Γυρίζει σελίδα η Aegean Marine Petroleum Network – Oριστικό τέλος της «εποχής Μελισσανίδη»

Γυρίζει σελίδα η Aegean Marine Petroleum Network – Oριστικό τέλος της «εποχής Μελισσανίδη»

Η έγκριση του σχεδίου αναδιοργάνωσης της Aegean Marine Petroleum Network και της μεταβίβασής στον όμιλο Mercuria σηματοδοτεί το τέλος της «εποχής Μελισσανίδη».

Εγκρίθηκε από το αρμόδιο αμερικανικό δικαστήριο για την Νότια Περιφέρεια (Southern District) της Νέας Υόρκης το σχέδιο αναδιοργάνωσης που είχε καταθέσει η εταιρεία Aegean Marine PetroleumNetwork, ύστερα από την αίτηση υπαγωγής της στο Κεφάλαιο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Το σχέδιο αυτό, που ήρθε ως αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων της Aegean μεγάλο αριθμό πιστωτών της, σημαίνει ουσιαστικά ότι πλέον η Aegean θα είναι μια θυγατρική του ομίλου Mercuria, ενός ομίλου με έδρα την Ελβετία που έχει κομβική θέση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και πρώτων υλών.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι μέσα από το σχέδιο αναδιοργάνωσης η εταιρεία έχει μειώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το χρέος της και πλέον έχει εξασφαλίσει την αναγκαία ρευστότητα για η λειτουργία της.

«Με την υποστήριξη της Mercuria και των πιστωτών η Aegean θα εξέλθει από την αναδιάρθρωση με βάση το Κεφάλαιο 11 με σημαντική μείωση της μόχλευσης της έχοντας μειώσει το χρηματοδοτούμενο χρέος της κατά περίπου 80%» δήλωσε o διευθυντής Tyler Baron.

Από τη μεριά του o πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Donald Mooreυποστήριξε ότι «η σελίδα έχει τελικά και οριστικά γυρίσει πάνω τα προηγούμενα προβλήματα της εταιρείας και τις προκλήσεις που είχαν επέλθει ως αποτέλεσμα, με τα μάτια να είναι στραμμένα πάνω στις σημαντικές προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάναμε τις αναγκαίες ενέργειες για να σώσουμε την Aegean και με μια ταχεία διαδικασία να αποκαταστήσουμε έναν κομβικό παίκτη στην παγκόσμια αγορά και να τον βάλουμε σε τροχιά μακροπρόθεσμης επιτυχίας».

Αλλαγή συσχετισμών

Υπενθυμίζουμε ότι ο Baron και ο Moore έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην περσινή αλλαγή συσχετισμών στην Aegean όταν απέτρεψαν τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας HEC συμφερόντων Μελισσανίδη, μια συμφωνία που είχε θεωρηθεί ως η απόπειρα επιστροφής της πλευράς Μελισσανίδη στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής συσχετισμών έγινε εκτεταμένος εσωτερικός έλεγχος στα οικονομικά της εταιρείας και διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα κακοδιαχείρισης στην εταιρεία κατά την περίοδο στην οποία η εταιρεία βρισκόταν υπό τον ουσιαστικό έλεγχο της πλευράς Μελισσανίδη, παρότι συνάντησαν προβλήματα στην πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία που βρίσκονταν στον server της εταιρείας στην Ελλάδα. Τα στοιχεία του εσωτερικού ελέγχου παρασχέθηκαν στις αρμόδιες αμερικανικής χρηματιστηριακές αρχές αλλά στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης που διερευνά εάν διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα.

Υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς η εταιρεία ελπίζει να συνδυάσει το μεγάλο δίκτυο ως προς την παροχή ναυτιλιακών καυσίμων με τη χρηματοδοτική επάρκεια,ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πρόκληση που θέτουν οι νέοι κανονισμοί του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας για τη χρήση καυσίμων με μειωμένη περιεκτικότητα θείου από το 2010.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ