Τι συνδέει Αμπελ Φερέιρα, Καλάθη, Σλούκα, Φορτούνη, Ολιβέιρα, Ελ Αραμπί και… Βέρνμπλουμ

Τι συνδέει Αμπελ Φερέιρα, Καλάθη, Σλούκα, Φορτούνη, Ολιβέιρα, Ελ Αραμπί και… Βέρνμπλουμ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ περνάει πρώτος στη λίστα με τους πλουσιότερους παίκτες, προπονητές από όσους έχουν συμβόλαια με ελληνικές ομάδες!

Κάθε χρόνο το Forbes ανακοινώνει τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ανθρώπους του αθλητισμού. Μια αντίστοιχη λίστα θα μπορούσε να δημιουργηθεί και για τον ελληνικό αθλητισμό. Μια λίστα που θα περιλάμβανε τους παίκτες και προπονητές με τα μεγαλύτερα συμβόλαια εντός συνόρων. Μια λίστα που έως και σήμερα έχει κάτοχο έναν παίκτη του μπάσκετ. Τον Νικ Καλάθη.

Εντούτοις, η επικείμενη αποχώρηση του Καλάθη από τον Παναθηναϊκό αλλάζει τους συσχετισμούς στην άτυπη λίστα. Καθώς από τη στιγμή που φεύγουν από το τραπέζι τα 2.200.000 € που είχε να παίρνει για τη νέα σεζόν ο αρχηγός των Πράσινων, αυτομάτως, αναζητείται ο επόμενος πρώτης της λίστας. Με τον Αμπελ Φερέιρα να κερδίσει σχετικά άνετα τη συγκεκριμένη θέση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, το οποίο προβλέπει καθαρές ετήσιες απολαβές ύψους 2.000.000 €. Ποσό που αποτελεί το μεγαλύτερο που θα λάβει οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος (παίκτης ή προπονητής) με τον ελληνικό αθλητισμό.

Αμέσως επόμενος στη συγκεκριμένη λίστα είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος τη νέα σεζόν προβλέπεται να έχει απολαβές ύψους 1.600.000 €, βάσει του νέου συμβολαίου που υπέγραψε με τους Ερυθρόλευκους το περασμένο καλοκαίρι.

Εντούτοις, πέραν του «Φόρτου», όλα δείχνουν ότι αυτός που θα πλησιάσει περισσότερο στις απολαβές του Φερέιρα θα είναι ο νέος πλέι μέικερ του μπασκετικού Ολυμπιακού. Είτε Αυτός είναι ο Κώστας Σλούκας (που αποτελεί και τον βασικό στόχο) είτε κάποιος άλλος, αντίστοιχου βεληνεκούς παίκτης. Με τους Ερυθρόλευκους να βάζουν στο τραπέζι συμβόλαιο που ίσως υπερβαίνει ακόμη και τα 1.700.000 €.

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι τον Ιανουάριο αποχώρησε από το ελληνικό ποδόσφαιρο ακόμη ένα μέλος της λίστας του over ενός εκατομμυρίου. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος επίσης αμειβόταν σχεδόν με ένα ποσό κοντά στα 1.2 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα του εκατομμυρίου για τη νέα σεζόν βρίσκονται ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός), ο Νέλσον Ολιβέιρα (ΑΕΚ), ο («φευγάτος», αλλά με συμβόλαιο έως το 2021 με τον ΠΑΟΚ) Πόντους Βένμπλουμ, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ), ο Ομάρ Ελ Καντουρί (ΠΑΟΚ), Ο Νέλσον Βαρέλα (ΠΑΟΚ), ο Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός), ο Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός).

Με τον Αμπελ Φερέιρα, πάντως, να είναι ο πιο «πλούσιος» από όλους. Και θα παραμείνει σε αυτή τη θέση. Ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ τον απολύσει. Καθώς η αποζημίωσή του θα είναι τεράστια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ