Ξαναγίνεται «φίλαθλος» ο Μελισσανίδης

Ξαναγίνεται «φίλαθλος» ο Μελισσανίδης

Η τροπολογία Αυγενάκη, η σύμβαση Macolin, ο Βασιλειάδης και ο «πρωινός καφές» του Μελισσανίδη…

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο δίνουμε ένα πόντο στον Μελισσανίδη για τις αντιδράσεις του (ανακοίνωση της ΑΕΚ) στην περιβόητη Τροπολογία Αυγενάκη!!!

Όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού τροποποιεί τη διάταξη της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν. 2725/1999 με νέα διάταξη, η οποία απαγορεύει να είναι μέτοχος ή διοικητικό στέλεχος Π.Α.Ε. όποιος είναι μέτοχος ή εταίρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. ή εταιρείας συνδεδεμένης με την ΟΠΑΠ Α.Ε. κ.λ.π. δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μετακινεί τον Μελισσανίδη εκ νέου στην τάξη «του φιλάθλου».

Πάει, έτσι, στράφι όλη η δουλειά που είχε κάνει ο «τίγρης» με τον ανερμάτιστο Γιώργο Βασιλειάδη ( τη θυμάστε αυτή τη συγκλονιστική μορφή της αριστεράς;), τον οποίο είχε πείσει (με τη βοήθεια του φίλου του Βασιλάκη) να θεσμοθετήσει, ότι «εάν κάποιος (είτε ο ίδιος, είτε μέλη της οικογένειας του) είναι μέτοχος της ΟΠΑΠ Α.Ε. ή εταιρείας που παρέχει παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης έως ποσοστού 15% του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί, χωρίς πρόβλημα να είναι μέτοχος ή διοικητικό στέλεχος ( δηλαδή πρόεδρος, μέλος του Δ.Σ. κ.λ.π.) μιας Π.Α.Ε.».

Δεν ήθελε και πολύ να πειστεί ο Βασιλειάδης (εδώ τον ψήσανε ότι αν κάνει την αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα γίνει ήρωας, την έκανε με τα λεφτά της ΕΡΤ και δεν βγήκε ούτε βουλευτής) έφερε στη Βουλή το ν. 4603/2019 και στο άρθρο 33 (προσθήκη παραγράφου 8 στο άρθρο 3 του ν. 2725/1999) έβαλε αντί για διάταξη τη φωτογραφία του κ. Μελισσανίδη. Για τέτοιο κόλπο μιλάμε…

Με τη διάταξη Βασιλειάδη αναπτερώθηκε το ηθικό του Μελισσανίδη. Από «φίλαθλος» και «εν τοις πράγμασι διοικητής» έγινε κανονικός, με τη βούλα του νόμου δηλαδή, διοικητικός ηγέτης της Π.Α.Ε., χωρίς να χρειάζεται πλέον, τώρα που έχουμε εξυγίανση και κάθαρση να κρύβεται πίσω από τις λέξεις, σαν τον Αλέξη.

Βλέπετε, όσο καιρό στην Ε.Π.Ο. έκανε κουμάντο ο κακός Σαρρής και ο χειρότερος Γκιρτζίκης ο Μελισσανίδης φίλαθλο κατέβαζε, φίλαθλο ανέβαζε τον εαυτό του σε σχέση με την ΑΕΚ για να γλιτώνει η ομάδα (και ο ίδιος) τις πειθαρχικές ποινές από τις εξυπνάδες του με κασκόλ ή χωρίς κασκόλ. Για τέτοιο ηρωισμό μιλάμε…

Μέχρι που απηύδησαν με το κολπάκι τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου, του κόλλησαν ένα «ένα τοις πράγμασι διοικητής», του έριχναν (και στην ΑΕΚ) τις ποινές κανονικά και του έμεινε κι ο τίτλος «διοικητής» να τον σέρνει μαζί του.

Τώρα, ξαναγυρίζει στην ιδιότητα του φιλάθλου και του «εν τοις πράγμασι διοικητή» κι εκεί θα παραμείνει άγνωστο για πόσο.

Του φταίει ο κ. Αυγενάκης του Μελισσανίδη; Ουδαμώς! Ουδέποτέ! Σε καμία περίπτωση.

Που πρέπει να ψάξει τον ένοχο; Δίπλα του, στον πρωινό καφέ. Σ’ εκείνους που «άνοιξαν τα μάτια» του Αυγενάκη με την περιβόητη Σύμβαση Macolin για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού, την επικύρωση της οποίας από τη Βουλή την είχαν κάνει σημαία ένα χρόνο, με σκοπό να πλήξουν πολιτικά τον Υφυπουργό Αθλητισμού, να τον συνετίσουν και να γίνει «καλό και υπάκουο παιδί»… Μέχρι και Γενικό Γραμματέα είχαν φτάσει να του προτείνουν κάποιες μέρες.

Αυτή η Σύμβαση, αυτές τις διατάξεις έχει λεβέντες: Δεν γίνεται από τη μια να θέλουμε και να πιέζουμε με προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες να επικυρωθεί η Σύμβαση Macolin και από την άλλη να μην υλοποιούνται οι διατάξεις της.

Ότι, από την ανάγνωση της (αν τη διαβάσαμε ποτέ) δεν μας πήγε στο μυαλό ότι «κινδυνεύει» με περιθωριοποίηση ο Μελισσανίδης δεν είναι θέμα της Σύμβασης ή αυτού που την υλοποιεί.

Θέμα εκείνου που με τα αγγλικά της κατσαρόλας που ξέρει ή που του μεταφράζουν δεν κατάλαβε γρι από όσα η Σύμβαση έλεγε, δεν πήρε χαμπάρι σε ποιον ή ποιους αφορούσαν και τώρα ψάχνει να βρει τη γωνία από το δεκάρικο.

Αυτό είναι το ζήτημα με την τροπολογία Αυγενάκη! Τα υπόλοιπα για τους δήθεν καταδικασμένους ή κατάδικους τελεσίδικα ή αμετάκλητα είναι θέματα εν ου παικτοίς, καθώς αφορούν στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στο τεκμήριο αθωότητας.

Όποιος σκούζει γι΄αυτά δεν μπορεί να πείσει κανένα για τις αγαθές του προθέσεις. Ο νομικός πολιτισμός της δυτικοευρωπαϊκής εκδοχής της αστικής δημοκρατίας με την ΕΣΔΑ λειτουργεί και όχι με τον κάθε ασβεστωμένο!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ