Πέτρο, ξύπνησες; Καφεδάκι;

Πέτρο, ξύπνησες; Καφεδάκι;

Ο Πέτρος Κόκκαλης κοιμόταν μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Και μετά ξύπνησε και αποφάσισε να πάρει το… γιαταγάνι του και να πάρει τον δρόμο της επανάστασης.

Ηταν σκληρός και τον έλεγαν… βούτυρο. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινά το πολιτικό γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Κόκκαλη. Τον άνθρωπο που επί ένα μήνα – όντας εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – δεν έβλεπε, δεν άκουγε. Αλλά μετά τις βουλευτικές εκλογές είδε το φως το αληθινό και αποφάσισε να το μοιραστεί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του στην Ευρωβουλή!

Ο Πέτρος Κόκκαλης που λέτε, κατέθεσε παρέα με τους άλλους πέντε ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ερώτηση προς την Κομισιόν για τις υπερεξουσίες του νέου πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη στα ΜΜΕ!

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες του νεόκοπου ευρωβουλευτή συμπυκνώνονται στην ερώτηση που έγινε στην Ευρωβουλή: «Υπάρχουν άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, όπου η εποπτεία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό; Αν ναι, σε ποιες χώρες και από πότε εφαρμόζεται;»

Απλές απορίες, απλών, καθημερινών ευρωβουλευτών, οι οποίοι από τον… Παράδεισο όπου βρίσκονταν, ξύπνησαν μια μέρα ξαφνικά στην… Κόλαση, όπου πρωθυπουργοί αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Πέτρο ξύπνησες; Να κεράσουμε καφεδάκι;

Πέρα από την πλάκα, όποιος διαβάζει την είδηση, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί: Μα καλά, ως τώρα που ακριβώς ζούσε ο Πέτρος Κόκκαλης και οι συν αυτώ;

Την Παρασκευή πριν τις βουλευτικές εκλογές, μήπως του διέφυγε η «ευρεία σύσκεψη» που ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός προκειμένου να διαμοιράσει κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κρατικού χρήματος σε φίλους επιχειρηματίες μέσω της ΕΡΤ; Σύσκεψη που συγκάλεσαν εκτάκτως, μιας και ουδείς τολμούσε να βάλει την υπογραφή του στις σκανδαλώδεις και προκλητικές για την εποχή συμβάσεις τηλεοπτικών δικαιωμάτων!

Ούτε ο Παππάς, ούτε ο Βασιλειάδης, ούτε ο Δρόσος, ούτε ο Τσακαλώτος, κανείς τους δεν τολμούσε να υπογράψει. Ετσι μαζεύτηκαν οι «μέτοχοι» της ΕΡΤ υπό τον πρωθυπουργό και ανακοίνωσαν ότι θα μοιράσουν χρήμα στις ποδοσφαιρικές εταιρείες. Όχι σε όλες βέβαια. Μόνο σε φίλους και γνωστούς. Εκ του ασφαλούς βέβαια, αφού γνώριζαν ότι στις εκλογές θα… βρέξει φάπες.

Θα μπορούσε να το προσθέσει κι αυτό στην επερώτησή του ο Πέτρος Κόκκαλης στην Ευρωβουλή! Να ρωτήσει δηλαδή, αν υπάρχουν κι άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, όπου κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αγοράζουν επιλεκτικά τηλεοπτικά δικαιώματα αλλοιώνοντας τον ανταγωνισμό.

Είναι προφανές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησαν μετά το ηχηρό εκλογικό «χαστούκι» και αποφάσισαν να το γυρίσουν στο σκληρό πολιτικό ροκ.

Η διαφορά που δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν έγκειται στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα που έρχεται από το 3% γεμίζοντας τις πλατείες «αγανακτισμένους» τους οποίους φουσκώνει τα μυαλά με παραμύθια της Χαλιμάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα με καταστροφικό τρόπο την τελευταία τετραετία και είναι δύσκολο τόσο σύντομα να μπορέσει να παίξει με τη νοημοσύνη του λαού. Εκτός κι αν νομίζει ο Πέτρος Κόκκαλης ότι έχει να κάνει με πρόβατα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ