H νεοναζί ξεφτίλα της ΕΠΟ και η σιωπή των… αμνών

H νεοναζί ξεφτίλα της ΕΠΟ και η σιωπή των… αμνών

Η UEFA στέλνει τους «υφισταμένους» της στο σκαμνί του κατηγορούμενου, την ίδια ώρα που οι ανίκανοι παραγοντίσκοι δεν τολμούν να ψελλίσουν ούτε ένα απλό συγγνώμη για το πάρτι που έστησαν οι νεοναζί μπροστά στα μούτρα τους...

Το γεγονός ότι η Εθνική Ελλάδας κινδυνεύει με βαριά καμπάνα από την UEFA για την… παρέλαση των νεοναζί στην εξέδρα κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Εσθονία, ελάχιστη σημασία έχει μιας και ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών να γίνουν ένα-δυο ματς, λίγοι θα καταλάβουν τη διαφορά.

Ούτως ή άλλως με τις παλινωδίες της, η ΕΠΟ της “εξυγίανσης” κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να εξαφανίσει από την κερκίδα τον κόσμο στα ματς της Εθνικής.

Μεγαλύτερη ξεφτίλα όμως, δε θα μπορούσε να υπάρξει για αυτόν τον συρφετό που αυτοπαρουσιάζεται ως “εξυγίανση”, από τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, αλλά και τα όσα ακολούθησαν! Τόσο για την ίδια την ΕΠΟ και τους ανίκανους παράγοντές της, αλλά και για ολόκληρο το σύστημα που έχει στηθεί τον τελευταίο χρόνο δουλεύοντας κατά “παραγγελία”.

Εμφανίστηκαν στο ΟΑΚΑ οι σκίνχεντ, αυτό το μπουλούκι των ανιστόρητων και επικίνδυνων νεοναζί και άπλωσαν πανό, σημαίες, σύμβολα των SS, φώναξαν συνθήματα, έκαψαν και μια τουρκική σημαία όταν έφτασαν στο… τσακίρ κέφι, έκαναν το κομμάτι τους ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και σχεδόν πάντα σε μόνιμο “τηλεοπτικό” πλάνο.

Από την ΕΠΟ, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Σαν να μην έγινε και τίποτα. Το ίδιο φυσικά και για τα πληρωμένα πιστόλια του διαδικτύου, τα σάιτ της αλήθειας και των pay roll. Προσέξτε, η παρέλασή τους, τα συνθήματά τους, οι ναζιστικές σημαίες και τα σύμβολα που έδειξαν σε όλο τον πλανήτη, έγιναν με την απόλυτη ανοχή της ανήμπορης και ανίκανης ΕΠΟ. Της μοναδικής υπεύθυνης για την τέλεση του αγώνα και την καταστολή – αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA.

Κι όμως, αυτός ο συρφετός των παραγόντων που αποτελούν τη διοίκηση της ΕΠΟ αποδεικνύουν καθημερινά ότι οι ικανότητές τους περιορίζονται στο να σηκώνουν το τηλέφωνο και να εκτελούν εντολές. Δεν κουνήθηκε φύλλο. Δεν ένιωσε κανείς την ανάγκη να δηλώσει κάτι, οτιδήποτε, να προσπαθήσει να “σβήσει” τη φωτιά, να δείξει ρε αδερφέ ότι μέσα στην όλη σαπίλα υπάρχουν κάποια ζωντανά κύτταρα που μπορούν να αντιδράσουν. Τίποτα.

Το πανηγυράκι των κατ’ επιλογή ευαισθητούληδων είχε μόλις ξεκινήσει. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο κατά τα άλλα άφαντος, Γιώργος Βασιλειάδης αισθανόμενος τη σοβαρότητα του θέματος έστειλε το σχετικό υλικό στην εισαγγελέα του Αρειου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου, καθώς και στον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ζητώντας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Βέβαια ούτε αυτός τόλμησε να αναφερθεί ότι τα έκτροπα συνέβησαν υπό την ανοχή και την απόλυτη ευθύνη της ΕΠΟ. Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ των ευαισθητούληδων, διαπιστώνεις ότι ο αεικίνητος υφυπουργός ζήτησε να βρεθούν οι νεοναζί και να τιμωρηθούν…

Τα ίδια και από την αστυνομία, η οποία επίσης κατ’ επιλογή όπως αποδεικνύεται δείχνει την ευαισθησίας της. Πριν από μερικές εβδομάδες τα ΜΑΤ έκαναν ντου σε εξέδρα με οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένους. Στο ΟΑΚΑ απ’ όσα μαθαίνουμε έκαναν τους… ελεγκτές εισιτηρίων. Εντόπισαν λέει κάποιους με ύποπτα πανό και σημαίες και δεν τους άφησαν να μπουν στο γήπεδο από τη θύρα 35. Ε, τι να κάνουν τα παιδιά, μπήκαν στη θύρα 9, προφανώς για να βλέπουν καλύτερα το ματς…

Την ίδια ώρα βέβαια, τα ρεπορτάζ των «υπαλλήλων» και των pay roll της ΕΠΟ στα σάιτ της… αλήθειας, περνάνε το θέμα στο ντούκου. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σαν να μην έγινε και τίποτα σοβαρό.

Δεν ήταν δα και κάνα ματς Κυπέλλου ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό για να ανεβάζουν κάθε ώρα και μια νέα ανάρτηση – προτροπή προς την αθλητική δικαιοσύνη να τιμωρήσει τους ερυθρόλευκους…

Και έρχεται η UEFA, η οποία μπορεί να «ελέγχει» εξ ημισείας με τη FIFA την ΕΠΟ, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να καθίσει τους “υφισταμένους” της στο σκαμνί του κατηγορούμενου για τα όσα συνέβησαν.

Και όσο και να θάβουν το θέμα οι ευαισθητούληδες, αυτός ο συρφετός των ανίκανων να διοργανώσουν όχι ποδοσφαιρικό ματς, αλλά κόμη και μεθύσι σε ταβέρνα, θα λογοδοτήσει. Αρχικά για αυτή την πρωτοφανή ξεφτίλα που επιβεβαίωσε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα και με πλήρη τηλεοπτική κάλυψη ότι η ελληνική ομοσπονδία και η Εθνική ομάδα κατάντησε ξέφραγο αμπέλι στο οποίο μπορούν ανά πάσα στιγμή να στήσουν πάρτι ακόμη κι οι νεοναζί που συνήθως κυκλοφορούν στις σκιές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ