Απαγόρευση μετακινήσεων, αυτό το ανέκδοτο

Απαγόρευση μετακινήσεων, αυτό το ανέκδοτο

Ο Βασιλειάδης που μοιράζει την τράπουλα και προσπαθεί να ρυθμίσει τις τύχες του πρωταθλήματος, ο Συναδινός που εξανίσταται και οι ΠΑΕ που αδυνατούν να αντιδράσουν σοβαρά επιτρέποντας στην κυβέρνηση να συνεχίσει να παρεμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» την αντίθεσή του στην απαγόρευση μετακινήσεων φιλάθλων, τοποθέτηση που τον φέρνει απέναντι από τον πολιτικό του προϊστάμενο υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος όπως και οι προκάτοχοί του εξακολουθούν να «ελέγχουν» και να επιχειρούν να «ρυθμίσουν» κατά το δοκούν ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Στο συγκεκριμένο θέμα το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου έχει πάει… άκλαφτο, για να μην πούμε ότι τίθεται και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού με την αστειότητα που ονομάζεται «απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων» σε μια χώρα που υποτίθεται ότι είναι δημοκρατική.

«Για μένα κάθε απαγόρευση σε πολίτες να πηγαίνουν σε ένα γήπεδο και να παρακολουθούν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα δεν είναι σωστή, για να μην τη χαρακτηρίσω με άλλους βαρύτερους χαρακτηρισμούς» είπε ο Συναδινός, ο οποίος ακολουθεί τη γνώριμη τακτική της κυβέρνησης «δε θέλουμε, αλλά δε μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς»…

Βέβαια για να λέμε τα σύκα-σύκα εκτός από επικοινωνιακές κορώνες – αναλόγως με το ποιον βολεύει κάθε φορά η κατάσταση – δεν έχουμε δει ακόμη κάποια σοβαρή αντίδραση από τις ΠΑΕ. Είτε τις μεγάλες που έχουν κόσμο και βλέπουν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης να αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού (για παράδειγμα στην ίδια επαρχιακή έδρα η μια από τις διεκδικήτριες του τίτλου έχει την υποστήριξη των φίλων της, ενώ οι άλλοι συνδιεκδικητές έχουν… απαγορευτικό), είτε από τις λεγόμενες «μικρομεσαίες» ΠΑΕ που από τέτοιες αποφάσεις χάνουν σημαντικό μέρος των εσόδων που προϋπολόγιζαν από τα ματς απέναντι στους «μεγάλους».

Η αλήθεια είναι ότι η απαγόρευση μετακινήσεων βολεύει. Βολεύει την αστυνομία τα στελέχη της οποίας αποδεδειγμένα δεν μπορούν να επιβάλλουν την τάξη. Βολεύει τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς που καμία διάθεση δεν έχουν να τρέχουν κυριακάτικα στα γήπεδα. Βολεύει ενδεχομένως και τις ΠΑΕ που δεν μπορούν να ελέγξουν τον κόσμο τους και δεν έχουν δείξει καμία διάθεση να γεμίσουν τα γήπεδά τους.

Και η ουσία παραμένει η ίδια. Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε, το έργο αναμένεται να προχωρήσει ακόμη περισσότερο. Η ΑΕΚ λέει, κινδυνεύει να κληθεί σε απολογία από τον υφυπουργό Αθλητισμού και να τιμωρηθεί μάλιστα με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και ως τις 500.000 ευρώ επειδή βρέθηκαν οπαδοί της στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ακόμη μια παγκόσμια πρωτοτυπία, να μην ευθύνεται ο γηπεδούχος για τον έλεγχο του γηπέδου του, αλλά ο φιλοξενούμενος! Να μην ευθύνεται η αστυνομία που ελέγχει τον χώρο, αλλά η φιλοξενούμενη ομάδα! Αλλά είπαμε, ζούμε στην Ελλάδα του Σύριζα, με το ποδόσφαιρο της εξυγίανσης των Γκαγκάτσηδων…

Όταν θέλεις να πλήξεις, έστω και οικονομικά, τον αντίπαλό σου, μπορείς πλέον να ντύσεις μερικούς «κομπάρσους» με τα χρώματα της αντίπαλης ομάδας, να τους βάλεις να τραγουδήσουν κάνα σύνθημα, να μανουριάσουν και λίγο, να γράψουν οι παρατηρητές την έκθεσή τους, να γράψουν και οι αστυνομικοί μια από τα ίδια και έγινε η δουλειά.

Να με θυμηθείτε, μια τέτοια κωμική ιστορία, αν ολοκληρωθεί και όντως κληθεί η (όποια) ΑΕΚ σε απολογία από την οποία προκύψει μάλιστα τιμωρία, ενδέχεται να αποτελέσει το τέλος μιας ολόκληρης κυβέρνησης. Κι όμως. Μπορεί να πέρασαν μνημόνια επί μνημονίων, να έχουν τσεκουρέψει συντάξεις και παροχές, να έχουν διαλύσει υγεία και παιδεία και να την πατήσουν απ’ το ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα αν αυτή η κωμωδία αλλάξει καθοριστικά τις ισορροπίες του πρωταθλήματος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ