Αλέξη, να την χαίρεσαι την ομοφοβική Μεγαλοοικονόμου

Αλέξη, να την χαίρεσαι την ομοφοβική Μεγαλοοικονόμου

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς ορίζει το «προοδευτικό μέτωπο» ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού είχε κάνει το πανελλήνιο να αναρωτηθεί για το πώς ορισμένοι γίνονται βουλευτές με τη δήλωσή της ότι ονειρεύεται ότι την κυνηγούν κουραμπιέδες, η κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου αποφάσισε να ξαναχτυπήσει.

Σε τηλεοπτική εκπομπή προσέφερε στον βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο ένα καλάθι ζαρζαβατικά που όμως δεν είχαν αγγούρια. Και έσπευσε να εξηγήσει την επιλογή της λέγοντας «Δεν σας έβαλα αγγούρια γιατί είχατε πει ότι δεν είστε ομοφυλόφιλος».

Υπό κανονικές συνθήκες θα περίμενε κανείς μια άμεση αντίδραση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, στην κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου ανήκει.

Όμως, καμία αντίδραση. Φαίνεται πώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ απασχολημένα με τις προεκλογικές εκστρατείες τους για να πουν κάτι για μια πρωτοφανή και χυδαία σεξιστική και ομοφοβική δήλωση.

Φαίνεται πως το όριο του δικομματισμού του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Για να την πετύχουν μπορούν να καταπιούν τα πάντα.

Μόνο που η κ. Μεγαλοοικονόμου και η παρουσία της στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτόχρονα και το αποτέλεσμα ενός αμοιβαίου πολιτικού καιροσκοπισμού που είναι τόσο εμφανής που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας.

Η κ. Μεγαλοοικονόμου δεν είχε καμία σχέση με την πολιτική.

Και σίγουρα δεν είχε καμία σχέση με την αριστερά.

Κοσμηματοπωλεία είχε με τον άντρα της και υπήρξαν χρηματοδότες του Βασίλη Λεβέντη στις κατά καιρούς απόπειρές του να μπει στη Βουλή.

Της το ανταπέδωσε με το να την τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ένωσης Κεντρώων στη Β΄ Πειραιά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Μάλιστα για να το κάνει αυτό έριξε τον γνωστό μετεωρολόγο Καλλιάνο που τον άφησε στη δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα αυτός δυσαρεστημένος να πάει προς ΝΔ μεριά.

Έτσι έγινε βουλευτής η κ. Μεγαλοοικονόμου.

Χωρίς να έχει περάσει ποτέ τη δοκιμασία του σταυρού στις εκλογές.

Χωρίς ποτέ να έχει κριθεί εάν μπορούν να σταθούν οι απόψεις της.

Χωρίς να μπορεί κάποιος να ανατρέξει σε κάποια προηγούμενη πολιτική ομιλία ή τοποθέτησή της.

Το 2017 η κ. Μεγαλοοικονόμου ήρθε σε ρήξη με τον Βασίλη Λεβέντη και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Μην φανταστείτε καμία ιδεολογική ρήξη.

Όπως έχει δηλώσει η ίδια, η βασικότερη αιτία απογοήτευσής της από τον Βασίλη Λεβέντη ήταν ότι ο τελευταίος προτίμησε να προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής το γιο του Μάριο Γεωργιάδη παρά την ίδια.

Λίγους μήνες μετά τον Ιανουάριο του 2018 υπερψήφισε τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση και στη συνέχεια προσχώρησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής του δύναμης που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να εξασφαλίσει ότι θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ακόμη και χωρίς τον Πάνο Καμμένο.

Όσο για την… ιδεολογική σύγκλιση;

Αυτό θα προϋπέθετε η κ. Μεγαλοοικονόμου να έχει να προτείνει κάποια σημεία έστω πολιτικής τοποθέτησης.

Αντίθετα, το μόνο που έχει κάνει είναι δηλώσεις μεγάλης πολιτικής εμβρίθειας όπως η παρακάτω ως προς το τι προτείνει στους ψηφοφόρους: «Εγώ θα τους συμβουλεύσω να ψηφίσουν το κόμμα που θα κάνω εγώ. Ένα κόμμα το οποίο θα είναι πολύ πρωτοποριακό και δεν θα έχει σχέση με πολιτικούς».

Ούτε με την πολιτική θα συμπληρώναμε εμείς…

Όμως, φαίνεται πως στο μαγικό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά είναι απλές λεπτομέρειες.

Το βασικό είναι να βγαίνουν τα κουκιά στις ονομαστικές ψηφοφορίες και να ολοκληρώσει το προεκλογικό πλάνο της η κυβέρνηση του Τσίπρα.

Μικρή σημασία έχει εάν ορισμένα από αυτά τα κουκιά μικρή σχέση έχουν με την αριστερά ή κάνουν ομοφοβικές δηλώσεις.

Εδώ κυβερνούσαν με τον Καμμένο τόσα χρόνια, σιγά που θα είχαν θέμα με την Μεγαλοοικονόμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κλείσιμο