Το μέλλον είναι τώρα

Το μέλλον είναι τώρα

Το δεύτερο OT Forum δείχνει ότι μπορούμε να συζητήσουμε για το μέλλον με πολύ πιο δημιουργικό και ουσιαστικό τρόπο

Εάν κανείς παρατηρήσει τη δημόσια συζήτηση στη χώρα μας θα παρατηρήσει ότι τις περισσότερες φορές έχουμε να κάνουμε με έναν επικοινωνιακό θόρυβο.

Μια εναλλαγή παράλληλων μονολόγων, που κατά βάση αποτελούνται από προκάτ ατάκες τις οποίες θα μπορούσαν μια χαρά να χειριστούν ακόμη και… αλγόριθμοι (σε κάποιες περιπτώσεις με καλύτερα αποτελέσματα) και πολυπαιγμένα σενάρια «πολιτικής αντιπαράθεσης».

Ορισμένες φορές ακόμη και η συζήτηση για πραγματικά προβλήματα γίνεται απλώς για να γίνεται, με όσους συμμετέχουν απλώς να επαναλαμβάνουν είτε τη διαμαρτυρία τους είτε την προσπάθεια να αποσείσουν τις ευθύνες που τους αναλογούν χωρίς κάποια προσπάθεια να γίνει πραγματική συζήτηση.

Σίγουρα για όλα αυτά έχουν ευθύνη και τα μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν αρκετές φορές ως πολλαπλασιαστές αυτού του επικοινωνιακού θορύβου.

Όχι, όμως, πάντα.

Κάποιες φορές είναι που έρχονται τα μέσα ενημέρωσης να δείξουν ότι η επικοινωνία δεν είναι θόρυβος ούτε απλώς εικόνα: είναι πραγματική συζήτηση.

Αυτό ακριβώς κάνουν τα OT FORUM.

Και αυτό ακριβώς κάνει το Mεta Living, το δεύτερο OT FORUM που διοργανώνουμε αυτές τις μέρες.

Και αυτό που βγαίνει μέσα από τις συζητήσεις στο Mεta Living είναι ότι πέραν της γκρίνιας και της αντιπαράθεσης σε αυτό τον τόπο υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις.

Που δεν περιορίζονται σε μια πολιτική παράταξη.

Που κινούνται και στην κεντρική πολιτική και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην επιχειρηματικότητα.

Και που αναμετρώνται με πραγματικές προκλήσεις.

Με κινήσεις, πρωτοβουλίες, έργα και πειράματα που αρκετές φορές δεν κυριαρχούν στη δημόσια σφαίρα, όμως δείχνουν πραγματικά το μέλλον.

Γιατί όταν μιλάμε για την ψηφιακή μετάβαση δεν αναφερόμαστε σε κάτι από το μακρινό μέλλον. Δεν είναι υλικό επιστημονικής φαντασίας.
Δεν είναι ένα «όραμα».

Δεν είναι προεκλογική μακέτα.

Είναι μια πραγματικότητα σε εξέλιξη.

Είναι το πραγματικό τώρα της χώρας μας.

Είναι ένα μέλλον που γίνεται πράξη τώρα και περιλαμβάνει πλήθος εφαρμογές που ήδη κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και τις πόλεις μας πιο βιώσιμες.

Είναι επιχειρήσεις που επενδύουν ολοένα και περισσότερο στην ψηφιακή τεχνολογία και τις εφαρμογές με βασικό κριτήριο τη διευκόλυνση του πολίτη.

Είναι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που ήδη φτιάχνουν «έξυπνες πόλεις» και δοκιμάζουν να κάνουν περιοχές πραγματικά βιώσιμες.

Είναι επιστήμονες που αναμετρώνται με την πρόκληση της καινοτομίας στην υπηρεσία του πολίτη.

Είναι πολιτικοί που αφήνουν στην άκρη το διαρκές προεκλογικό τρέξιμο για να ασχοληθούν με μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αλλάξουν αυτή τη χώρα.

Και αυτή ακριβώς είναι η συζήτηση που πρέπει να κάνουμε και να την κάνουμε σοβαρά. Δηλαδή να την κάνουμε σε όλες τις διαστάσεις της: οικονομικές, πολιτικές, αξιακές. Χωρίς φόβο για τη διαφωνία και με επιδίωξη της πολυφωνίας.

Με την τεχνολογία και τις δυνατότητές της στο κέντρο, αλλά όχι με τεχνοκρατική αντίληψη. Με τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, την «αγωνία του τόπου για ζωή», στο κέντρο.

Στα ΟΤ FORUM δείχνουμε ότι αυτή η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει. Και μπορεί να γίνει με τρόπο πραγματικά ουσιαστικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ