«Μαχαίρι» στα τηλεοπτικά χουβαρνταλίκια του ΣΥΡΙΖΑ

«Μαχαίρι» στα τηλεοπτικά χουβαρνταλίκια του ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα κυβέρνηση ψάχνει τη «χρυσή τομή» για να αποφευχθούν τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες στο συνολικό ποδοσφαιρικό τοπίο, το οποίο άφησαν στον αέρα οι… αερολογίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να λύσει και μάλιστα άμεσα η νέα κυβέρνηση είναι αυτό των τηλεοπτικών συμβολαίων που υποσχέθηκαν οι…. χουβαρντάδες του ΣΥΡΙΖΑ μερικές ώρες προτού σηκωθούν απ’ τις καρέκλες τους. Μπροστά στον κίνδυνο μάλιστα να μπλοκάρει ολόκληρο το ποδοσφαιρικό σύστημα από τις αερολογίες του Παππά, του Βασιλειάδη, του Δρόσου και των λοιπών του… κουκλοθέατρου που εκτελούσε εντολές προκειμένου να βολευτούν οι «φίλοι» του συστήματος, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει τη διάθεση να «παζαρέψει» τα παχυλά συμβόλαια και να τα εκλογικεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γιάννη Δρόσο να παραμείνει στο πόστο του μέχρι να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τις ΠΑΕ και τις ποδοσφαιρικές λίγκες, οι οποίες όπως γίνεται αντιληπτό ξεκινούν εκ νέου!

Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν να πέσει «ψαλίδι» στα τηλεοπτικά συμβόλαια που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι περικοπές δεν αποκλείεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν το 30%. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρόν στη συνάντηση ήταν και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Αν προχωρήσει το συγκεκριμένο σενάριο το ακριβότερο τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα έχει η ΕΡΤ θα είναι αυτό του ΠΑΟΚ, το οποίο όμως δεν θα ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Δεδομένης της συμπεριφοράς του ΠΑΟΚ στις συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις, άγνωστη είναι η στάση που θα κρατήσει το συνδρομητικό δίκτυο της Nova, το οποίο είχε δικαίωμα να «ισοφαρίσει» την όποια πρόταση έκανε δεκτή ο ΠΑΟΚ.

Παράλληλα τις διαπραγματεύσεις περιμένουν με αγωνία και οι παράγοντες της Σούπερ Λίγκας 2, οι οποίοι χωρίς το τηλεοπτικό συμβόλαιο δεν μπορούν να προχωρήσουν στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Για αυτό και έχουν γίνει ελάχιστες μεταγραφές ως τώρα και η ποδοσφαιρική αγορά είναι άτονη και άνευρη.

Το γεγονός πάντως, ότι από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Δρόσο διέρρευσε ότι επίκειται να μειωθεί το ανταποδοτικό τέλος προς την ΕΡΤ στο μισό, μπορεί να χαροποιεί μέρος των τηλεθεατών που θα δουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να «ξεφουσκώνουν» κάπως, ωστόσο δεν άρεσε στην ποδοσφαιρική πιάτσα που είχε επαναπαυθεί περιμένοντας το «εύκολο» χρήμα της κρατικής τηλεόρασης.

Πλέον είναι σαφές ότι δύσκολα θα σταθούν «τρελά» συμβόλαια και ακόμη πιο δύσκολα θα μπορέσουν να σταθούν προϊόντα που δεν θα έχουν εμπορικό αντίκτυπο για τον οργανισμό της ΕΡΤ.

Μειωμένο το τέλος, σημαίνει μειωμένα έσοδα. Και αυτό λαϊκά μεταφράζεται ως… τέρμα τα δίφραγκα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ