο. παρακαλώ, να καταθέτει, ότι δεν υπάρχει ζήτημα μη έκδοσης του δελτίου, καθώς ο Άρης είναι μια νέα Π.Α.Ε. με διαφορετικό ΑΦΜ από την προηγούμενη στην οποία είχαν καταλογιστεί οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, άρα ορθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο θα ακυρώσει τις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων της FIFA και θα επιβάλλει την έκδοση του Δελτίου του Ντουρμισάι;

Όλες αυτές οι συγκλονιστικές πράξεις και παραλείψεις της Ε.Π.Ο., του πολιτικού προσωπικού της ( του κ. Διακοφώτη περιλαμβανομένου) και των μεγαλοστελεχών της δεν ήταν ζήτημα μιας μέρας ή μιας εβδομάδας.

Εξελίχθηκαν σε χρονικό διάστημα μηνών και είναι η κάθε παράλειψη χειρότερη από την αμέσως προηγούμενη. Πρόκειται για μια αλυσίδα εγκληματικών λαθών, στα οποία οδήγησε η μνημειώδης αναξιοπιστία και η χαώδης ανικανότητα τόσο της διοίκησης όσο και των στελεχών της Ε.Π.Ο. με θύμα τον Άρη και άμεση επίπτωση την ίδια την επιβίωση της ομάδας.

Ότι ο Γραμμένος δεν πήρε χαμπάρι τι συνέβη επειδή δεν είδε την επιστολή είναι τόσο αστεία δικαιολογία ( για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα) που η επίκληση της και μόνο προσβάλλει… τις δικαιολογίες. Δηλαδή, αν ο κ. Γραμμένος είχε μπροστά του τον φάκελο ή το φαξ ή το mail με την επιστολή υπήρχε ποτέ περίπτωση να καταλάβει οτιδήποτε από το περιεχόμενο της; Εκτός κι αν υποστηρίξει κάποιος βάσιμα ότι η FIFA επικοινωνεί με την Ε.Π.Ο. στην ελληνική γλώσσα.

Η απόπειρα των Διακοφώτηδων και των Γραμμένων να ενοχοποιήσουν υπαλλήλους και ένα συγκριμένο μεγαλοστέλεχος για την τραγωδία είναι κορυφαία απόπειρα υπεκφυγής από τις δικές τους ευθύνες. Το τομάρι τους θέλουν να διασώσουν και να βάλουν το ζήτημα κάτω από το χαλί, «τιμωρώντας» δήθεν κάποιον υπάλληλο για αβλεψία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ