Οι λαθροχειρίες του ΠΑΟΚ και των φιλικών προς αυτόν ΜΜΕ

Οι λαθροχειρίες του ΠΑΟΚ και των φιλικών προς αυτόν ΜΜΕ

Εκεί στον ΠΑΟΚ και στα... φίλια ΜΜΕ φαίνεται πως έχουν χάσει την μπάλα και έχουν μπερδέψει τη δικαιοσύνη και τους νόμους με το σάμαλι που πωλείται στα γήπεδα.

Νέα τρομερή γραμμή ανακάλυψαν στον ΠΑΟΚ και αναπαράγουν από τα… γνωστά και μη εξαιρετέα ΜΜΕ της εξυγίανσης: ότι δήθεν στο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League όχι μόνο θα απαλλαγεί ο ΠΑΟΚ αλλά και θα καταδικαστεί ο Ολυμπιακός.

Το επιχείρημα αυτό στηρίζεται σε μια προφανή λαθροχειρία. Όντως στο Πειθαρχικό Όργανο έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Μόνο που δεν έχουν κληθεί για τους ίδιους λόγους ούτε με το ίδιο κατηγορητήριο.

Οι λόγοι πρόσκλησης του ΠΑΟΚ σε απολογία είναι οι ακόλουθοι:
««Βάσει των αναφερομένων στο από 25/2/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 25/2/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/18/410733 από 27-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ολυμπιακός. *Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 13 παρ. 2, 3, 6, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 15 παρ. 3 περ. ε΄ (εδ. α΄ και β΄) του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., σε συνδυασμό με άρθρα 1, 2 επ., 10 παρ. 5, 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. α΄ και β΄ , 12 και 36 παρ. 1 περ. α΄ του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.»

Δηλαδή ο ΠΑΟΚ καλείται να απολογηθεί βάσει του Φύλλου Αγώνα, της Έκθεσης του Παρατηρητή Αγώνα και της αναφοράς συμβάντων της Αστυνομίας και στη βάση αποδεικτικού υλικού. Κοντολογίς, τον ΠΑΟΚ τον παραπέμπουν οι ίδιοι οι παράγοντες του αθλήματος και της διοργανώτριας αρχής και η αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, δηλαδή μιας δημόσιας αρχής.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει εξηγήσεις για την ένσταση που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ:
««Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την από 27-2-2018 και με αριθμ. πρωτ. 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το κύρος του Αγώνα και του Φύλλου Αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 25.02.2018 και της μη τέλεσης του αγώνα για την 23η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 02-03-2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00 συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες, κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών».

Δηλαδή, τον Ολυμπιακό δεν τον παραπέμπουν ούτε οι παράγοντες της διοργανώτριας αρχής, που δεν του έχουν καταλογίσει τίποτα, ούτε κάποια δημόσια αρχή.

Έχει υποβληθεί εναντίον του ένσταση από την αντίπαλη ομάδα, την ομάδα που αντιμετωπίζει τιμωρία και προσπαθεί να την αποφύγει και που είναι επόμενο να μετέλθει παντός μέσου σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ολυμπιακός προσκαλείται να δώσει εξηγήσεις απλώς και μόνο επειδή αυτή είναι η τυπική διαδικασία, εφόσον διατυπώθηκε εναντίον του ένσταση.

Και εάν είναι να κάνει κάποιος μια πρόβλεψη είναι σαφές ότι ο ΠΑΟΚ έχει πιθανότητες καταδίκης και ο Ολυμπιακός είναι βέβαιο πως θα απαλλαγεί.

Κοντολογίς, φάτε κανά σάμαλι παιδιά και σταματήστε να παίζετε τους δικηγόρους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ