Ο «κουμπάρος» Θανάσης Καρτερός ξαναχτυπά

Ο «κουμπάρος» Θανάσης Καρτερός ξαναχτυπά

Ο Θανάσης Καρτερός, άφησε για λίγο τους διαδρόμους του Μαξίμου για να τοποθετηθεί πάνω σε όσα αποκαλύφθηκαν το τελευταίο διάστημα για «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Να έχεις περάσει τόσες δεκαετίες στην αριστερά, να έχεις διδάξει παλαιότερα δημοσιογραφία στον Ριζοσπάστη και τώρα να καταλήγεις λογογράφος του Αλέξη Τσίπρα και «κουμπάρος» σε διάφορες πολιτικοεπιχειρηματικές συζητήσεις της υποτίθεται «άμεμπτης» αριστερής κυβέρνησης δεν το λες και ακριβώς πρόοδο.

Ιδίως μάλιστα όταν οι μόνες στιγμές που αποφασίζεις να παρέμβεις δημόσια και ενυπόγραφα είναι όταν γράφεις ποστ στο φέισμπουκ για να δείξεις ότι ο Τσίπρας πολεμάει στα μαρμαρένια αλώνια με τον δράκο της διαπλοκής.

Και όλα αυτά, ενώ θα μπορούσες, Θανάση Καρτερέ, απλώς να αποσυρθείς στο εξοχικό σου, ή όπου αλλού προτιμάς και να γράφεις αυτά που πραγματικά θέλεις.

Αλλά φαίνεται ότι και εσένα σου αρέσει αυτή η ιδιαίτερη αίσθηση ότι είσαι στους «διαδρόμους της εξουσίας», ακόμη και εάν αυτό σημαίνει να κατασκευάζεις εχθρούς και να συντηρείς ανυπόστατα ζητήματα.

Και το ξέρεις ότι είναι ανυπόστατα αυτά που συντηρείς για τον ίδιο λόγο που γνωρίζεις ότι αυτά που καταγγέλθηκαν ισχύουν.

Γιατί κάπου εκεί στο Μαξίμου ήσουν και εσύ.

Και γνωρίζεις πολύ καλά τι ζητήθηκε, ποιος το ζήτησε, πότε το ζήτησε και από ποιον.

Και όσο για τα «σενάρια» που προσπαθείς να κατασκευάσεις και εσύ, γνωρίζεις καλά –και το ομολογείς άλλωστε– ότι είναι σενάρια, ιστορίες, «αφηγήματα».

Μόνο που θα ήταν καλό να εξηγήσεις κάποια στιγμή γιατί το Μαξίμου αποφάσισε κάποια στιγμή να «αποσύρει» τον Κοντονή από το υπουργείο.

Μήπως γιατί κατάλαβαν ότι οι παρεμβάσεις που έκανε σε συντονισμό με τον Καμμένοκαι τον Τριανταφυλλόπουλο, δεν ήταν ακριβώς αυτές που περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση που «σέβεται νόμους και θεσμούς».

Άλλωστε, ξέρεις καλά ότι το «αφήγημα» που ξεθάβετε τώρα, το ξέρετε καλά οι ίδιοι ότι δεν ισχύει, αλλά τώρα βολεύει.

Μόνο που κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτείς ποια σχέση έχει με την αριστερά, που υπέφερε από σκευωρίες και
στημένες δίκες, το να φτιάχνονται δικογραφίες μόνο και μόνο για να γραφτεί σε ένα non paper η φράση «ο γνωστός υπόδικος…», ή για να γράψει άλλο έναν… χείμαρρο ο Βαξεβάνης ή ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (αλήθεια θυμάσαι ότι ο τελευταίος κάποτε συμμετείχε στην επιχείρηση συκοφάντησης του υποψηφίου σας για τον Δήμο Αθήνας;), την ώρα που όλοι γνωρίζουν ότι στο ακροατήριο τίποτα δεν θα σταθεί.

Εκτός και εάν ο απώτατος στόχος της στράτευσής σου ήταν να καταλήξεις… διερμηνέας στις συναλλαγές που κάνει με την κυβέρνηση ένας ολιγάρχης που αναρριχήθηκε επιχειρηματικά εκμεταλλευόμενος την κατάρρευση του σοσιαλισμού και τη διάλυση που επικράτησε στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Γιατί εάν αυτό είναι η «συμμαχία με τα υγιή τμήματα της αστικής τάξης» που υποτίθεται ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε τι να πω;

Δεν ήξερα ότι οι διευκολύνσεις για τη διαγραφή προστίμων αποτελούν τμήμα της… στρατηγικής για το σοσιαλισμό.

Γι’ αυτό σου λέω, άστο καλύτερα, γράψε τους λόγους του Τσίπρα (βοηθώντας να αποκτήσει μια «πατίνα» αριστεροσύνης που μάλλον δεν έχει), αλλά μην παριστάνεις άλλο την επικοινωνιακή «αιχμή του δόρατος» στην υποτιθέμενη βεντέτα του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή.

Γιατί τα στερνά κρίνουν τα πρώτα και η ηλικία πρέπει να φέρνει ωριμότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ