Ο Καλπαζίδης, ο ΠΑΟΚ και τα ομόλογα

Ο Καλπαζίδης, ο ΠΑΟΚ και τα ομόλογα

Αλήθεια, γιατί δεν δηλώθηκε μάρτυρας στο CAS ο ίδιος ο κ. Καλπαζίδης;

Στις αρχές του 2015 ο Π.Α.Ο.Κ. εκδίδει και διαθέτει ένα ομολογιακό δάνειο ύψους εννιά εκατομμυρίων (9.000.000) ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με μετατρέψιμες (σε μετοχές) ομολογίες.

Στις 27 Απριλίου 2015 η Dimera Ltd έγινε πιστωτής του Π.Α.Ο.Κ.. Απόκτησε (καταβάλλοντας το αναλογούν ποσό) το ισοδύναμο οχτώ εκατομμυρίων εννιακοσίων χιλιάδων (8.900.000) ευρώ σε ογδόντα εννιά (89) μετατρέψιμα (σε μετοχές) ομόλογα ( αξίας 100.000 ευρώ έκαστο).

Τα ομόλογα αυτά μπορούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα ομολογιακού δανεισμού, να μετατραπούν σε μετοχές σε συγκεκριμένες προθεσμίες, δηλαδή στις 28 Απριλίου 2019, στις 28 Απρίλιου 2020, στις 28 Απριλίου 2021 και στις 28 Απριλίου 2022.

Στις 28 Ιουνίου 2018, στις 17 Ιουλίου 2018 και στις 30 Ιουλίου 2018 η Dimera Ltd μεταβίβασε/πούλησε εξήντα εφτά (67) συνολικά από τα μερίδια/ομόλογα αυτά ( 50+10+7) στον κ. Καλπαζίδη έναντι συνολικού ποσού 6.683.301 ευρώ με τρεις καταβολές ύψους 4.999.730 ευρώ, 999.730 ευρώ και 683.841 ευρώ εκάστη.

Ζεστό, σπαρταριστό χρήμα κοντά στα 6.700.000 ευρώ φεύγει από τις τσέπες του κ. Καλπαζίδη προς την Dimera Ltd, ιδιοκτήτρια της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., για να αποκτηθούν ομόλογα (μετατρέψιμα σε μετοχές) της ομάδας.

Τα λεφτά αυτά ο Καλπαζίδης τα είχε εισπράξει από την εταιρεία του, την RFA Trading and Consulting Ltd ως μέρισμα. Με άλλα λόγια ό,τι έβγαλε το παλικάρι από το μαγαζί τα έδωσε όλα στην Π.Α.Ο.Κάρα και πήρε ομολογίες/χαρτιά.

Πήρε στα χέρια του ο κ. Καλπαζίδης τα 67 πακέτα (προς 100.000 το ένα), πλήρωσε τα 6.700.000 ευρώ και μετά τι έκανε; Δήλωσε (πότε, που, σε ποιον;) ότι δεν έχει καμία πρόθεση να μετατρέψει τα ομόλογα αυτά σε μετοχές κι ας είναι μετατρέψιμα..

Κι επειδή ο Καλπαζίδης είναι παλικάρι με μπέσα και ότι λέει το τηρεί ούτε στις 28 Απριλίου 2019, ούτε στις 28 Απριλίου 2020 έκανε χρήση του δικαιώματος του να μετατρέψει τα ομόλογα που κατέχει σε μετοχές του Π.Α.Ο.Κ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το υπόμνημα του Π.Α.Ο.Κ. στο CAS «ο Καλπαζίδης παρέμεινε πιστός στη δήλωση του και μέχρι σήμερα παραμένει αποκλειστικά πιστωτής του Π.Α.Ο.Κ. και εκτός από την συμφωνία ομολογιακών δανείων δεν έχει άλλη απαίτηση από τον Π.Α.Ο.Κ.».

Ενώπιον της Ε.Ε.Α., τον Ιανουάριο 2020, ο Π.Α.Ο.Κ. τα είπε λίγο διαφορετικά. «Δεν είχε δικαίωμα να προβεί σε μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές δυνάμει συμφωνητικού που είχε συναφθεί μεταξύ της ΠΑΕ και του Ι. Καλπαζίδη», ισχυρίζεται στο υπόμνημα του. Που είναι η πλάκα; Στα δήθεν συμφωνητικά που κατέθεσε στην Ε.Ε.Α., ως αποδεικτικό των ισχυρισμών της, η Dimera Ltd πουθενά δεν αναφέρεται τέτοια παραίτηση.

Η Τράπεζα, μέσω της οποίας έγινε η αγορά των ομολογιακών μεριδίων από τον κ. Καλπαζίδη εγγράφως επιβεβαιώνει πως συμφωνητικό με περιεχόμενο παραίτησης δικαιώματος δεν υπάρχει.

Αφήνω στην άκρη την κορυφαία πλάκα, ότι κάπου εκεί στην Κύπρο (έδρα της RFA, της Dimera και της Belterra στην ίδια πόλη, στην ίδια οδό, στο ίδιο κτίριο και στον ίδιο όροφο), στη Θεσσαλονίκη (έδρα της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.) και στην Ξάνθη (έδρα της VIALAND, της INSPORTS και της Π.Α.Ε. Ξάνθη) υπάρχει και περιφέρεται ένας τυπάκος ονόματι Καλπαζίδης, που, επειδή δεν έχει τι άλλο να κάνει για να περάσει την ώρα του, αγοράζει ομόλογα εκατομμυρίων ευρώ χωρίς καμία διασφάλιση και υπογράφει μάλιστα πως «δεν έχει δικαίωμα» να διεκδικήσει ποτέ τα λεφτά του.

Αυτός, ο ίδιος κ. Καλπαζίδης είναι που αγόρασε στις 29.12.2014 από τον Khodarev την RFA Trading and Consulting Ltd χωρίς να μπορεί να αναφέρει κανένα φορολογικό του στοιχείο για την προ του 2016 περίοδο, άρα με πόρους που δεν είναι γνωστή η προέλευσή τους και εμφανής, τη χρηματοδότησε ( με τι κεφάλαια;) και κατάφερε να την αναπτύξει από κάτι θνησιγενείς τζίρους σε κύκλους εργασιών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που προήλθαν κυρίως από συναλλαγές με εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη.

Κι ενώ «αποδεικνύεται» μεγάλο επιχειρηματικό ταλέντο και γάτα στις επενδύσεις στην RFA, παίζει την αγορά στα δάχτυλα και εισπράττει μέρισμα που επαρκεί για να πληρώσει κοντά στα 6.7 εκατομμύρια ευρώ για ομόλογα της ΠΑΟΚάρας, τα παίρνει στην κατοχή του και υπογράφει (έτσι ισχυρίζεται, χωρίς καμία απόδειξη, η Dimera) ιδιωτικό συμφωνητικό ότι δεν θα τα ζητήσει ποτέ πίσω, δηλαδή δεν θα τα μετατρέψει σε μετοχές ίσης αξίας, ώστε να έχει κι αυτός μια διασφάλιση.

Σοβαρά τώρα, υπάρχει άτομο (το πιο άσχετο ρε φίλε) στον πλανήτη ολόκληρο που θα δικάσει υπόθεση πολυιδιοκτησίας με πρωταγωνιστή τον κ. Ι. Καλπαζίδη και θα πεισθεί για την αθωότητα των εμπλεκομένων από τα παραπάνω επιχειρήματα;

Δηλαδή, περιμένει κανείς να εμφανιστούν ενώπιον του CAS ΠΑΟΚ, Πανόπουλος και λοιποί συγγενείς και να τολμήσουν, έστω, να αναφέρουν αυτές τις γελοιωδέστατες δικαιολογίες με την απαίτηση μάλιστα να γίνουν δεκτές;

Αλήθεια, γιατί δεν δηλώθηκε μάρτυρας ο ίδιος ο κ. Καλπαζίδης; Να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή και των διαιτητών και να πει όσα λένε για τον ίδιο ο ΠΑΟΚ, η Dimera κι η οικογένεια Σαββίδη. Που είναι κρυμμένος; Ποιοι του έχουν απαγορεύσει και να αναπνέει ακόμη χωρίς την έγκριση τους;

Γι’ αυτό σας λέω χαμένος κόπος και το CAS κι οι δικηγόροι και τα παράβολα, τα ταξίδια και τα ξενοδοχεία.

Δεν υπάρχει σωτηρία κύριοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ