Πάρε παίκτες οέ οέ οέ

Πάρε παίκτες οέ οέ οέ

Μετά το αγωνιστικό χαμηλό... βαρομετρικό, για να μιλήσουμε και λίγο με όρους μετεωρολογίας που έχει μπει στη ζωή μας και είναι και... τρέντυ, η ΑΕΚ πέφτει σε ανυποληψία και εξωαγωνιστικά επιστρέφοντας σε εποχές πέτρινων χρόνων.

Δεν είναι ούτε οι μηδέν βαθμοί σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από πέντε αγωνιστικές, ούτε η κάκιστη πορεία στο πρωτάθλημα, της ομάδας που τερμάτισε – με τον τρόπο που τερμάτισε – στην πρώτη θέση, όσο η αδυναμία του οργανισμού της ΑΕΚ να αποδείξει ότι πραγματικά αξίζει όσα κέρδισε.

Η ΑΕΚ επέστρεψε, αυτό είναι γεγονός. Επέστρεψε στις εποχές όπου οι παίκτες της έφευγαν ο ένας μετά τον άλλον αναζητώντας (οπουδήποτε) αλλού την τύχη τους. Επέστρεψε στις εποχές όπου τα… παλιόπαιδα τ’ ατίθασα όριζαν τη μοίρα της ομάδας διασύροντάς την διεθνώς. Εκεί επέστρεψε.

Η επιστροφή μάλιστα έχει υπογραφή. Φαρδιά – πλατιά. Του επιφανούς φιλάθλου. Του “διοικητή”. Του ανθρώπου που επέλεξε την εύκολη και φτηνή λύση του να υποβιβαστεί η ΑΕΚ κηλιδώνοντας για πάντα την ιστορία της. Μάλιστα για να σιγουρευτεί εκείνος ο υποβιβασμός το 2013 χρειάστηκε η συνδρομή των… παλιόπαιδων, των ατίθασων που τα είχαν κάνει λαμπόγυαλο στο ιστορικό ματς με τον Πανθρακικό.

Τα γραμμάτια όμως, κάποια στιγμή πληρώνονται και το δυστύχημα για την ΑΕΚ είναι ότι το τίμημα αυτή τη φορά θα είναι αρκετά βαρύ.

Το “χαστούκι” θα πονέσει αφενός οικονομικά, αφετέρου αναμένεται να καταβαραθρώσει ακόμη περισσότερο το προφίλ της ομάδας. Τα επεισόδια και οι δολοφονικές μολότοφ (!) αναμένεται να οδηγήσουν την ΑΕΚ μακριά από τα ευρωπαϊκά σαλόνια καθώς ο πέλεκυς της UEFA θα είναι βαρύς. Τα επεισόδια τέτοιας έκτασης μεγέθους δεν έγιναν σε ματς με την Κάτω Ραχούλα, ή έστω τον ΠΑΟΚ στο ανυπόληπτο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά στο νούμερο ένα ποδοσφαιρικό προϊόν.

Η ΑΕΚ με τον υποβιβασμό της το 2013 να γλίτωσε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (αν πλήρωνε τις δόσεις του άρθρου 44) ή τελικά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τη στιγμή που παύοντας τις πληρωμές επέστρεψε στον “λογαριασμό” της το συνολικό ποσό. Ο πολυμήχανος ιδιοκτήτης με την ομάδα στην τρίτη κατηγορία πήρε 2 εκατ. ευρώ χορηγία από τον ΟΠΑΠ, ποσό σκάνδαλο για την Γ΄ Εθνική που έπαιζε η ΑΕΚ, ενώ το ίδιο κατάφερε και για την Β΄ κατηγορία την επόμενη χρονιά.

Ο διορατικός “διοικητής” της ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει και άλλα διάφορα οικονομικά βάσανα με τις υποθέσεις της άλλοτε κραταιάς εταιρείας του, έδειξε από το καλοκαίρι ότι ο βασικότερος στόχος του είναι να γεμίσει το ταμείο με τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Και το κατάφερε. Το τίμημα βέβαια, δεν υπολόγιζε ότι θα ήταν τόσο μεγάλο.

Αφενός το προφίλ του έχει πληγεί εντός συνόρων και εντός “οικογένειας” της ΑΕΚ με την επιλογή του να αποδυναμώσει την ομάδα που αναδείχθηκε πέρυσι πρωταθλήτρια. Το “όποιον θέλουμε τον κρατάμε” μετατράπηκε σε ανέκδοτο, καθώς επί του πρακτέου, όποιος θέλει αποχωρεί από τους κιτρινόμαυρους. Το σύνθημα «πάρε παίκτες οέ οέ» που φώναζαν οι οπαδοί της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Άγιαξ οδηγεί το Τίγρη να κρυφτεί στη φωλιά του.

Παράλληλα η ομάδα βολοδέρνει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, τη στιγμή που το αφεντικό ελέγχει εξ ημισείας την ΕΠΟ.

Αφετέρου ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει θα είναι αρκετά… φουσκωμένος με μια ενδεχόμενη τιμωρία ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Αν κρίνουμε μάλιστα από τον τρόπο που κινείται επιχειρηματικά αναφορικά με την ΑΕΚ, τότε οι φίλοι της Ενωσης δεν θα πρέπει να περιμένουν και πολλά σε επίπεδο ενίσχυσης της ομάδας. Από την άλλη, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει καθημερινή ενημέρωση για τα σκαλιά της “Αγιάς Σοφιάς”…

Σημασία μεγάλη έχει επίσης, ότι τα κατορθώματα του αόρατου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ δύσκολα θα βρείτε ΜΜΕ να τα γράφει όπως to10.gr. Τα μπάτζετ από τη διαφήμιση του ΟΠΑΠ εδώ και χρόνια βουλώνουν στόματα. Και όλα αυτά κάτω από τη μύτη των πραγματικών ιδιοκτητών του ΟΠΑΠ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ