Υπηρέτης πολλών αφεντάδων

Υπηρέτης πολλών αφεντάδων

Το «καυτό» πληρωμένο πιστόλι της δημοσιογραφικής πιάτσας, ο άνθρωπος των «ειδικών» αποστολών της λουμπεναρίας των αρπαχτών και των εκβιασμών... Μια ιστορία για τον πρώην «πρασινοφρουρό» και την παρέα του που για να επιβιώσουν κρατούν το ελληνικό ποδόσφαιρο όμηρο των πάσης φύσης λαμόγιων!

Δεν ξέρω αν τα μάθατε τα νέα. Εμφανίστηκε ο Βασιλάκης στο σάιτ της μπαρούφας, με «καυτό» editorial. Λες δε μπορεί, για να βγαίνει μπροστά το… παλικάρι που βλέπει τον έναν δημοσιογράφο μετά τον άλλον να πηδούν απ’ το καράβι, κάτι θα έχει να πει.

Οπως παλιά. Τότε που πούλησε το παραμυθάκι του κυνηγημένου και βρήκε… παρηγοριά στη ζεστή και γεμάτη ρούβλια αγκαλιά του Ιβάν Σαββίδη πουλώντας δήθεν επανάσταση. Γιατί έτσι έχει μάθει να «δουλεύει», στις αναμπουμπούλες βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Και εκείνη η εποχή βόλευε.

Και στήθηκε ένα σάιτ χάρη στα εκατομμύρια του Ιβάν από τον άνθρωπο που λίγο καιρό πιο πριν (υπ)έγραφε ως Πρασινοφρουρός. Στήθηκε ένα σάιτ με σημαία μια ιστορία στημένη πάνω σε ένα ψέμα, πάνω σε ένα αφήγημα μιας συμμαχίας τριών παραγόντων, τριών ομάδων και μιας συγκυβέρνησης, που κατέληξαν να κυνηγούν ανεμόμυλους.

Δε χρειάζεται να το ζαλίζουμε πολύ. Η ιστορία θυμίζει τους δέκα ινδιάνους της Αγκάθα Κρίστι. Η περίφημη συμμαχία κατέληξε σε ναυάγιο μεγέθους ανάλογου με τον Τιτανικό. Πρώτος – πρώτος την έκανε ο Παναθηναϊκός. Μαζί και το αναγνωστικό κοινό πράσινων αισθημάτων μετά τα «θαύματα» του Κύζα.

Ακολούθως την έκανε και η ΑΕΚ με τους κιτρινόμαυρους αναγνώστες της, οι οποίοι είδαν με καθυστέρηση κάποιων ωρών το οφσάιντ του Κάλφογλου. Η ΑΕΚ βέβαια, από το αφήγημα που στήθηκε ήταν τώρα και η μόνη κερδισμένη, καθώς στην αναμπουμπούλα πήρε κι ένα πρωτάθλημα.

Ο ίδιος και οι συν αυτώ παγίδευσαν με το αφήγημά τους τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα όταν κατάλαβαν τον πραγματικό ρόλο του Μελισσανίδη το πρωτάθλημα είχε κάνει «φτερά».

Παραλίγο να την πληρώσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή την εμμονή στο παραμύθι. Απλά θυμηθείτε πώς τέτοια δημοσιογραφικά «πιστόλια» έψησαν τον Σταύρο Κοντονή – καλή του ώρα όπου κι αν είναι τώρα μακριά από την κυβέρνηση – στέλνοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό του και τη διεθνή απομόνωση!

Και τώρα έμεινε μόνος. Ντεμέκ – που λένε και στη Θεσσαλονίκη – με τον ΠΑΟΚ. Ντεμέκ, αφού για το κοινό του ΠΑΟΚ – και για αρκετούς από τους δημοσιογράφους του αν κρίνουμε από τα όσα γράφουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς ή στα οπαδικά σάιτ που διευθύνουν – παραμένει ένας «Αθηναίος βάζελος που καθορίζει την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΟΚ» όπως έγραψε κάποτε ένας εξ αυτών.

Εμφανίστηκε λοιπόν ο Βασιλάκης στο προσκήνιο με αφορμή το βούλευμα που χαρακτηρίζεται ως τουλάχιστον κωμικό από τον νομικό κόσμο. Ενα βούλευμα – αντιγραφή του προηγούμενου, που βγήκε σε 15 μέρες.

Ενα βούλευμα στημένο σε δύο μαρτυρίες, του «Ακουσα Οτι Είπε Κάποιος Οτι Είπε Κάποιος Αλλος» Τάκη Φύσσα και του Νίκου Γεωργέα, του «παιδιού» δηλαδή του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Και εκεί που θα περίμενες από το σάιτ του «πόση αλήθεια αντέχεις» να διαβάσεις κάποια δημοσιογραφική ανάλυση, κάποιο ρεπορτάζ ουσίας, μένεις άφωνος καθώς επαναλαμβάνονται μονότονα οι ίδιες ανοησίες, η ίδια ιστορία που είναι στημένη πάνω σε ένα ψέμα. Σε μια παραπομπή με την οποία γελάει σύσσωμος ο σοβαρός νομικός κόσμος.

Και ο ίδιος, ο άλλοτε «Πρασινοφρουρός», συνεχίζει να παίζει το παιχνιδάκι του για το όποιο κοινό απέμεινε να περιμένει να βρεθούν εγκληματικές οργανώσεις και συμμορίες από αυτό το βούλευμα. Από αυτή τη στημένη υπόθεση.

Οχι, ότι δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν και παρα-υπάρχουν. Αλλά είναι στην ίδια πλευρά με τέτοιου είδους δημοσιογραφικά «πιστόλια» που περιμένουν μια οποιαδήποτε κόντρα προκειμένου να πουλήσουν υπηρεσίες και να αρπάξουν μεροκάματο στάζοντας δηλητήριο και ψέμα.

Δεν αποκλείεται βέβαια, στο μεσοδιάστημα να άλλαξε αφεντικό το συγκεκριμένο σάιτ. Ή απλά ο διευθυντής του να παίζει διπλό παιχνίδι. Να έχει βάλει ή να θέλει να βάλει κι άλλους στο… κόλπο.

Δεν εξηγείται διαφορετικά τέτοια εμμονή να στηρίξει ένα αφήγημα που μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ της κυβέρνησης κρατούν με νύχια και με δόντια στο προσκήνιο.

Δεν εξηγείται διαφορετικά να προσπαθεί ο Πρασινοφρουρός με κάθε τρόπο να τινάξει στον αέρα μια συμφωνία κυρίων που μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να αλλάξει επί της ουσίας το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιατί είναι σαφές ότι αν υπάρχει μια ελπίδα να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή είναι να συμφωνήσουν σε μια-δυο-πέντε-δέκα βασικές αρχές οι ιδιοκτήτες των επαγγελματικών ομάδων.

Μια συμφωνία που αν επεκταθεί ανάμεσα σε όλους τους ιδιοκτήτες, τότε θα οδηγηθούν σε εξαφάνιση αυτομάτως τα κάθε λογής λαμόγια σε ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, διαιτησίες και γενικώς τα κατακάθια που κρατούν σε ομηρία τον χώρο. Και ιδιαίτερα αυτού του τύπου τα «πιστόλια» που αν δεν υπάρχουν εντάσεις τις ανακαλύπτουν ή/και τις δημιουργούν οι ίδιοι μόνο και μόνο για να πουλήσουν τη δήθεν υπηρεσία τους.

Για αυτό φυσικά τώρα και παλεύουν με κάθε τρόπο και μέσο για να διαλύσουν τα πάντα. Μόνο το χάος τους βολεύει, ακόμη κι αν στην τελική οδηγούν στο χάος και το ίδιο τους το αφεντικό, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Η ελπίδα τους είναι ότι θα συνεχίσει να τους ταΐζει.

Ο Βασιλάκης πάντως, έτσι όπως το πάει θα μείνει μόνο με τους κολλητούς του. Τουλάχιστον θα κάνουν ένα συμπαθέστατο… μπασκετικό, σάιτ.

Αλλωστε τα τερτίπια του οδηγούν στην έξοδο από το σάιτ που είχε ως σύνθημα το «πόση αλήθεια αντέχεις» τον έναν δημοσιογράφο μετά τον άλλο. Και επειδή στην ίδια πιάτσα κυκλοφορούμε – έστω κι αν εγώ κυκλοφορώ μόνος καβάλα στη μηχανή υψηλού… κυνισμού μου σε αντίθεση με τον περιτριγυρισμένο από σωματοφύλακες Βασιλάκη – ξέρουμε την αλήθεια ότι όσοι πηδούν απ’ το συγκεκριμένο καράβι το έκαναν επειδή επιχείρησε να τους επιβάλλει ο ίδιος τη δική του «αλήθεια»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ