Η αναβίωση της όψιμης συμμαχίας στη Λίγκα και ο Μπουτσικάρης… δώρο

Η αναβίωση της όψιμης συμμαχίας στη Λίγκα και ο Μπουτσικάρης… δώρο

O ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΟΣ εξηγεί τα «πώς» και τα «γιατί» της υποψηφιότητας Μπουτσικάρη, τη νέα συνεργασία Ιβάν-Αλαφούζου, αλλά και γιατί μπαίνει ταφόπλακα στα τηλεοπτικά.

Μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια, αργά, αλλά σταθερά δημοσιοποιούνται οι λεπτομέρειες της ποδοσφαιρο-τηλεοπτικής συμφωνίας συνεργασίας του Γιάννη Αλαφούζου με τον Ιβάν Σαββίδη και το τοπίο ξεκαθαρίζει.

Η στήριξη της υποψηφιότητας του νεόκοπου ποδοσφαιρικού παράγοντα Λεωνίδα Μπουτσικάρη για τη θέση του Προέδρου της Super League 1 (στην οποία ασθμαίνουσα, μάλλον, θα προστρέξει και η ΑΕΚ για τους δικούς της λόγους) ήταν το πρώτο βήμα ενός deal με ευρύτερες διαστάσεις, μιας και ο Σαββίδης κατάλαβε, με μεγάλο κόστος, ότι άλλο ο καπνός, τα τσιγαράδικα κι ο Καλπαζίδης κι άλλο η τηλεόραση.

Η στήριξη της υποψηφιότητας του Μπουτσικάρη στην προεδρία της Λίγκας συνδέεται άμεσα με την διασφάλιση των συμφερόντων των δυο συνεργατών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πως προκύπτει η διασφάλιση αυτή;

Με την καταστροφή κάθε πιθανότητας η Super League 1 να αποφασίσει και στη συνέχεια να διαχειριστεί, προς όφελος των ΠΑΕ που την αποτελούν, την κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων του πρωταθλήματος, υπέρ της οποίας υποτίθεται ότι ξιφουλκούσαν στο πρόσφατο παρελθόν οι ΠΑΟΚ-ΠΑΟ κλπ.

Όμως ο Αλέξης Κούγιας έβαλε και μία άλλη διάσταση όλου αυτού του όψιμου δήθεν ενδιαφέροντος για την κεντρική διαχείριση και εν γένει για το τηλεοπτικό μέλλον των άστεγων ομάδων της Super League. O Αλέξης Κούγιας κατάγγειλε δημόσια ότι αυτό συνδέεται με την διαδικασία των εκλογών της Super League, δημοσιοποιώντας υποσχέσεις του διδύμου Ιβάν – Γιάννη ( ή «των δύο Γιάννηδων») προς μικρότερες Π.Α.Ε. για εύρεση τηλεοπτικών συμβολαίων έναντι της ψήφους τους στις επικείμενες εκλογές στη Λίγκα.

Αλλά επειδή οι ενδιαφερόμενοι τηλεοπτικοί πάροχοι για το πρωτάθλημα της Super League 1 είναι ο εξής ένας η NOVA, κάποια στιγμή τα ψέματα τέλειωσαν και διέρρευσε το μοναδικό μέλημα των δύο ομάδων, δηλαδή να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα, επιχειρώντας «να πουλήσουν» στην Cosmote το PAOK και PAO TV.

Σας θυμίζει κάτι; Ποιος εγκατέλειψε πρώτος την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση το 2015;; Ο ΠΑΟΚ.

Ποιος δεν πλήρωσε ποτέ την κεντρική χορηγία στην Λίγκα; Η Σουρωτή και το Μακεδονία Παλάς του Ιβάν.

Ποιος ανακοίνωσε ότι φεύγει από την ΕΡΤ όταν άρχισαν να διαφαίνονται οι μειώσεις; Ο ΠΑΟ με τη υπογραφή του Μπουτσικάρη!

Άρα έκπληξη καμία…

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Λ. Μπουτσικάρης αποτελεί τη διασφάλιση, ότι η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αποτελεί παρελθόν, όπως και οι φρούδες υποσχέσεις ότι ΠΑΟΚ-ΠΑΟ θα έπαιρναν επ’ ώμου όλες τις άστεγες ομάδες, μάλιστα οι προβλέψεις για το μέλλον της Λίγκας είναι θεοσκότεινες αφού μαθηματικά οδεύει προς διάλυση.

Άλλωστε το σανό περί τεχνοκράτη που θα διαχειριστεί την Λίγκα, φαντάζομαι οι ιδιοκτήτες των ομάδων το ακούνε βερεσέ. Άλλωστε τι πιστεύουν ότι ο Λεωνίδας που θα τον στηρίξει η ΑΕΚ του Μελισανίδη θα πάει να διεκδικεί χρήματα από τον ΟΠΑΠ του, επειδή οι ομάδες της Λίγκας θέλουν να διεκδικήσουν χρήματα από το στοίχημα…; Απαπαπα…

Το μόνο ενδιαφέρον όλων αυτών δεν είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το δεις αυτό, ακόμα ακόμα από το ότι συντάχθηκαν για να μην ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο μέχρι και το ότι δεν φαίνεται να θέλουν κόσμο στα γήπεδα.

Είναι βέβαιο ότι οι δυνάμεις που θα στηρίξουν τον Λεωνίδα δεν θα ασχολούνται καν με το ποδόσφαιρο, τη δυναμική του, τις προοπτικές του… άλλα έχουν ενδιαφέρον εκεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ