Πώς η παράγκα του μπάρμπα – Θωμά εξελίχθηκε σε διεθνή… οίκο και ποιος ο ρόλος Κόκκαλη και Θεοδωρίδη

Πώς η παράγκα του μπάρμπα – Θωμά εξελίχθηκε σε διεθνή… οίκο και ποιος ο ρόλος Κόκκαλη και Θεοδωρίδη

Tο μακρύ χέρι της UEFA ελέγχει την ελληνική διαιτησία. Θεσμικά. Καθαρά και νόμιμα. Ποιοι είναι στην ΚΕΔ υπεύθυνοι για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα; Ο Περέιρα πρόεδρος, ο Μαρίν αναπληρωτής πρόεδρος και ο Λίντμπεργκ μέλος. Ποιος τους δείχνει τα... κατατόπια; Ο υπεύθυνος ανάπτυξης Τριτσώνης. Βάλτε τώρα και δίπλα – δίπλα την αλυσίδα Θωμάς Μητρόπουλος – Σωκράτης Κόκκαλης – Θεόδωρος Θεοδωρίδης και κάντε τις... πράξεις.

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη ομάδα που ζήτησε ξένους διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με τη μόνη διαφορά ότι το αίτημα προϋπέθετε ότι θα υπήρχε και ένας σχετικός έλεγχος της απόδοσής τους.

Αντ’ αυτού το παρεάκι της δήθεν εξυγίανσης ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των ποδοσφαιρόφιλων επέλεξε μια… υβριδική λύση, προφανώς για να γίνει η «δουλειά» τους. Μια λύση βασισμένη στο know how των «φαντασμάτων» του παρελθόντος που έχουν επανέλθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο δυναμικά την τελευταία τριετία με τις ευλογίες των «εξυγιαντών».

Σε αυτή τη γωνιά του διαδικτύου δε συνηθίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και to10.gr έχει ουκ ολίγες φορές στο κύκλωμα που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και σε όλα τα πλοκάμια αυτής της μαφίας.

Πλέον και ο τελευταίος μπορεί να διαπιστώσει ότι σταθερός «στόχος» του υπόκοσμου του ποδοσφαίρου παραμένει ο Ολυμπιακός. Είτε έτσι, είτε… γιουβέτσι, ο κυνηγημένος είναι ο Ολυμπιακός. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο.

Δεν είναι μόνο τα δύο πέναλτι που δε δόθηκαν από τον Ελβετό διαιτητή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ειδικά το ένα που έβγαζε… μάτια και ήταν μπροστά σε διαιτητή και βοηθό. Ούτε το γκολ του Χριστοδουλόπουλου που κακώς δεν μέτρησε. Είναι μια αλυσίδα γεγονότων που κάνει και τον πλέον δύσπιστο να καταλάβει τι συμβαίνει.

Τι κάνουν οι ξένοι διαιτητές όταν έρχονται να σφυρίξουν στη χώρα μας; Ποιος τους υποδέχεται; Ποιος τους “καθοδηγεί” και ενίοτε τους επιλέγει κιόλας για να βγάλουν ένα “γρήγορο” και «ξεκούραστο» μεροκάματο;

Και το κυριότερο; Υπάρχει κάποιος έλεγχος; Τι θα γράψει ο παρατηρητής διαιτησίας στην έκθεσή του για την απόδοση του ξένου ρέφερι; Που θα τη στείλει την όποια έκθεσή του και ποιος θα τη λάβει υπόψη του;

Τα πράγματα είναι απλά. Την ΕΠΟ την ήθελαν δέσμια και το παραμύθι της «εξυγίανσης» βόλευε τα σχέδιά τους. Πλέον ακόμη κι αν έδειχναν ότι ενοχλούνται από την έλευση του Μέλο Περέιρα και των λοιπών αλλοδαπών μελών της ΚΕΔ, έχοντας προσθέσει στη φαρέτρα τους και τον δίαυλο με την UEFA κατόρθωσαν να επεκτείνουν τη δράση τους!

Η «διεθνής» καριέρα της παράγκας του Θωμά

Το κύκλωμα είναι γνωστό. Ο Θωμάς Μητρόπουλος που λειτουργεί εξ απορρήτων του Δημήτρη Μελισσανίδη και έχοντας πάρει προηγουμένως τις “ευλογίες” του Σωκράτη Κόκκαλη, έχει ενεργοποιήσει ολόκληρο τον μηχανισμό του.

Η πιάτσα βοά για τη σχέση του με τον Σταύρο Τριτσώνη, ενώ παράλληλα γνωστή είναι η σχέση Μητρόπουλου – Κόκκαλη με τον γενικό γραμματέα και ισχυρό άντρα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Αυτή είναι η αλυσίδα που ξεκινάει από τα πρόσωπα που επιλέγουν τους εγχώριους διαιτητές και φτάνουν ως εκείνους που επιλέγουν τους ξένους διαιτητές. Και το αποτέλεσμα το βλέπουμε κάθε εβδομάδα.

Τις διαιτησίες των Ελλήνων ρέφερι και την επιβράβευσή τους όταν αδικούν τον Ολυμπιακό και φυσικά τις διαιτησίες των ξένων ρέφερι, που είναι βέβαιο ότι… χάνουν τον ύπνο τους περιμένοντας τη σκληρή κριτική του αδέκαστου Χουάν Αντόνιο Μαρίν, του Ισπανού μέλους της ΚΕΔ, που εκτελεί χρέη παρατηρητή στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος που σφυρίζουν αλλοδαποί.

Tο μακρύ χέρι της UEFA ελέγχει την ελληνική διαιτησία. Θεσμικά. Καθαρά και νόμιμα. Ποιοι είναι στην ΚΕΔ υπεύθυνοι για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα; Ο Περέιρα πρόεδρος, ο Μαρίν αναπληρωτής πρόεδρος και ο Λίντμπεργκ μέλος. Ποιος τους δείχνει τα… κατατόπια; Ο υπεύθυνος ανάπτυξης Τριτσώνης.

Βάλτε τώρα και δίπλα – δίπλα την αλυσίδα Θωμάς Μητρόπουλος – Σωκράτης Κόκκαλης – Θεόδωρος Θεοδωρίδης και κάντε τις… πράξεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα στο στόχαστρο των αντιπάλων και των εχθρών του, καθώς είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό μέγεθος της χώρας. Λογικό και αυτονόητο, καθώς όλοι τον πρώτο κυνηγούν.

Αυτό που προκαλεί όμως αίσθηση, είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός βάλλεται και εκ των έσω, από ανθρώπους που φαινομενικά μόνο όπως αποδεικνύεται ανήκαν στην οικογένεια του θρύλου, ωστόσο επέλεξαν όχι μόνο να σταθούν απέναντι αλλά και να το «φωνάξουν» με τις πράξεις τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ