Πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την Εισαγγελία Διαφθοράς για το VAR…

Πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την Εισαγγελία Διαφθοράς για το VAR…

Ο Σταύρος Κοντονής έχει πάρει θέση εδώ και καιρό για την άρση ασυλίας Παππά, Βασιλειάδη για το VAR

Ο κ. Σταύρος ( ή Σταυρομπάμπης) Κοντονής διακρίθηκε στην περίοδο Ιανουάριος 2015 – Σεπτέμβριος 2016 από τη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού της κυβέρνησης «πρώτη φορά αριστερά» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τις ιδιαίτερες επιδόσεις του στο κυνήγι διάφορων «εγκληματικών οργανώσεων» στο ποδόσφαιρο. Κατάφερε, στο τέλος, να κάνει πράξη όλες τις επιδιώξεις του.

Ανέτρεψε, δικαστικά, την εκλεγμένη διοίκηση Γκιρτζίκη και φρόντισε να διοικήσουν την Ε.Π.Ο. οι φίλοι του και συνεργάτες του «της εξυγίανσης και της κάθαρσης».

Τον διαδέχθηκε ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος «πλήρωσε» (παρέα με τον κ. Παππά) με ζεστό και άφθονο κρατικό χρήμα μια σαραβαλιασμένη εκδοχή του V.A.R. και σε ποσά τριπλάσια σε σχέση με το αντίστοιχο άλλων χωρών και ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών.

Ακατανόητη (;) ενέργεια μερικών μαθητευόμενων μάγων της κυβέρνησης της εποχής 2018/2019 η προμήθεια με κρατικό χρήμα ενός συστήματος τεχνολογικού το οποίο αφορούσε αποκλειστικά το ποδόσφαιρο, άρα θα περίμενε κανείς στην προμήθεια του να προχωρήσει το ίδιο το ποδόσφαιρο ( όπως έγινε σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη) και όχι το κράτος.

Πειστική απάντηση στο ερώτημα « γιατί πλήρωσε, με κοινή απόφαση Παππά – Βασιλειάδη» το ελληνικό κράτος από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από λεφτά του ελληνικού λαού, την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος V.A.R., το οποίο λειτουργεί μόνο «για τη μπάλα», δεν έχει εισέτι δημοσιοποιηθεί.

Κάτι ψελλίσματα «για την αξιοπιστία την αντικειμενικότητα και την αντιμετώπιση της βίας» καταρρίπτονται από το μαύρο χάλι του ελληνικού V.A.R., το οποίο κατάντησε εργαλείο ποδοσφαιρικών εγκλημάτων στα χέρια εγκληματικής οργάνωσης και τροφοδότησε ακόμη περισσότερο τη βία και την αναξιοπιστία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχει, όμως, «βεβαία» πεποίθηση ότι εμπλοκή του κράτους στην προμήθεια αυτή δεν έπρεπε ποτέ να υπάρξει και ότι η προμήθεια με τους όρους που έγινε ήταν λάθος.

Ποιος την υποστηρίζει; Ο κ. Σταύρος ( ή Σταυρομπάμπης) Κοντονής. Ιδού και το σχετικό απόσπασμα δηλώσεων του στην αγαπημένη του «Δίκη στο OPEN» και στον λατρευτό του κ. Κυριάκο Θωμαίδη στις 12 Ιανουαρίου 2020 για την προμήθεια:

« Διαφώνησα με την αγορά του V.A.R. από το δημόσιο ταμείο. Αυτή ήταν δουλειά της Super League. Αυτή έπρεπε να αγοράσει το V.A.R. Αν θέλουν οι Π.Α.Ε. να κάνουν ελκυστικό το προϊόν, αυτοί που κερδίζουν από το ποδόσφαιρο και αυτές είναι οι ομάδες της Super League, έπρεπε να προβούν σε αυτή την επένδυση, δεν έχει καμία δουλειά το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει το V.A.R.

Αφού το έκανε έπρεπε να είναι πλήρες. Όπως επίσης είναι απαράδεκτο να μπαίνει το κράτος ως χρηματοδότης των ΠΑΕ στα θέματα των γηπέδων. Δεν έχει καμία δουλειά το κράτος».

Στην ίδια εκπομπή και στην ερώτηση « για το γεγονός ότι το V.A.R. ήταν πιο ακριβό στην Ελλάδα από ότι σε άλλες χώρες», υποστήριξε:

« Όταν κάνει ψώνια το κράτος, κάνει πάντα ακριβά. Δεν είχε καμία δουλειά το κράτος να μπλέκεται σε θέματα, τα οποία χειρίζονται με κέρδος οι Π.Α.Ε. Ξέρετε κανένα ξενοδοχείο να πληρώνει το κράτος το σύστημα παρακολούθησης του; Αυτό με ξένισε κι εμένα, ότι δεν έχει τη γραμμή του οφσάϊντ. Δεν είναι απιστία ότι το χρυσοπληρώσαμε. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Το V.A.R. απολύτως συνεισφέρει».

Αποκαλυπτικότατες οι δηλώσεις του κ. Κοντονή και αναμενόμενες οι διαπιστώσεις του περί της μη ύπαρξης ποινικής ευθύνης για την προμήθεια ενός συστήματος «που δεν είχε καμία δουλειά το κράτος να προμηθευτεί».

Μόνο, που τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τις διερευνά η δικαιοσύνη και όχι ο κ. Κοντονής, η προσπάθεια του οποίου να ξεπλύνει τους συντρόφους του Παππά και Βασιλειάδη, που προμηθεύτηκαν το V.A.R. χωρίς τη γραμμή οφσάïντ και το χρυσοπλήρωσαν, είναι κατανοητή στο πλαίσιο της συντροφικής αλληλεγγύης.

Θέμα υπάρχει, είναι τεράστιο, προκύπτει αντικειμενικά από την ακατανόητη εμπλοκή του κράτους σε προμήθεια για χάρη αποκλειστικά ιδιωτών και τα 14.000.000 που κόστισε ένα ανάπηρο σύστημα V.A.R. είναι χρήματα του ελληνικού λαού και όχι των Συριζαίων που τα διαχειρίζονταν.

Πλέον, η δικαιοσύνη έχει το λόγο και οι υπόλοιποι θα αναμένουμε τις εξελίξεις. Εκτιμάται βάσιμα, ότι ο κ. Παππάς θα προτείνει ο ίδιος την άρση της ασυλίας του για να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, καθότι το εκ γενετής ηθικό πλεονέκτημα που διαθέτει και ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν του επιτρέπει να διανοείται καν να κρυφτεί πίσω από τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για να αποφύγει τον εισαγγελέα.

Βεβαίως, στο ίδιο μονοπάτι θα πρέπει να κινηθεί και ο κ. Βασιλειάδης και να προτείνει επίσης ο ίδιος την άρση της ασυλίας του. Από το σπίτι του που τον έστειλε ο ελληνικός λαός, έχει όλο το χρόνο να το σκεφθεί με καθαρό μυαλό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ