Χουλιγκάνοι επιτίθενται σε παιδιά αλλά ο Χρυσοχοΐδης έχει άλλες προτεραιότητες

Χουλιγκάνοι επιτίθενται σε παιδιά αλλά ο Χρυσοχοΐδης έχει άλλες προτεραιότητες

Τα αίσχη στη Θεσσαλονίκη με την επίθεση χουλιγκάνων στα παιδιά της Σχολής Κ-16 του Ολυμπιακού αναδεικνύουν σοβαρές ευθύνες του υπουργού Προστασίας Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Υποτίθεται ότι η Θεσσαλονίκη τις ημέρες που βρίσκεται εκεί ο πρωθυπουργός είναι από τις καλύτερα φυλασσόμενες πόλεις της Ελλάδας.

Ανεβαίνουν άλλωστε και ΜΑΤ από την Αθήνα για να ενισχύσουν τα μέτρα φύλαξης.

Προφανώς η έμφαση είναι στις διαδηλώσεις, αλλά ο καθένας θα φανταζόταν ότι εκείνες τις ημέρες αστυνομία έχει στο νου της γενικά ολόκληρη την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Και όμως στη Θεσσαλονίκη, τις ημέρες που βρίσκεται εκεί ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο χουλιγκάνοι, προφανώς «οπαδοί» ντόπιας ομάδας, αποφάσισαν να εκτονώσουν το ανεγκέφαλο μένος τους πάνω στα παιδιά και τους εφήβους της Σχολής Κ-16 του Ολυμπιακού.

Επιτέθηκαν και μάλιστα χτύπησαν με σιδερολοστό τον υπεύθυνο της σχολής.

Και όλα αυτά χωρίς φυσικά η αστυνομία να κάνει οτιδήποτε.

Αυτό σημαίνει ότι μπόρεσαν να μαζευτούν 100 χουλιγκάνοι, δηλαδή μια μικρή διαδήλωση, σε μια πόλη που υποτίθεται ότι θα ήταν «αστυνομοκρατούμενη» και την έπεσαν σε μια εφηβική ομάδα.

Αυτό είναι το «αίσθημα ασφάλειας» που υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζε ο Χρυσοχοΐδης;

Όμως, φαίνεται ότι ο υπουργός Προστασίας Πολίτη είχε άλλες προτεραιότητες που δεν περιλάμβαναν το να κάνει τη Θεσσαλονίκη πραγματικά ασφαλή.

Αφενός, το να κυνηγάει ανεμόμυλους στα Εξάρχεια, οραματιζόμενος τη μεγάλη σύγκρουση με τον… Ρουβίκωνα γύρω από την κατάληψη του ΒΟΞ, παραβλέποντας φυσικά όλους εκείνους που υπογραμμίζουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει όλη αυτή η βεντέτα γύρω από τα Εξάρχεια και η λογική ότι θα πρέπει να γίνει «ανακατάληψη» με τα ΜΑΤ.

Αφετέρου, το να γράφει ανακοινώσεις του υπουργείου του που να απαντάνε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Γιατί φαίνεται ότι για τον Μ. Χρυσοχοΐδη ο διάλογος με τον κ. «Ζούγκλα» είναι πιο σημαντικός από το να υπάρχει στη Θεσσαλονίκη ένας στοιχειώδης σχεδιασμός και ετοιμότητα ώστε να μη δρουν ανεξέλεγκτα οι χουλιγκάνοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ