Ο Σαββίδης και η επένδυση στην… κυβέρνηση για να τη γλιτώσει ο ΠΑΟΚ

Ο Σαββίδης και η επένδυση στην… κυβέρνηση για να τη γλιτώσει ο ΠΑΟΚ

Κυβέρνηση, Λίγκα και ΕΠΟ είναι το τρίπτυχο που χρησιμοποιεί ο ισχυρός άντρα του ΠΑΟΚ και επιδιώκει να βγει «άβρεχτος» από τη φουρτούνα των τελευταίων ημερών. Οι προσεκτικές κινήσεις των τελευταίων ετών και τα αποτελέσματα από τις «επενδύσεις» που προσβλέπει ο Ιβάν.

Με την ηρεμία που δίνει η χρονική απόσταση από τα γεγονότα της Κυριακής, αν υπάρχει σήμερα κάτι που δεν «κολλάει» απόλυτα με τα όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας και χρίζει εξήγησης και ανάλυσης, είναι η φαινομενική ηρεμία του ηγέτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Ακόμη και τα ρεπορτάζ των φίλα προσκείμενων στον Ολυμπιακό μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τη στιγμή που οι υπόλοιποι παράγοντες, προπονητές, γιατροί αλλά και παίκτες του ΠΑΟΚ δημιουργούσαν σκηνές ζούγκλας και στο χώρο των αποδυτηρίων, ο Σαββίδης όταν κατέβηκε στο επίκεντρο του τυφώνα που εξακολουθεί να συνταράσσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν απόλυτα ήρεμος.

Σε ήρεμο τόνο μίλησε με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, ακόμη και όταν του έλεγε «βγάλε την ομάδα να παίξουμε γιατί θα καεί η Θεσσαλονίκη», ενώ το ίδιο ήρεμος ήταν και κατά την έξοδό του από το γήπεδο της Τούμπας που θύμιζε πεδίο μάχης μιας και τα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Δικέφαλου και αστυνομικών είχαν μεταφερθεί στον χώρο έξω από τα αποδυτήρια.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι κάποιος οπαδός του ΠΑΟΚ από τη θύρα των επισήμων εκτόξευσε ένα ρολό ταμειακής μηχανής και πέτυχε τον προπονητή του Ολυμπιακού στο κεφάλι, ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε σε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου. Ο σκοπός προφανής.

Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ είχε βρεθεί ήδη ένα βήμα πιο μπροστά από τους υφιστάμενούς του και επιχειρούσε να μειώσει τη διαφαινόμενη ζημιά. Προφανώς ο ίδιος πιο έμπειρος από τα στελέχη επιπέδου… παιδικής χαράς που τον περιτριγυρίζουν, ξεκίνησε το damage control με διαδοχικά τηλεφωνήματα στο Μέγαρο Μαξίμου και στους ανθρώπους της κυβέρνησης με τους οποίους ούτως ή άλλως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή.

Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια εποχή όπου ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και νυν υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ακήρυχτου (;) πολέμου με το δικαστικό σύστημα. Στο κομμάτι του αθλητισμού πάντως, ο Κοντονής κατάφερε να επιβάλλει τους τακτικούς δικαστές γεγονός που του πιστώνεται με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Ο Σαββίδης φέρεται αποφασισμένος να εξαργυρώσει μέρος των επενδύσεών του για να κατακτήσει αυτό το πρωτάθλημα. Και σε αυτή τη λογική μοιάζει να κινείται ακόμη και η απειλή που εκτόξευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Instagrammer υιός του, ο οποίος σε προτροπή κάποιου φίλου του ΠΑΟΚ «κόψε τη χορηγία της Σουρωτής από τη Super League και πάρε την ομάδα μας από τη Nova» που του έγραψε σε ένα σχόλιο απάντησε «αυτό και εμείς σκεφτόμαστε τώρα».

Είναι προφανές ότι ο Σαββίδης δεν «χαρίζει» και όσοι πίστεψαν στο παραμύθι της εξυγίανσης και της κάθαρσης, μάλλον θα πρέπει να περιμένουν να βγει και από κάποια γωνία ο… δράκος.

Ο ΠΑΟΚ απειλείται με πολλαπλές τιμωρίες. Μία για τη φθορά περιουσίας στο ματς στα Γιάννινα, μία για το γεγονός ότι αντικείμενο που εκτοξεύθηκε από την εξέδρα των επισήμων ξάπλωσε τον προπονητή του Ολυμπιακού στο έδαφος τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο, άλλη μία για τα επεισόδια που έγιναν μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της αστυνομίας στον χώρο έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου της Τούμπας, ακόμη και για τον γιατρό του αγώνα, που παρατύπως δηλώθηκε, όντας υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η ώρα των… επενδύσεων

Ο Σαββίδης που έχει μιλήσει στο παρελθόν για «ανοσοποιητικό σύστημα» – αναφερόμενος στην ανάγκη να έχει κάποιος Μέσα Ενημέρωσης υπό τον έλεγχό του – γνωρίζει ότι αυτά τα μέσα μπορούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο και το αντίστροφο αν αυτό βολεύει, αλλά όχι για πολύ. Και σίγουρα όχι σε διάρκεια.

Το πραγματικό «ανοσοποιητικό σύστημα» είναι αυτό που προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να «χτίσει» στο ελληνικό ποδόσφαιρο με απώτερο σκοπό την περιχαράκωση του ΠΑΟΚ (ιδιαίτερα) σε τέτοιες καταστάσεις. Για αυτό και πλέον ο ισχυρός εκ Ρωσίας ορμώμενος επιχειρηματίας αρχίζει να εξαργυρώνει τις… μάρκες του.

Από τη μία το Μέγαρο Μαξίμου και οι υπουργοί που συνδιαλέγονται απ’ ευθείας μαζί του, από την άλλη ο συνεταιρισμός της Super League με τον εκτελεστικό διευθυντή Βασίλη Γκαγκάτση και τη χορηγία της Σουρωτής και στην κορυφή ο «δικός μας» πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος.

Ένα τρίπτυχο που από το βράδυ της Κυριακής βρίσκεται σε αφόρητη πίεση. Η κυβέρνηση και τα στελέχη της θεωρούνται… έμπειρα στη διαχείριση του Σαββίδη και των ξαφνικών απαιτήσεων που μπορεί να προβάλλει για τα συμφέροντά του – άλλωστε το παράδειγμα της ΣΕΚΑΠ είναι πρόσφατο – ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα τους παράγοντες που πίστεψαν ότι μπορεί να υπάρξει καθαρό ποδόσφαιρο και αγνές προθέσεις.

Αυτή τη στιγμή οι συνέταιροι του ΠΑΟΚ στη Super League διαπιστώνουν ότι ακόμη και η χορηγία της Σουρωτής, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια προσπάθεια «εξαγοράς» συνειδήσεων. Τα πρώτα αποτελέσματα μάλιστα έχουν αρχίσει να φαίνονται, καθώς ο παρατηρητής της Super League ούτε είδε, ούτε άκουσε για το έγκλημα.

Προφανώς… παρατηρούσε τον συννεφιασμένο ουρανό της Θεσσαλονίκης ρουφώντας τις τελευταίες σταγόνες μιας Σουρωτής και αναπολώντας την «καταπληκτική ατμόσφαιρα» που είχαν δημιουργήσει οι φίλοι του ΠΑΟΚ μερικά λεπτά νωρίτερα. Ετσι δεν είδε τον Γκαρθία να σωριάζεται στο έδαφος από το αντικείμενο που τον εκτόξευσε οπαδός του ΠΑΟΚ απ’ την εξέδρα των επισήμων. Αντικείμενο που εκτοξεύτηκε – όπως αποδεικνύεται από όσους είδαν τον αγώνα – αρκετή ώρα μετά το υπέροχο και… παραδοσιακό τελετουργικό.

Βέβαια τον είδε η αστυνομία, τον συνέλαβε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τους παρατηρητές της Λίγκας με την επιλεκτική όραση.

Επιπλέον ο παρατηρητής του αγώνα που ελέγχεται για την όρασή του, φέρεται… διακριτικά να αγνοεί και τον ΚΑΠ στην περίπτωση του «γιατρού του αγώνα», καθώς αναφέρεται ρητά στον κανονισμό (Αρθρο 16, παρ. 2 α) ότι αυτός θα πρέπει να «είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων». Όπως είναι γνωστό στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (και πιθανότατα και στους υπόλοιπους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου του ΠΑΟΚ) γιατρός δηλώθηκε ο Ιωάννης Ουσαντζόπουλος, μέλος του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ