Εκλογές Super League: Το μεγάλο «μαγειρείο» και ο ορατός κίνδυνος ακυρότητας λόγω… Ξάνθης

Εκλογές Super League: Το μεγάλο «μαγειρείο» και ο ορατός κίνδυνος ακυρότητας λόγω… Ξάνθης

O ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΟΣ εξηγεί με απλά λόγια, γιατί οι εκλογές που βιάζονται να κάνουν ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ στη Super League, μπορεί να τιναχθούν στον αέρα λόγω... Ξάνθης. Και όχι μόνο...

Εκλογές, για την ανάδειξη Προέδρου και Αναπληρωτή προέδρου στη Super League 1 προκήρυξε για τις 19 Ιουνίου ο κ. Λυσάνδρου. Έχει δίκιο; Η αγωνιστική περίοδος έχει παραταθεί, τα συμβόλαια των παιχτών επίσης, μόνο ο Λύσανδρου δεν κρατιέται από το να αφήσει αυτήν την καρέκλα… είτε γιατί έρχεται άλλη καρέκλα είτε γιατί απλά αυτό του είπαν να κάνει και αυτό έκανε.

Στις εκλογές αυτές θα πάρουν, υποτίθεται, μέρος ανεξάρτητες και αυτόφωτες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (ΠΑΕ), οι οποίες διαχειρίζονται αντίστοιχες ποδοσφαιρικές ομάδες και διαγωνίζονται σε ένα πρωτάθλημα με όρους ισότητας και ισονομίας.

Είναι έτσι; Ιδού, η ερώτηση του εκατομμυρίου, από την απάντηση της οποίας κρίνεται όχι απλά μια εκλογική διαδικασία, αλλά, πιθανόν, η ίδια η ύπαρξη της Λίγκας.

Στις εκλογές θα πάρει μέρος με δύο ψήφους η οικογένεια Σαββίδη (στην ευρεία έννοια της). ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχουν τελεσίδικα τιμωρηθεί από τον νόμο και τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου για «έλεγχο και κυριαρχική επιρροή». Ότι τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών αντί για υποβιβασμό (όπως έπρεπε κανονικά) δεν αλλάζει την ουσία της παράβασης των διατάξεων του ν. 2725/1999, που έχει τελεσίδικα διαπραχθεί.

Η πολυιδιοκτησία μεταξύ των δύο ΠΑΕ ισχύει ότι και να λέει ο κ. Μπαλτάκος. Δεν έχει ανατραπεί με καμία νεότερη δικαστική διαδικασία στην Ελλάδα και η προσφυγή του ΠΑΟΚ (η Ξάνθη αγνοείται) ενώπιον του CAS δεν αναβάλλει την εφαρμογή της ποινής αφαίρεσης βαθμών, που έχει επιβληθεί τελεσίδικα άρα όλη η Λίγκα έχει αποδεχθεί από αυτό ότι οι δυο ομάδες έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Πώς γίνεται δύο ΠΑΕ να είναι τιμωρημένες για πολυιδιοκτησία, άρα να εξακολουθούν να συνδέονται άμεσα και παράνομα και την ίδια ώρα να ψηφίζουν, ως δύο ξεχωριστές και ανεξάρτητες εταιρείες, όταν Ξάνθη= ΠΑΟΚ αυτό είπαν όλες οι αποφάσεις μέχρι τώρα (σε ΕΠΟ , διοικητικά δικαστήρια κλπ);

Έχει στα χέρια της η Λίγκα νεότερη δικαστική απόφαση που να αλλάζει αυτή την πραγματικότητα; Γνωρίζει κάτι και δεν το λέει ο κ. Λυσάνδρου;

Αλήθεια, αν η απόφαση του CAS εκδοθεί, όπως ο κ. Μπαλτάκος προφητεύει, μέχρι τη λήξη των αγώνων κατάταξης (δηλαδή κάπου στον Ιούλιο) και η Ξάνθη υποβιβαστεί (μεταξύ μας κι ο ΠΑΟΚ αυτό προτείνει στο CAS) με ποια δικαιολογία θα νομιμοποιηθεί η συμμετοχή της σε μια ψηφοφορία στις 19 Ιουνίου; Προσοχή! Δεν θα πρόκειται για αγωνιστικό υποβιβασμό, αλλά για επιβολή ποινής υποβιβασμού.

Ως έγκριτος νομικός ο κ. Λυσάνδρου έχει κάποια απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα; Η ηθική του δικαίου δεν απαιτεί ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη να απέχουν από την εκλογική διαδικασία στη Λίγκα, έως ότου ξεκαθαρίσει (και ενώπιον του CAS) οριστικά η μεταξύ τους σχέση, που σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί δεδομένη παράβαση του ν. 2725/1999 για πολυιδιοκτησία;

Ποια Λίγκα, με ποιον νέο πρόεδρο και νέο αναπληρωτή πρόεδρο θα νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις όταν η διοίκηση της έχει προκύψει από εκλογές στις οποίες έχουν πάρει μέρος, με ξεχωριστές ψήφους, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη;

Δηλαδή, η Ξάνθη έχει κάθε δικαίωμα να καταθέσει και υποψηφιότητα για τις δύο θέσεις του προεδρείου και να διεκδικήσει την εκλογή του υποψηφίου της. Από την ώρα που έχει, όπως ο κ. Λυσάνδρου υποστηρίζει, το δικαίωμα του εκλέγειν έχει και του εκλέγεσθαι, άρα ποιος μπορεί να την εμποδίσει;

Στο περιθώριο αυτής, της κορυφαίας παρανομίας που είναι συντελεσμένη και δικασμένη τελεσίδικα, κινούνται και οι υπόλοιποι «εξυγιαντές».

Παναιτωλικός και Βόλος «θα αποφασίσουν» με την ψήφο τους για την συγκρότηση του Δ.Σ. της Λίγκας, άρα και για το μέλλον της, καθώς το προεδρείο που θα εκλεγεί θα διαχειριστεί στην ουσία το αύριο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο Παναιτωλικός του κ. Κωστούλα, που εμφανίστηκε «να παρακαλάει κάποιον να αγοράσει και το δικό του προπονητικό κέντρο, κατ’ αναλογία της αγοράς αυτού της Ξάνθης από τον κ. Καλπαζίδη». Ο Παναιτωλικός που ψήφισε την θέση του ΠΑΟΚ για τις ποινές των ομάδων που δεν αδειοδοτούνται δηλαδή αφαίρεση 3 βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών ενώ ήξερε ότι δεν θα έπαιρνε άδεια, όπως και δεν πήρε!

Ο Παναιτωλικός έχει φτάσει στο έσχατο σημείο προσκόλλησης ώστε να ψηφίζει σε ψηφοφορίες «περί προσφυγής ΠΑΟΚ και Ξάνθης στα πολιτικά δικαστήρια» κόντρα στα συμφέροντα της ομάδας του. Ψήφισε υπέρ της «δίκαιης» προσφυγής των δυο ΠΑΕ στο Διοικητικό Εφετείο, άρα της μη τιμωρίας τους, όταν η Ξάνθη παίζει μαζί του play out για το ποια ομάδα θα υποβιβαστεί. Το ίδιο και για την επιστροφή των 5 βαθμών στην Ξάνθη, ενώ ακόμα είναι στη ζώνη του υποβιβασμού.

Πρόκειται για τον ίδιο Παναιτωλικό, που δεν έχει διαφοροποιηθεί από τον ΠΑΟΚ ούτε σε μια ψηφοφορία στη Λίγκα από τότε που φούντωσαν οι φήμες για μια πολύ στενή σχέση μεταξύ των δύο ομάδων.

Για τον Βόλο του Μπέου ούτε λόγος. Είναι πολύ πιθανόν να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες μεταφοράς της έδρας στο Πόρτο Καρράς, με τον εκλεγμένο δήμαρχο και ουσιαστικό ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να φέρεται ήδη ως de facto κουμανταδόρος του καζίνο κλπ.

Με έξι δανεικούς από τον ΠΑΟΚ και με τον δήμαρχο να παίζει τον «μεταφραστή» στον πάγκο μόνο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό όπου το αποτέλεσμα «έκαιγε», αυτό το έκτρωμα της άλλοτε Πύδνας Κίτρους θεωρείται ανεξάρτητη και αυτόφωτη εταιρεία για να πάρει μέρος σε εκλογές και να διαμορφώσει πλειοψηφίες για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα;

Αφήστε, που είναι πολύ πιθανό μέχρι τις εκλογές να έχει πωλήσει ο Μπέος της ομάδα (αυτός διαπραγματεύεται και δέχεται προσφορές) και να μην το έχει ανακοινώσει, μόνο και μόνο για να ψηφίσει τον κοινό υποψήφιο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού (με ολίγη από ΑΕΚ).

Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και όπως  φαίνεται ο Κουγιας θα το πάει μέχρι τέλους και δικαστικά αν χρειαστεί, είναι άλλωστε η ειδικότητα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ