Η ποινή χάδι στον ΠΑΟΚ οδηγεί στο Grexit από τη FIFA

Η ποινή χάδι στον ΠΑΟΚ οδηγεί στο Grexit από τη FIFA

Οι «έξω» είδαν το όπλο του Σαββίδη και έδρασαν αστραπιαία. Εδώ κάνουμε πολιτική, βαδίζουμε βάσει του προγράμματος ομιλιών και επισκέψεων του πρωθυπουργού και ψάχνουμε τρόπους να ξεγελάσουμε τους πάντες για χάρη των «αγαπητικών» της κυβέρνησης και της «εξυγίανσης». Το σενάριο του «Εμείς ή κανείς» που περιλαμβάνει και την απόφαση πρόκληση για τον ΠΑΟΚ.

Tο να ζεις σε μια μεγαλούπολη το 2018 χωρίς μετρό και εσχάτως χάρη στην ανάπτυξη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και χωρίς νερό, είναι λογικό να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Απλά φανταστείτε την πόλη του καφέ να έχει βάλει λουκέτο.

Όχι επειδή το βασανιστικό τριήμερο χωρίς νερό που σύμφωνα με την ΕΥΑΘ θα γίνει τετραήμερο αν όχι πενθήμερο,  έχει αυξήσει κατακόρυφα τις πωλήσεις αποσμητικών και αρωμάτων, αλλά επειδή ο αγαπημένος freddo cappuccino σερβίρεται πλέον μόνο από… μαυραγορίτες με αποτέλεσμα ο πληθυσμός να ζει παρουσιάζοντας όλα τα σύνδρομα στέρησης.

Το βλέπεις και στα κείμενα των συναδέλφων από τη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν βρει την υγειά τους – αλλά όχι τον καφέ τους – στο σάιτ της εξυγίανσης.

Εδώ και μερικές εβδομάδες το αφήγημα του άτυπου γραφείου Τύπου του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου προσπαθεί να πείσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη ότι για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου φταίνε οι δηλώσεις των παραγόντων! Λες και τόσα χρόνια δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα.

Για τον Γραμμένο και την κουστωδία της εξυγίανσης δεν έχει γίνει τίποτα άλλο σοβαρό. Το ακούς και το διαβάζεις παντού. Μιλάνε για τον άδικο πόλεμο που γίνεται στον ΠΑΟΚ και στον Σαββίδη, για την… τρισάθλια FIFA και UEFA που ξαφνικά ζητούν να εφαρμοστούν ποινές για τα πρωτοφανή έκτροπα που μετέτρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο περίγελο.

Η επικοινωνία του ΠΑΟΚ εξακολουθεί να μιλάει για «φαντασιώσεις» και «φανταστικά γεγονότα», για δημοσιογράφους και για «δημοσιογραφικούς περίγυρους που δηλητηρίαζαν το κοινό με μίσος κατά του ΠΑΟΚ», για χίλια μύρια. Για την ταμπακιέρα όμως, ούτε κουβέντα.

Δυο συνεχόμενα ντέρμπι στην Τούμπα δεν τελείωσαν με ευθύνη ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Τελεία. Ενας σεσημασμένος χούλιγκαν απ’ τα επίσημα πέταξε αντικείμενο και δεν ξεκίνησε ποτέ το πρώτο ντέρμπι και ένας τεχνικός διευθυντής κι ένας πρόεδρος με κουμπούρι διέκοψαν το δεύτερο ντέρμπι.

Είναι λογικό όμως, η ατζέντα του ΠΑΟΚ και του επικοινωνιακού περίγυρου της ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, της ΕΠΟ και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να επιχειρεί να εντείνει το κλίμα πόλωσης. Ολοι άλλωστε οι προαναφερόμενοι βγήκαν στη σέντρα από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Το «εμείς ή κανείς» που οδηγεί στο Grexit

Το γεγονός μάλιστα ότι η επιστολή του εντεταλμένου επίτροπου της FIFA Χέρμπερτ Χούμπελ ήταν ξεκάθαρη όσον αφορά στα γεγονότα που στέλνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο «απόσπασμα», σε συνδυασμό με την ποινή – χάδι που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, οδηγεί πολλούς στο να σκέφτονται ότι δεν αποκλείεται να αποτελεί ακόμη ένα πολύ καλά τοποθετημένο πετραδάκι στο αφήγημα της εξυγίανσης.

Μπείτε για λίγο στη θέση της FIFA και της UEFA. Ζητάτε μέτρα, ζητάτε εφαρμογή των κανονισμών, ζητάτε έργο, έχετε δώσει κατευθύνσεις, έχετε αφήσει παρακαταθήκη μια σειρά από οδηγίες και τι βλέπετε;

Να γίνονται οι εκλογές της ΕΠΟ, να αναδεικνύεται η πολυπόθητη νέα διοίκηση με άφθαρτα πρόσωπα, με ατζέντα κάθαρσης και εξυγίανσης και για οκτώ μήνες να μη γίνεται τίποτα απολύτως, παρά μόνο άγνωστος αριθμός προσλήψεων, κάποιες αερολογίες στη συνέντευξη Τύπου στο «δικό μας» Μακεδονία Παλάς και την ώρα που γίνεται ο κακός χαμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Γραμμένος και Σία να κρύβονται στο λαγούμι τους!

Κερασάκι στην τούρτα της εξυγίανσης έρχεται η «ευρηματική» αθώωση του ΠΑΟΚ για τα έκτροπα με τον Ολυμπιακό και η ποινή – χάδι για τα γεγονότα με την ΑΕΚ. Βλέπετε ο δικαστής επέβαλλε στον ΠΑΟΚ την προβλεπόμενη ποινή για το γεγονός ότι διακόπηκε ο αγώνας εις βάρος του, ενώ για τις καταγεγραμμένες απειλές του Λούμπος Μίχελ προς τον διαιτητή καθώς και για το επεισοδιακό ντου του κουμπουροφόρου Ιβάν Σαββίδη παρέα με τους μπράβους του, ο ΠΑΟΚ τη γλίτωσε με ένα πρόστιμο και τις ποινές απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο στους δύο αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Δηλαδή για το συμβάν για το οποίο η διεθνής ομοσπονδία συλλόγων (ECA), που είναι κομμάτι της UEFA μετέχοντας μάλιστα με δύο μέλη της στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA, απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τον ΠΑΟΚ, ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας επέβαλλε τις μίνιμουμ προβλεπόμενες ποινές δυσφήμισης και απειλής! Παράλληλα η ΕΠΟ δεν έχει ψελλίσει ακόμη τίποτα για τα όσα έχουν συμβεί, ενώ η κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού Αθλητισμού αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης αναλώνονται σε φτηνές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Σα να μην έχει καταλάβει κανείς ότι ο αθλητικός δικαστής περίμενε να ολοκληρώσει το πέρασμά του από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να ανακοινώσει την απόφασή του 18 ημέρες μετά τα γεγονότα της Τούμπας και σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την εκδίκαση!

Από τη μία πλευρά έχουμε τις σαφείς εντολές των FIFA – UEFA και από την άλλη έχουμε τη Σούπερ Λίγκα, την ΕΠΟ, την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ολόκληρο τον μιντιακό μηχανισμό να το έχουν γυρίσει στον… πυρρίχιο, τον ποντιακό πολεμικό χορό, αγνοώντας την πραγματικότητα και οδηγώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό…

Εξ ου και τα σενάρια ότι το «εμείς ή κανείς», που επαναλάμβανε με στόμφο σε κάθε ευκαιρία ο υιός Σαββίδη ο Instagrammer, περιλαμβάνει και όλες τις παραπάνω προκλητικές συμπεριφορές και δικαστικές αποφάσεις, προκειμένου οι εποπτικές αρχές να πετάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο πυρ το εξώτερο…

Και τώρα, τι;

Με δεδομένο ότι FIFA – UEFA δεν έχουν ως πρώτη τους προτεραιότητα το ελληνικό «πρόβλημα» και θα πάρουν τον χρόνο τους να εξετάσουν διεξοδικά όλες τις παραμέτρους, οι επιλογές των εμπλεκόμενων από πλευράς ελληνικού ποδοσφαίρου είναι δύο:

Η πρώτη είναι να επιχειρήσουν – αυτή τη φορά με τη συμπαράσταση της υποψήφιας πια πρωταθλήτριας ΑΕΚ – να ανατρέψουν το κλίμα. Με την Ενωση στο κάδρο, η Σούπερ Λίγκα, η ΕΠΟ και η κυβέρνηση θα έχουν τον χρόνο να προετοιμάσουν το έδαφος και να πάρουν μια τελευταία παράταση ζωής. Θα γκρινιάξει λίγο ακόμη η Θεσσαλονίκη και ο περίγυρος του ΠΑΟΚ, θα πανηγυρίσουν λίγο στην ΑΕΚ, θα συνεχίσει να γκρινιάζει ο Ολυμπιακός και μ’ αυτά και μ’ αυτά θα συνεχίσουμε να ζούμε σε έναν παράλληλο ποδοσφαιρικό κόσμο με πολλές υποσχέσεις και λίγα έργα. Μέχρι την επόμενη φορά φυσικά.

Η δεύτερη επιλογή είναι αυτή που σήμερα μοιάζει και η πιο πιθανή. Να έχει λειτουργήσει δηλαδή το «κόλπο» με τις… μισές ποινές – χάδια στους αγαπητικούς του συστήματος και να οδηγηθούμε στο σκληρό Grexit. Ένα σενάριο που θα βρει την ΑΕΚ πρωταθλήτρια αλλά λιγότερο «χαρούμενη» αφού θα λείψει το Τσάμπιονς Λιγκ, τον ΠΑΟΚ να γκρινιάζει για το πρωτάθλημα που του έκλεψαν αλλά να διατηρεί τη δύναμή του έχοντας περάσει το «Εμείς ή κανείς», τον Ολυμπιακό ούτως ή άλλως στη γωνία και το υπόλοιπο ελληνικό ποδόσφαιρο να πληρώνει τις αμαρτίες (κυρίως) της εξυγίανσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ