Ποια ΕΡΤ και ποια 5 εκατομμύρια για το… demo της Α1;

Ποια ΕΡΤ και ποια 5 εκατομμύρια για το… demo της Α1;

Ωραία τα παραμύθια για ΕΡΤ και κεντρική διαχείριση, ωραίες οι ιστορίες για 5 εκατομμύρια σ’ ένα πρωτάθλημα που παραπαίει. Το άλλο με τον Τοτό;

«Δώστε και σώστε», ή αλλιώς -όπως έλεγε κι η παλιά διαφήμιση- «τη Λόλα μέσα απ’ τη φωτιά ποιος θα τη βγάλει;».

Σε εποχή ισχνών αγελάδων κυκλοφορούν παχυλά συμβόλαια, τα οποία φέρονται έτοιμοι να υπογράψουν κρατικοί λειτουργοί και να εκταμιεύσουν 5 εκατομμύρια ευρώ, σ’ ένα πρωτάθλημα που διαλύεται.

Μπορεί να συμβεί; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Και η σωστή ερώτηση που ακολουθεί; Να συζητήσουμε κάποια στιγμή πώς κυκλοφορούν τέτοιες φήμες. Με τι σκοπό όταν δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα!

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Δεν είναι η πρώτη φορά, που ομάδες οι οποίες ψάχνουν οικονομική ενίσχυση στρέφονται στον κρατικό κορβανά ζητώντας παράλογα πράγματα που επιβαρύνουν αποκλειστικά την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου.

Έγινε και λίγο πριν τις εκλογές πέρσι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε τις συνθήκες, προκειμένου να πάρει 10.000.000 ευρώ τον χρόνο ο ΠΑΟΚ και άλλα τόσα η ΑΕΚ σε κλειστά τριετή συμβόλαια με την κρατική τηλεόραση. Εξήντα εκατ ευρώ λογαριασμός. Για τον ΠΑΟΚ που τελικά έκανε… PAOK TV. Και για την ΑΕΚ που είχε συμβόλαιο με τη Nova, αλλά που αν έγραφε το… κοντέρ της ΕΡΤ θα παρατούσε την τρέχουσα συμφωνία εις υγείαν των κορόιδων.

Όμως βγήκε η Ν.Δ. και σταμάτησε κάθε συζήτηση.

Η ίδια Νέα Δημοκρατία που κυβερνά σήμερα, αρά που αν υπάρχει μια ικμάδα λογικής ΔΕΝ γίνεται μέσα σε έναν χρόνο να πηγαίνει από τη μια άκρη στην άλλη.

Και για να μην παρεξηγηθούμε. Προφανώς και η Α1 του μπάσκετ δεν έχει Σαββίδη και Μελισσανίδη, ούτε ανώνυμες εταιρίες που μπορούν μια χαρά να βρουν την άκρη μόνες τους. Είμαστε απόλυτα θετικοί στο να στηριχθεί από την κρατική τηλεόραση το εθνικό σπορ. Αλλά με λογική. Με σύνεση. Και όχι γιατί ο Cosmote έκλεισε τη δική του βρύση σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Γιατί αυτό συμβαίνει, μεταξύ μας. Χάνουν οι ομόσταυλοι του ΟΑΚΑ από 40% στα χρήματα που προσφέρουν οι Γερμανοί και ξαφνικά μπήκαμε σε φεγγάρι κεντρικής διαχείρισης.

Παρακολουθείστε λίγο την πορεία του χρήματος: Φέτος η υπόλοιπη Basket League –πλην ΑΕΚ και ΠΑΟ- χρηματοδοτήθηκε με ένα ποσό 2.000.000 ευρώ (ήταν κάτι παραπάνω, αλλά μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα χρήματα του All Star Game).

Ο Παναθηναϊκός ήταν στην Cosmote, με συμβόλαιο 1.300.000 ευρώ κι η ΑΕΚ στο ίδιο συνδρομητικό κανάλι, με 700.000 ευρώ αποζημίωση.

Η Cosmote ενημέρωσε τις δύο ομάδες ότι πρόθεσή της είναι να μειώσει κατά 40% τα χρήματα τη νέα σεζόν. Κι η ΑΕΚ σημειώστε ότι δεν έχει συμβόλαιο.

Οι δυο τους, λοιπόν, φέρονται να πηγαίνουν στην ΕΡΤ, μέσω κεντρικής διαχείρισης. Άντε, λοιπόν, να δεχθούμε ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται καλύτερο το προϊόν.

Με την επικείμενη μείωση (σ.σ. είναι δεδομένο ότι το συνδρομητικό κανάλι πρέπει να δίνει περισσότερα χρήματα στην ομάδα με την οποία συμφωνεί, σε αντίθεση με το ανοιχτό κανάλι, που επιτρέπει ευρύτερη προβολή των χορηγών), το σύνολο που θα έπαιρναν οι δύο από την Cosmote θα ήταν γύρω στα 1.300.000 ευρώ, όσο δηλαδή το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού.

Έχουμε και λέμε: Οι υπόλοιπες ομάδες, πριν αρχίσουν να πηδάνε από τα παράθυρα (όπως το Ρέθυμνο κι ο Ήφαιστος Λήμνου, κατ’ αρχήν) έπαιρναν 2.000.000 ευρώ + 1.300.000 ευρώ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, φτάνουμε στα 3.300.000 ευρώ. Άντε, επειδή είναι καλύτερο το προϊόν, να δώσουν κι άλλα 700.000 ευρώ. Φτάνουμε, με το ζόρι στα 4.000.000 ευρώ. Πώς να γίνει συζήτηση για 5.000.000 ευρώ; Όποιος υπογράψει (από την πλευρά της ΕΡΤ) τέτοια πρόταση, θα βάλει το κεφάλι του στην γκιλοτίνα.

Ακόμα και με τα περσινά δεδομένα, το σύνολο των χρημάτων που δόθηκαν για το πρωτάθλημα, ήταν (από δύο κανάλια) 4.000.000 ευρώ. Φέτος, που ήδη δύο αρνούνται να κατεβούν, που δεν γνωρίζουμε ποιοι θα είναι εντέλει στο τζάμπολ, θα πάρει 1.000.000 ευρώ αύξηση, εν μέσω οικονομικής κρίσης; Σοβαροί να είμαστε…

Και κυρίως: Να θυμόμαστε για το πρωτάθλημα που μιλάμε. Για μια λίγκα που δεν ξέρουμε με πόσες ομάδες θα γίνει, ποιες ομάδες θα είναι αυτές κλπ.

Για το πρωτάθλημα που δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός. Η πιο εμπορική ομάδα της χώρας σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις. Ο Ολυμπιακός που αφήνοντας την Α1, άφησε και τη δική του συμφωνία με τον ΟΤΕ.

Τι θα κάνει λοιπόν η ΕΡΤ; Και γιατί πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ