Δεν υπάρχει αστερίσκος, δεύτερη είναι η ΑΕΚ

Δεν υπάρχει αστερίσκος, δεύτερη είναι η ΑΕΚ

Μια χαρά το πήρε το 45ο και μαθηματικά ο Ολυμπιακός. Και αυτό ο ΠΑΟΚ το ξέρει καλύτερα από όλους.

Είπαν πολλοί το βράδυ της Κυριακής πως ο Ολυμπιακός ίσως βιάστηκε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος. Με τη λογική ότι εκκρεμεί η συνεκδίκαση στο CAS και ότι τέλος πάντων μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει πίσω τους επτά βαθμούς με τους οποίους τιμωρήθηκε για το σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας.

Είναι έτσι; Ναι, αν είσαι ο Τάκης Μπαλτάκος με τα φοβερά επιχειρήματα για μανάβηδες ντομάτες και πατάτες. Αν όμως θέλουμε να δηλώνουμε ειλικρινείς; Ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα το κατέκτησε. Διότι δεύτερη αγαπητοί μου στη βαθμολογία είναι η ΑΕΚ η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται αισίως στο -22 με έξι αγωνιστικές να απομένουν στα playoffs.

Ο ΠΑΟΚ δεν έπρεπε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ βάση της ελληνικής νομοθεσίας έπρεπε να έχει ήδη υποβιβαστεί, από τη στιγμή που αυτή ήταν η μοναδική ποινή για την παράβαση της πολυιδιοκτησίας όταν πιάστηκε με τη γίδα στη πλάτη.

Ο Δικέφαλος του Βορρά συνεχίζει να αγωνίζεται γιατί ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με (ν)τροπολογία άλλαξε με αναδρομική ισχύ τον αθλητικό νόμο. Φωτογραφικά. Για να μην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ και το συνεταιράκι του η Ξάνθη.

Ο Ολυμπιακός στην προσφυγή που έχει καταθέσει στο CAS ζητά ακριβώς αυτό: Την εφαρμογή του νόμου που βρίσκονταν σε ισχύ όταν διαπιστώθηκε η παράβαση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Και όσο και αν σε αυτές τις περιπτώσεις οι περισσότεροι βλέπουν τα πάντα μέσα από «οπαδικά γυαλιά», το αίτημα των Ερυθρόλευκων είναι καθόλα λογικό.
Ποιος το λέει λοιπόν ότι μετά την εκδίκαση της 6ης Ιουλίου ο ΠΑΟΚ θα είναι ακόμη μέλος της Σούπερ Λιγκ;

Δεν το λέει ούτε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ ο οποίος θυμίζουμε ότι στη δική του προσφυγή δεν ζητά την αθώωση του, αλλά προτρέπει το διεθνές αθλητικό δικαστήριο να θεωρήσει τα ελληνικά αθλητικά δικαστήρια «μη ικανά» να τον καταδικάσουν. Γιατί; Διότι από πέρσι το καλοκαίρι ο Γραμμένος (που κάποια στιγμή σίγουρα θα συναντηθεί με Εισαγγελέα) δίχως να ρωτήσει κανέναν πήγε και διέγραψε από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ την παράγραφο που αφορούσε στις ποινές πολυιδιοκτησίας. Λες και είχε το… κληρονομικό χάρισμα.

Φυσικά Γραμμένος είναι, ολόκληρη δουλειά δεν μπόρεσε να κάνει. Στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ έμεινε κανονικά μια άλλη παράγραφος που μιλά για τις υποθέσεις που χειρίζεται ως μόνη αρμόδια η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Όπως βεβαίως υπάρχει ο αθλητικός νόμος που φυσικά είναι και εκείνος που ισχύει στο τέλος της ημέρας.

Ο ΠΑΟΚ που για να καταλάβουν κάποια στιγμή όσοι παριστάνουν ότι ξέρουν την υπόθεση, θέλει από το CAS να δικαστεί με βάση το «ποινολόγιο» της UEFA για τη πολυιδιοκτησία. Και αυτό διότι η διεθνής ομοσπονδία σε αυτές τις περιπτώσεις «υποβιβάζει» μόνο την ομάδα που «κυριαρχείται» στη σχέση πολυϊδιοκτησίας και όχι εκείνη που κυριαρχεί.

Για να μην το κουράζουμε λοιπόν. Μια χαρά το πήρε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα ήδη. Και για αυτό δεν βγάζει κανείς ούτε… μιλιά από τη Θεσσαλονίκη. Ξέρουν καλά. Και το δώρο της Κυβέρνησης που έλαβαν. Και τη πραγματικά απειλή που αντιμετωπίζουν στο CAS.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ