Ποιοι κινούν τα νήματα στο κουκλοθέατρο της ΚΕΔ

Ποιοι κινούν τα νήματα στο κουκλοθέατρο της ΚΕΔ

Οι... Κυριακές μας είναι μια ευγενική χορηγία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, των επιχορηγούμενων αχυρανθρώπων της «εξυγίανσης» στην ΕΠΟ και φυσικά χάρη στο μακρύ ελληνικό χέρι της UEFA.

Η «εξυγίανση» του ελληνικού ποδοσφαίρου μπήκε πια στον τρίτο της χρόνο και είναι ξεκάθαρο ότι ξεπερνούν κάθε φαντασία τα όσα έχουν ζήσει και εξακολουθούν να βιώνουν οι άνθρωποι που είτε ασχολούνται ενεργά με τον χώρο, είτε είναι απλοί φίλαθλοι.

Ο πρώτος χρόνος θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν… πειραματικός. Ο περυσινός, δεύτερο κατά τας… γραφάς της εξυγίανσης, χαρακτηριστικός του τι θα επακολουθούσε. Ξύλο εντός κι εκτός γηπέδων, η εξουσία στον υπόκοσμο και σφαγές παντού όπου «επιβάλλεται».

Μια από τα ίδια και εφέτος. Τον τρίτο πια, χρόνο της εξυγίανσης, απολαμβάνουμε Κυριακές αλλιώτικες και πιο… σαλονικιώτικες. Κι ακόμη είμαστε στο ένα τρίτο του δρόμου. Εχουν να δουν κι άλλα τα ματάκια μας.

Ψάχνεις να βρεις ομάδα που δεν έχει διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία και εκεί που λες, εντάξει, όλοι ξέρουμε πια τι γίνεται και ποια είναι αυτή η ομάδα, έρχεται ακόμη κι αυτός ο ΠΑΟΚ του… διμοιρίτη Βιεϊρίνια και του ΠέφτωΠρινΜεΑκουμπήσουν Πρίγιοβιτς να στείλει λέει, DVD με επίμαχες φάσεις στην UEFA!

Παραπονούμενος λοιπόν κι ο ΠΑΟΚ! Προφανώς και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος τα έχει με τον Μέλο Περέιρα και τις επιλογές του. Η’ τουλάχιστον έτσι θέλει να το περάσει επικοινωνιακά σε μια φάση το τύπου «φωνάζει ο κλέφτης…»

Μια ομάδα που είναι εμφανές ότι… ξέρει να παίρνει αποτελέσματα!

Το έδειξε πρόσφατα απέναντι στα… μεγαθήρια της Λαμίας και της Λάρισας.

Τη μία με τον καλό τον μαθητή που ξέρει το μάθημα απ’ έξω κι ανακατωτά και σηκώνει το χέρι Βιεϊρίνια, την άλλη με τον ακόμη καλύτερο μαθητή τόσο στο χέρι (κοντρόλ) όσο και στις καταδύσεις Πρίγιοβιτς. Βούλα, κόκκινη και σχόλασε ο γάμος.

Από την άλλη βέβαια, υπάρχει ένας… στόλος ομάδων που βιώνει κάθε Κυριακή στο πετσί της τις ευλογίες της εξυγίανσης.

Γιατί όλοι το ξέρουν ότι οι Κυριακές επέστρεψαν.

Τι κι αν ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα; Δεν αρκεί! Τι κι αν έχει το καλύτερο υλικό; Δεν αρκεί!

Τι κι αν παίζει την καλύτερη μπάλα κάθε εβδομάδα; Δεν αρκεί.

Προφανώς και δεν αρκεί όταν αντιμετωπίζει κλωτσοπατινάδες που μένουν ατιμώρητες.

Δείτε απλά τι έγινε στη Ξάνθη. Τρία πέναλτι σε κόρνερ. Μόνο έτσι μπορούν να τον σταματήσουν και μόνο έτσι τον σταματούν.

Ε, δεν είχε τον Θάνο διαιτητή, θα πει κάποιος που θυμάται το περσινό ματς του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό όταν το σκορ ήταν 0-0 και είχε φτάσει προς το τέλος του όπου είδε μια χαρά πέναλτι στον Βαρέλα σε κόρνερ… Κι ας ήταν μια απλή διεκδίκηση, δεν πειράζει, «υπήρξε επαφή» είπαν οι γραμματιζούμενοι.

Και στην Ξάνθη υπήρξε επαφή και μάλιστα… τρίτου τύπου, αλλά οι «εκπαιδευμένοι» διαιτητές – καμικάζι της εξυγίανσης δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτα.

Είπαμε. Μόνο έτσι μπορούν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό, μόνο έτσι μπορούν να σπρώξουν το… καμάρι της εξυγίανσης.

Ποιος όμως είναι ο Μέλο Περέιρα και πώς μπήκε στη ζωή μας; Είδε φως και μπήκε στην ΚΕΔ;

Ας θυμηθούμε λίγο την πρόσφατη ιστορία. Ο Σταύρος Χαράλαμπος Κοντονής, στα… τελευταία του ως υφυπουργός Αθλητισμού είχε παραδεχτεί με δημόσια δήλωσή του ότι εξ αρχής επιδίωξε να βάλει τη FIFA και την UEFA στο παιχνίδι. Τα κατάφερε μια χαρά και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.

Ακολούθησε ο διάδοχός του Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος τον Μάιο του 2017, λίγο μετά τον τελικό της ντροπής στον Βόλο (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ακόμη πέφτει ξύλο, μαχαιριές και πιστολιές στην πεζογέφυρα ανάμεσα σε χουλιγκάνους τους ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ) δήλωνε… προφητικά: «το επόμενο διάστημα θα δούμε πολύ κομβικές αποφάσεις για το μέλλον της διαιτησίας στην Ελλάδα. Δεν μπορώ για την ώρα να πω κάτι περισσότερο, καθότι έχω δεσμευτεί απέναντι στην UEFA. Γενικά το επόμενο διάστημα είναι πολύ κρίσιμο. Ειλικρινά πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.

Η UEFA συμμάχησε γιατί αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Με αυτή την έννοια, μέσα στη γενική μας στενοχώρια για την κατάσταση, έχουμε έναν λόγο να είμαστε χαρούμενοι. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, ο Ινφαντίνο, ο Θεοδωρίδης, ο Μπόμπαν –για τον οποίο ένιωσα δέος όταν τον αντίκρισα, μόνο και μόνο γιατί θυμήθηκα πόσο τον έχω θαυμάσει ως παίκτη–, είναι όλοι τους εξαιρετικοί παράγοντες, με όραμα, και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το αντικείμενο. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει εδώ. Και θέλουν να βοηθήσουν».

Ο Βασιλειάδης λοιπόν, παραδέχτηκε δημοσίως – όχι ότι ήταν κρυφό, αλλά καλό είναι να υπάρχει και ως δήλωση – την εμπλοκή συγκεκριμένων στελεχών της FIFA και της UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λίγες ημέρες μετά τη δήλωσή του ανακοινώθηκε η έλευση του Μέλο Περέιρα ως αρχιδιαιτητή. Προφανές από ποιους έγινε η επιλογή.

Επειτα από τα όσα έχουν συμβεί στους 16 μήνες της θητείας του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή, δεν θα πρέπει να έχουμε και πολλές απορίες για το ποιοι είναι εκείνοι που τον κρατούν ακόμη στη θέση του και τους λόγους που το πράττουν.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βολεύεται από το διαρκές μπάχαλο και τον ευτελισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς το χρήμα που μπορεί να διαθέσει μέσω της ΕΡΤ της επιτρέπει να κάνει «παιχνίδι».

Η ΕΠΟ της εξυγίανσης και του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου, έστειλε το μήνυμά της με την καρατόμηση Τσαχειλίδη της δήθεν ανεξάρτητης και αδέσμευτης ΚΕΔ. Πλέον όλοι καταλαβαίνουν ποιοι έχουν τα κουμάντα και ποιος έχει τη δύναμη. Και οι διαιτητές είναι οι πρώτοι που μυρίζονται αυτές τις αλλαγές.

Οι υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου περιορίζονται σε ανακοινώσεις κουνώντας το δάκτυλο.

Και ο Μέλο Περέιρα; Μολονότι έχει τη θεωρητική στήριξη των πάντων, είναι απελπιστικά μόνος και εκτεθειμένος. Το ίδιο θα είναι και στην περίπτωση που αρχίσουν τα… όργανα! Δε θέλει και πολύ να ανοίξει νέος κύκλος στα δικαστήρια. Και αν βρεθεί εκεί ο Περέιρα, δε φαίνεται να του φτάνουν ακόμη και αυτά τα 22.000 ευρώ που βάζει στην άκρη μηνιαίως από το συμβόλαιο που έχει!

Ποιος θα τον προστατεύσει από τους «πατρόνες» του, όταν θα κι εκείνοι θα τρέχουν να καθαρίσουν τη δική τους μπουγάδα; Ο Σταύρος Χαράλαμπος Κοντονής; Ο Γιώργος Βασιλειάδης; Ο Ινφαντίνο; Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης; Η’ μήπως ο «δικός μας» Βαγγέλης Γραμμένος και τα υπόλοιπα «μπουμπούκια»;

Και αν ανοίξουν τέτοιες… δουλειές με τη δικαιοσύνη το επαγγελματικό μέλλον του φαντάζει ιδιαίτερα δυσοίωνο, καθώς όσο κι αν θέλουν οι υψηλά ιστάμενοι φίλοι του, δε θα μπορούν να τον «βολέψουν» αλλού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ