Ο πνιγμένος από τους δικαστικούς φακέλους πιάνεται

Ο πνιγμένος από τους δικαστικούς φακέλους πιάνεται

Με χαρακτηριστική… επιλεκτική ευαισθησία, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αξιοποιήσει δικαστικές υποθέσεις για προεκλογικούς σκοπούς.

Παλιά οι εκλογές ήταν η εποχή που οι κυβερνήσεις έτρεχαν να κάνουν τίποτα παροχές έστω και της τελευταίας στιγμής, να δώσουν κανένα επίδομα, να λύσουν… χρόνια προβλήματα, να κάνουν κανένα διορισμό (και να υποσχεθούν πολλούς περισσότερους) και γενικά να αποσπάσουν καμία ψήφο παραπάνω.

Στην εποχή των μνημονίων (που είναι πάντα εδώ ας μη γελιόμαστε), οι παροχές είναι λίγες και κυρίως είναι υποσχέσεις παροχών.

Αυτό, όμως, αντικειμενικά δημιουργεί πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα που δεν θέλει απλώς να πάει να δώσει την εκλογική μάχη για να χάσει με αξιοπρέπεια, αλλά πιστεύει ότι το παιχνίδι παίζεται.

Και όταν δεν μπορείς να αποσπάσεις με θετικό τρόπο ψήφο υπέρ του προγράμματός σου ή έστω ακόμη και της μικρής παροχής που προσφέρεις, τότε δεν σου μένει τίποτα άλλο παρά να προσπαθήσεις να χτυπήσεις τους αντιπάλους σου.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το 2012 ούτε το 2015 πήγε καλά στις εκλογές τόσο γιατί ο κόσμος ενστερνιζόταν το πρόγραμμά του (που άλλωστε σε διάφορά σημεία ήταν αρκούντως… φλου αρτιστίκ), αλλά γιατί είπε όχι στη λιτότητα και εκμεταλλεύτηκε την αντιπάθεια της κοινωνίας για όσους θεωρούσε ότι ήταν υπεύθυνοι για μια κοινωνική καταστροφή χωρίς προηγούμενο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ