Ο κυνισμός του Πολάκη και το τέλος της πολιτικής

Ο κυνισμός του Πολάκη και το τέλος της πολιτικής

Οι δήθεν ειρωνικές «αναρτήσεις» του Πολάκη για τη Ρένα Δούρου και τις φωτιές στην Καλιφόρνια, δείχνουν μια δήθεν μαγκιά που καταλήγει κυνισμός.

Αποφάσισε να κάνει πλακίτσα ο Παύλος Πολάκης με τις φωτιές στην Καλιφόρνια και τα θύματα, υποστηρίζοντας ότι περιμένει πότε τα «συστημικά ΜΜΕ» θα κατηγορήσουν τη Ρένα Δούρου για το ότι δεν έδωσε εντολή εκκένωσης και για την Καλιφόρνια.

Προφανώς δεν συνειδητοποιεί τι κάνει και τι λέει.

Η Δούρου είναι εδώ και έχει την ευθύνη, αντικειμενικά, ότι δεν έδωσε εντολή εκκένωσης και ότι δεν υπήρχε μηχανισμός για να την κάνει πράξη.

Αντικειμενικά, η Δούρου φέρει ευθύνη για 99 νεκρούς. Η δουλειά της ήταν να αποτρέπει τέτοιες τραγωδίες. Η δουλειά της δεν ήταν να ικανοποιεί την πολιτική της φιλοδοξία.

Η Δούρου δεν έκανε καλά τη δουλειά της και άνθρωποι πέθαναν. Τι δεν καταλαβαίνει ο Παύλος Πολάκης;

Όσο για την Καλιφόρνια, ας κάτσει να διαβάσει όσους λένε ότι στις ΗΠΑ έχουν τεράστια προβλήματα από την επιβολή νεοφιλελεύθερων πολιτικών που υπονομεύουν τις υποδομές και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή φέρνουν τέτοιες τραγωδίες.

Εκτός και εάν θέλει να πει ο Πολάκης ότι η τραγωδία ήταν αναπόφευκτη. Αλλά ας το πει έτσι.

Ας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι άνθρωποι είναι απροστάτευτοι και ας αναλάβει την πολιτική ευθύνη μιας τέτοιας δήλωσης. Είναι καλύτερο από το να κάνει πλακίτσες ο Πολάκης με νεκρούς.

Μόνο που τότε δεν είναι κυβέρνηση. Τότε είναι παρέα που μας δουλεύει. Και εμείς πληρώνουμε το τίμημα.

Όσο για τα όσα λέει για το έργο της Δούρου μετά την καταστροφή, ας κοιτάξει όλα τα ρεπορτάζ που έχουν βγει για το πόσο εγκαταλειμμένοι νιώθουν ακόμη οι άνθρωποι στο Μάτι, ας δουν τις μαρτυρίες, ας ακούσουν την οργή.

Το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Δεν είναι καν ότι ο Πολάκης το τερμάτισε πάλι.

Το πρόβλημα είναι ότι ζούμε το τέλος της πολιτικής.

Γιατί όταν αντί για πολιτικό λόγο, επιχειρήματα, στοιχεία, ανάλυση, έχουμε ατάκες, εξυπνάδες, κυνικές πλακίτσες, η πολιτική συζήτηση διαλύεται.

Αν αυτό έχει αποφασίσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις εκλογές, τότε κάνει την πιο επικίνδυνη στροφή.

Γιατί στο βασίλειο των fake news, του κυνισμού, της χυδαιολογίας, της τζάμπα μαγκιάς και του θανάτου του πολιτικού λόγου ως λόγου με συνοχή και τεκμηρίωση, βασιλιάς θα βγει η ακροδεξιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ