Ας συνηθίσει ο Ολυμπιακός…

Ας συνηθίσει ο Ολυμπιακός…

Μόνο καλό μπορεί να του κάνουν τέτοιες «βαρβάτες» νίκες απέναντι στους σκληροτράχηλους της λίγκας.

Έπαιξε και ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα Τρίπολης, την ομάδα που τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και έχει κάνει ουκ ολίγα χουνέρια στους λεγόμενους «μεγάλους».

Μετά τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου, λοιπόν, ήρθε και η σειρά του Ολυμπιακού να τεστάρει τις δυνάμεις του απέναντι στη δυσκολοκατάβλητη ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Μετά τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ο Αστέρας ηττήθηκε και πάλι στο γκολ. Αυτή τη φορά από τον Ολυμπιακό. Και αυτή τη φορά όχι χάρη σε κάποιο πέναλτι – εφεύρεση της «εξυγίανσης», αλλά με ένα γκολ που έφερε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της ποιότητας που έχει ακόμη και στον πάγκο του ο εφετινός Θρύλος.

Ο Μπίμπρας Νάτχο χρειάστηκε μερικά λεπτά στον αγωνιστικό χώρο για να προσφέρει τους πρώτους «προσωπικούς» βαθμούς στον εφετινό νέο Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη και με ένα μονοκόμματο σουτ στο 92’ να διαμορφώσει το τελικό 2-1 υπέρ του Θρύλου.

Οι «άλλοι» χρειάστηκαν πέναλτι – εφευρέσεις για να κάμψουν τον Αστέρα Τρίπολης. Οι «άλλοι» που διαφημίζουν το πόσο καλές ομάδες έχουν και το πόσο  βασίζονται στον περυσινό τους κορμό. Κι όμως, χρειάστηκαν από ένα πέναλτι –  πρόκληση. Ο μεν δικέφαλος του Βορρά σε ελεύθερη πτώση – βουτιά του Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, ο δε δικέφαλος του Νότου σε πτώση του Μάνταλου που είχε χάσει τον έλεγχο της μπάλας.

Από την πλευρά του ο ολοκαίνουριος Ολυμπιακός κέρδισε τον Αστέρα με τον Μάρτινς να βάζει σιγά – σιγά στην εξίσωση του πρωταθλήματος και κάποιες από τις τελευταίες καλοκαιρινές μεταγραφές.

Έχει καταγραφεί ο προσεχτικός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο Πορτογάλος προπονητής. Δε θέλει να διαταράξει τις ισορροπίες, όσο η ομάδα δείχνει να βελτιώνεται σταδιακά. Δε θέλει να πετάξει από τη μια μέρα στην άλλη κάποιον στον πάγκο για χάρη κάποιου άλλου που είναι ακόμη ανέτοιμος και δεν έχει ενσωματωθεί ψυχή τε και σώματι στα τακτικά «θέλω» του Μάρτινς.

Ο πρώτος που έχει αρχίσει να παίρνει κάποια λεπτά συμμετοχής είναι ο Μπίμπρας Νάτχο. Όσο το σκορ ήταν 1-0 ο Μάρτινς σκεφτόταν να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Γκιγέρμε, ωστόσο η ισοφάριση του Αστέρα άλλαξε τα σχέδιά του.

Ετσι ήρθαν οι αλλαγές ουσίας και ποιότητας. Οι αλλαγές που δείχνουν ότι ο εφετινός Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος από άλλη πάστα!

Ο Χασάν δεν αντικατέστησε τον Γκερέρο, αλλά έπαιξε δίπλα του και βρέθηκε δυο φορές κοντά στο γκολ. Ο Φετφατζίδης έδωσε νέα πνοή και ήταν από τους παίκτες που βοήθησαν στο να «κλειδωθεί» ο Αστέρας στην περιοχή του στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα. Και φυσικά όλα τα «λεφτά» ήταν η αλλαγή του Μπίμπρας Νάτχο.

Ο διεθνής Ισραηλινός μέσος αφενός είχε το καθαρό μυαλό να μοιράσει το παιχνίδι γρήγορα και απλά, αφετέρου έδειξε τα στοιχεία εκείνα που τον κατατάσσουν στους μέσους υψηλού επιπέδου. Πατάει περιοχή και έχει απόλυτη αίσθηση του γηπέδου και της μπάλας.

Απ’ όσο φαίνεται μάλιστα και από τον έξαλλο πανηγυρισμό του, στις λίγες εβδομάδες που βρίσκεται στο μεγάλο λιμάνι, ο Νάτχο έχει πλέον και την αίσθηση του Ολυμπιακού.

Ας είναι. Ο εφετινός δρόμος του Θρύλου για την επιστροφή του στην κορυφή είναι δεδομένο ότι θα έχει ενδιαφέρον. Και όπως φαίνεται θα έχει και λαμπερά ποδοσφαιρικά αστέρια που θα υπογράφουν τις νίκες του.

Μη ξεχνάτε ότι έχουν σειρά ακόμη ο Γκιγέρμε και ο Γιάγια Τουρέ, ενώ ήδη ο Ποντένσε, ο Καμαρά, ο Λάζαρος και ο αναγεννημένος Φορτούνης δίνουν τα πρώτα δείγματα της κλάσης του εφετινού νέου Ολυμπιακού.

Είπαμε. Ας είναι! Ο Ολυμπιακός θα κερδίζει βάζοντας μπροστά το ποδόσφαιρό του και οι άλλοι την «εξυγίανσή» τους. Κι από βδομάδα αρχίζουν τα… ωραία!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ