Ενας νόμος για τα «δικά μας» παιδιά, όχι για τα δικά μας προβλήματα

Ενας νόμος για τα «δικά μας» παιδιά, όχι για τα δικά μας προβλήματα

Το παραμύθι έχει εξελιχθεί στη συνήθεια που έγινε... λατρεία για τους βουλευτές και τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Και πολιτικό παραμύθι χωρίς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη είναι ομελέτα χωρίς αυγά.

Τα τελευταία χρόνια, από τότε που ανέλαβε το πόστο στο υφυπουργείο διαδεχόμενος τον οραματιστή Χαράλαμπο Σταύρο Κοντονή, ο Γιώργος Βασιλειάδης έχει υποσχεθεί ένα σκασμό αλλαγές, μέτρα και νομοθετήματα για το καλό πάντα του ελληνικού αθλητισμού.

Ωστόσο οι παρεμβάσεις του μοιάζουν να περιορίζονται στο να ξοδευτεί χρήμα από τον κρατικό κορβανά και φυσικά για να βολευτούν τα «δικά μας» παιδιά.

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο κομμάτι του αθλητισμού.

Από την παθιασμένη εμπλοκή της στη δήθεν εξυγίανση του ποδοσφαίρου, όπου το μόνο που μας έχει μείνει είναι ο απόλυτος υποβιβασμός σε όλα τα επίπεδα και η παράδοση άνευ όρων στις υπερκείμενες αρχές (FIFA, UEFA).

Παράλληλα πρόλαβαν να βολευτούν σε διάφορα πόστα της ΕΠΟ άνθρωποι της κυβέρνησης.

Και το πάρτι των διορισμών συνεχίζεται και θα συνεχιστεί αν περάσουν τα «θέλω» του Βασιλειάδη στο νέο νόμο.

Η βία όχι απλώς έχει περιοριστεί, αλλά την τελευταία τετραετία έχει ξεφύγει επικίνδυνα με αρκετά κρούσματα να έχουν χαρακτηριστεί μάλιστα πρωτοφανή!

Οπως για παράδειγμα τα επεισόδια στον τελικό του Βόλου, η είσοδος του Σαββίδη με περίστροφο στο γήπεδο, ακόμη και τα έκτροπα σε αγώνα της εθνικής Ελλάδας με την παρουσία ναζιστών στις εξέδρες, ή και τα επεισόδια σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ της ΑΕΚ με τον Αγιαξ.

Και ο νέος νόμος δεν φαίνεται να πρωτοτυπεί στο θέμα καταπολέμησης της βίας.

Απλά πετάει το μπαλάκι στην αστυνομία, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης πρακτικής τα οποία έχουμε δει και στο παρελθόν.

Στο επίπεδο της αθλητικής δικαιοσύνης έχουν γίνει βήματα εμπρός και ταυτόχρονα βήματα προς τα πίσω.

Οι τακτικοί δικαστές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο όταν υπάρχουν υποθέσεις που είναι στον αέρα για μήνες χωρίς να λογοδοτεί κανείς, ή όταν υπάρχουν όργανα που δε συντάσσονται με τον νόμο, ενώ παράλληλα καταπατείται ο νόμος στο κομμάτι της θητείας των δικαστών, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι και σε αυτόν τον τομέα δεν έχει υπάρξει πρόοδος.

Αντίθετα μάλιστα, μυρίζει συνδιαλλαγή και παρατυπίες.

Ο μεγάλος καημός των «εξυγιαντών» και της κυβέρνησης είναι η άλωση και ο έλεγχος του ποδοσφαίρου, προφανώς και για αυτόν τον λόγο… σπονσοράρει με κρατικό χρήμα την προσπάθεια.

Το VAR που έρχεται από πέρυσι θα κοστίσει κοντά 15 εκατομμύρια ευρώ στον Ελληνα φορολογούμενο, ενώ παράλληλα θα ανοίξουν και κάποιες… δουλίτσες για τα «δικά μας» παιδιά.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με την περίφημη αναδιάρθρωση που αναμένεται να περάσει με ξεχωριστή τροπολογία.

Μια αναδιάρθρωση χωρίς κανένα απολύτως ουσιαστικό νόημα, πέρα από την εξυπηρέτηση που θα προσφέρει σε εκείνους που την έχουν σχεδιάσει.

Η Σούπερ Λίγκα 2 θα υπαχθεί στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που σημαίνει ότι θα ανοίξει ο κύκλος των «ελεγχόμενων» ομάδων.

Επιπλέον ο Ελληνας φορολογούμενος θα πληρώσει κατιτίς παραπάνω, αφού για να έχει νόημα η Σούπερ Λίγκα 2 θα πρέπει να βρει τηλεοπτική στέγη στην ΕΡΤ, η οποία θα κληθεί να ξοδέψει τουλάχιστον τα εξαπλάσια χρήματα απ’ όσα δίνει σήμερα για τη Φούτμπολ Λιγκ!

Φυσικά και για τη Σούπερ Λίγκα 2, θα ανοίξουν κάποιες θέσεις για τα «δικά μας» παιδιά.

Το αστείο είναι ότι ο νέος αθλητικός νόμος που έρχεται προς ψήφιση αυτή την εβδομάδα, προβλέπει και υψηλότατους μισθούς για τους προέδρους ομοσπονδιών.

Οπως για παράδειγμα για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, για τον οποίο όπως γράφτηκε θα υπάρχει μισθός της τάξης των 25.000 ευρώ!

Αυτό που θα είχε νόημα είναι να υπάρξει η θέση, οι αρμοδιότητες, οι υποχρεώσεις και οι συγκεκριμένοι στόχοι, για τους οποίους θα κρίνεται ο όποιος έχει τέτοιο μισθό!

Σε αρκετές ομοσπονδίες του εξωτερικού προσλαμβάνονται εκτελεστικοί πρόεδροι που κρίνονται από τα εκλεγμένα στελέχη της ομοσπονδίας για το έργο τους.

Οπως κάθε κανονικός υπάλληλος.

Ωστόσο μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τους πολιτικάντηδες της ελληνικής κυβέρνησης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ