Εδώ και τώρα στην αρένα: Πάνος Καμμένος εναντίον ΕΦΣΥΝ

Εδώ και τώρα στην αρένα: Πάνος Καμμένος εναντίον ΕΦΣΥΝ

Η σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με την Εφημερίδα των Συντακτών αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, εάν αναλογιστούμε τη στήριξη που του είχε δώσει η ΕΦΣΥΝ μέχρι τώρα.

Εγώ πάντως έχω πάρει ποπ κορν και χαζεύω. Γιατί μιλάμε για σύγκρουση επιπέδου ρωμαϊκής αρένας.

Ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να ξεσπαθώσει κατά της Εφημερίδας των Συντακτών που χτες βγήκε με πρωτοσέλιδο «Ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα».

Η απάντηση του Καμμένου είχε όλο το… τάκτ που τον χαρακτηρίζει: «Η ΕΦΣΥΝ εκτελεί συμβόλαιο συγκεκριμένου πολιτικοεπιχειρηματικού κέντρου με πολλά χρήματα που θα αποκαλυφθεί σύντομα. Δεν είναι τυχαίο ότι γράφει ψέματα και δεν προσπαθεί ούτε για τους τύπους να διαστραυρώσει τις πληροφορίες. Στον πανικό τους στηρίζονται σε ανύπαρκτο τηλεφώνημα».

Η ΕΦΣΥΝ, που είχε άρθρα εναντίον του και χτες και σήμερα απάντησε με κείμενο του αρχισυντάκτη πολιτικού Γιώργου Πετρόπουλου στην ιστοσελίδα όπου επέμεινε στο ρεπορτάζ της, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για τηλεφωνική επικοινωνία Καμμένου – Τσίπρα (ρεπορτάζ που σημειωτέον το έχουμε όλα τα μέσα) και επέμεινε να θέτει τα ερωτήματα για τις αμερικανικές βάσεις που προσέφερε ο Καμμένος.

Ο τρομερός Πάνος Καμμένος έτρεξε να απαντήσει αμέσως επιμένοντας ότι δεν επικοινώνησε τα συμφωνημένα, ότι αφού είναι «κυβερνητικός εταίρος» μπορεί να πηγαίνει και να καταθέτει προτάσεις που δεσμεύουν μόνο αυτόν και ότι «οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν».

Ότι υπάρχει πρόβλημα Καμμένου κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. Έχει αλλοπρόσαλλη γραμμή, διαφορετική από τη διακηρυγμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, πάει στην Αμερική και ανακοινώνει Plan B και τώρα μας αποκαλύπτει ότι ήδη λειτουργούν αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα που μέχρι τώρα αγνοούσαμε την ύπαρξή τους.

Όμως, εγώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα στους συναδέλφους της ΕΦΣΥΝ:

Πότε έχει δίκιο ο Πάνος;

Όταν βάζει την Άντα Ψαρρά και όλο το δικαστικό και πολιτικό ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ να υπερασπίζονται τις αυθαίρετες παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη μαζί με τον φίλο του Σταύρο Κοντονή και τις διάφορες συνομιλίες του με ισοβίτες για να δώσουν τη «σωστή κατάθεση» και να αναπαράγουν όλη τη μυθοπλασία για το Noor-1;

Ή τώρα που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί το «συνεταιριστικό εγχείρημα» ότι είναι όργανο συγκεκριμένου πολιτικοεπιχειρηματικού κέντρου και γράφει ψέματα;

Γιατί κανονικά όταν μιλάμε για τέτοια ζητήματα ή πάντα έχει δίκιο κάποιος ή εξαρχής έχει άδικο.

Τελικά με τον Πάνο Καμμένο τι ισχύει; Έχει γενικά δίκιο ή γενικά άδικο;

Μήπως να γινόταν μια συνέλευση του συνεταιριστικού εγχειρήματος για να αποφασίσει;

Μήπως εκεί να δίνονταν κάποιες εξηγήσεις για ποιο λόγο έπρεπε ένα εγχείρημα που διεκδίκησε την ανεξαρτησία και θέλησε να είναι συνέχεια της παλιάς Ελευθεροτυπίας, όχι απλώς να ταυτίζεται αλλά και να γίνεται αναμεταδότης της προσωπικής «ατζέντας» ενός πολιτικού που καμιά σχέση δεν έχει ούτε με τις αξίες ούτε με το ήθος της αριστεράς;

Μήπως να εξηγούσαν κάποιοι γιατί πήραν στο λαιμό τους ένα σημαντικό εγχείρημα βάζοντάς το να αναπαράγει τα «αφηγήματα» του Πάνου Καμμένου;

Όμως, έχει ενδιαφέρον να μιλήσει και ο Πάνος.

Πρέπει να τον προγκίξει η ΕΦΣΥΝ να αποκαλύψει ποιος είναι ο επιχειρηματίας που υποτίθεται ότι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μας φύγει η περιέργεια. Να λάμψει αλήθεια που λένε.

Βέβαια και εσύ Πάνο θα έπρεπε να το περιμένεις.

Τόσο καιρό η ΕΦΣΥΝ αποδεχόταν τα δικά σου ανυπόστατα αφηγήματα και τα αναπαρήγαγε.

Όμως, έπρεπε να περιμένεις ότι κάποια στιγμή κάποιος θα της πρότεινε ένα ακόμη πιο δουλεμένο και πιστευτό αφήγημα. Ιδίως εάν ο κάποιος σχετίζεται με το κέντρο μιας κυβέρνησης που η εφημερίδα στηρίζει. Γιατί αναμενόμενο ήταν να προτιμήσει αυτό το αφήγημα, ακόμη και εάν είναι ένα αφήγημα που αφορά εσένα. Για να σε χτυπήσει. Γιατί κάποτε και οι «κυβερνητικοί εταίροι» γίνονται αναλώσιμοι.

Όμως, όλα αυτά παιδιά κάντε τα με το σωστό τρόπο. Η αρένα πρέπει να στηθεί σωστά. Η Άντα και τα άλλα παιδιά που έγραφαν τα γνωστά ρεπορτάζ από τη μια, ο Πάνος Καμμένος από την άλλη. Μια μάχη μέχρι εσχάτων. Για το ποιος έχει δίκιο. Για την αλήθεια.

Και εμείς με ποπ κορν θα παίζουμε στοιχήματα ποιος θα κερδίσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ