Η συνεχής εξυπηρέτηση (γλύψιμο) της κυβέρνησης από τον Ιβάν Σαββίδη

Η συνεχής εξυπηρέτηση (γλύψιμο) της κυβέρνησης από τον Ιβάν Σαββίδη

Είτε μιλάμε για τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει είτε για την παρουσία στο ποδόσφαιρο, ο Ιβάν Σαββίδης αυτό τον καιρό κάνει ένα πράγμα: στηρίζει (γλείφει) με κάθε τρόπο την κυβέρνηση.

«Άνθρακες ο θησαυρός για την υπόθεση Πετσίτη» με αυτό το πρωτοσέλιδο «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα, εμφανώς υπαγορευμένο από το Μέγαρο Μαξίμου, το «Έθνος» του Ιβάν Σαββίδη προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αποκαλύψεων σε όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ για την υπόθεση Πετσίτη και όλες τις υποψίες για διαδρομές «μαύρου πολιτικού χρήματος».

Δεν έχει σημασία ότι όλα τα στοιχεία, οι αποκαλύψεις, τα δεδομένα παραπέμπουν στο ότι υπάρχουν έστω ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και εξηγήσεις που πρέπει να δοθούν

Δεν έχει καν σημασία ότι έχουν βγει στα κάγκελα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και βρίζουν τον Παππά γιατί καταλαβαίνουν το κόστος που έχει η υπόθεση Πετσίτη.

Όχι, το «Έθνος» και ο Ιβάν Σαββίδης θα αναπαράγουν την κυβερνητική γραμμή.

Άλλωστε, ο Ιβάν Σαββίδης το έχει πει καθαρά: «εμείς είμαστε με την κυβέρνηση, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί αυτή είναι η αντίληψή του Ιβάν Σαββίδη για την εξουσία.

Γιατί κάποιος που έχτισε την οικονομική του αυτοκρατορία στην μετακομμουνιστική Ρωσία δεν νοιάζεται ούτε για προγράμματα, ούτε για ιδεολογίες.

Το μόνο που τον νοιάζει είναι να μπορεί να κάνει δουλειές με την εξουσία.

Να του κάνει τα χατίρια.

Να τον απαλλάσσει από ενοχλητικές δικαστικές διώξεις.

Τίποτα άλλο δεν τον νοιάζει.

Και κανάλι και εφημερίδα απέκτησε για να μπορεί να κάνει δουλειές.

Γιατί πιστεύει ότι η μόνη χρησιμότητα των ΜΜΕ είναι να εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά σχέδια του ιδιοκτήτη τους.

Γι’ αυτό και πήρε έναν ιστορικό τίτλο όπως το «Έθνος» και τον έριξε στα τάρταρα από άποψη κυκλοφορίας.

Γι’ αυτό και μόλις άλλαξε όλη τη διευθυντική ομάδα.

Γι’ αυτό και απέκτησε ένα τηλεοπτικό κανάλι, το Open που θα τον βάζει μέσα 40 εκατομμύρια το χρόνο μόνο και μόνο για να μπορεί να κάνει παιχνίδι, να πιέζει και εξασφαλίζει τις δουλειές που θέλει.

Και μέχρι τώρα αξιοποιεί τα μέσα του μόνο και μόνο για να περνάει την κυβερνητική γραμμή.

Αυτό κάνει με το αναπαράγει τις αμήχανες προσπάθειες του Μαξίμου να «αποστασιοποιηθεί» από έναν τύπο που όλα δείχνουν ότι είχε το ρόλο «ταμία».

Αυτό έκανε όταν όχι μόνο το βούλωσε σε σχέση με το Μακεδονικό αλλά και υποχρέωσε και τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ να σιωπήσουν σε σχέση με το Μακεδονικό και να μην εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακόμη και τώρα είναι ο Σαββίδης που έδωσεεντολή στη «Θύρα 4» να μην κατέβει στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, δηλαδή τους απαγόρευσε να διαμαρτυρηθούν για ένα θέμα που πραγματικά τους καίει, μόνο και μόνο για να διευκολύνει την κυβέρνηση να έχει μικρότερο πολιτικό κόστος.

Και το ξαναλέμε τίποτα από αυτά δεν έχουν σχέση με ιδεολογίες και κόμματα.

Για τους ολιγάρχες της μετακομμουνιστικής Ρωσίας οι κυβερνήσεις είναι απλώς εργαλεία για να μπορούν να κάνουν δουλειές ή για να απαλλάσσονται από ενοχλητικές ποινικές διερευνήσεις.

Στις δουλειές είναι πάντα στραμμένο το βλέμμα και στο διαρκές «δούναι και λαβείν».

Ας το θυμούνται αυτό οι Συριζαίοι: όταν έρθει η ώρα που θα είναι για να φεύγουν από τα υπουργεία και το Μαξίμου, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να τους πουλήσει κανονικά.

Τότε, ας μην το πάρουν προσωπικά. Έτσι έχουν αυτές οι «δουλειές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ