Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει ένας τελικός στο Γεώργιος Καραϊσκάκης…

Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει ένας τελικός στο Γεώργιος Καραϊσκάκης…

Η ΕΠΟ καλείται να αποφασίσει εάν θα επιλέξει να ορίσει έναν τελικό στο καλύτερο γήπεδο της χώρας, σε ημερομηνία που να μην προκαλεί ζημιά στην... Ελλάδα.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ΑΕΚ-Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Για 8η φορά στην ιστορία τους. Δύο ομάδες να έχουν… παλιά χρωστούμενα μεταξύ τους. Ένα ζευγάρι που πάντα προκαλεί τελικούς με σπουδαίες συγκινήσεις, ανατροπές, αλλά και μοναδικές στα χρονικά ιστορίες. Ένα ζευγάρι που πριν από 11 χρόνια, συμμετείχε στον τελικό των 5 ωρών, με 8 γκολ σε κανονική διάρκεια και παράταση(4-4), αλλά και 29 πέναλτι.

Γενικώς, το ζευγάρι με τις δύο καλύτερες ομάδες της χώρας, καθώς η μετά-Καρέρα ΑΕΚ, είναι ομάδα πρωταθλητισμού και υψηλών δυνατοτήτων. Ανώτερη αγωνιστικά από τον ΠΑΟΚ και φαβορί για τη 2η θέση του πρωταθλήματος.

Πλέον, από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο τελικός, μένει να καθοριστούν και οι σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να ανακοινώσει η ΕΠΟ. Λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Και σε ό,τι έχει να κάνει με την ημερομηνία διεξαγωγής της μεγάλης αναμέτρησης. Αλλά και την έδρα διεξαγωγής.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πότε θα γίνει ο τελικός, είναι σαφές ότι η 25η Ιουλίου αποτελεί την ιδανικότερη ημερομηνία. Για όλους. Και για την ΑΕΚ, καθώς μόλις θα έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και θα έχει ρυθμό, αλλά και για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι έχουν και έναν λόγο παραπάνω, καθώς εάν η ΕΠΟ αποφασίσει να ορίσει την αναμέτρηση για την 1η Αυγούστου, όπως προκύπτει από κάποια ακραία σενάρια, τότε ουσιαστικά θα πρόκειται για ακόμη μία επιθετική ενέργεια της ομοσπονδίας εναντίον τους.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στις 5 ή 6 Αυγούστου τη Γουλβς, στον επαναληπτικό του 1-1 για την πρόκριση στους «8» του Europa League. Εάν η ΕΠΟ αποφασίσει να βάλει τον τελικό την 1η Αυγούστου, ουσιαστικά θα επιλέξει συνειδητά να βάλει τροχοπέδη στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, για έναν αγώνα που αφορά το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με αυτή την ΕΠΟ, βεβαίως, τίποτε δεν αποκλείεται. Δεν την ενδιαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την ενδιαφέρει το καλό των «δικών της».

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με την έδρα του τελικού, από τη στιγμή που έφτασαν σε αυτόν δύο ομάδες της Αττικής, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα διεξαχθεί σε κάποιο από τα γήπεδα του λεκανοπεδίου. Δηλαδή στο ΟΑΚΑ ή στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι φαβορί είναι το ΟΑΚΑ, αλλά και ότι εξετάζονται κι άλλα γήπεδα.

Το ερώτημα είναι γιατί, από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου, να μην μπει στην κουβέντα για έδρα του τελικού το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Το καλύτερο γήπεδο της χώρας. Το πιο σύγχρονο, με τον καλύτερο αγωνιστικό χώρο. Αυτό που ο Ολυμπιακός είχε παραχωρήσει απλόχερα κάποτε στην ΑΕΚ για να παίξει στην Ευρώπη και να μην διασυρθεί η χώρα.

Για την ιστορία, η τελευταία φορά που το Γεώργιος Καραϊσκάκης φιλοξένησε τελικό Κυπέλλου, ήταν στο φινάλε της σεζόν 1997-98. Όταν ο Πανιώνιος είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό και είχε σηκώσει το τρόπαιο.

Από το 1998 έως και σήμερα, το Καραϊσκάκη δεν ορίστηκε ποτέ ως έδρα του τελικού, είτε ο Ολυμπιακός βρέθηκε στον τελικό είτε όχι. Εκτοτε, οι τελικοί έχουν μοιραστεί ως εξής: 13 στο ΟΑΚΑ, 2 στο Πανθεσσαλικό, 1 στο Νίκος Γκούμας, 1 στην Τούμπα, 1 στη Νέα Σμύρνη, 1 στο Παμπελοποννησιακό, 1 στο Παγκρήτιο, 1 στο Καυτανζόγλειο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ