Ετοιμάζεται να χτυπήσει τα «μονοπώλια» ο ΣΥΡΙΖΑ και να ξεπληρώσει γραμμάτια στον Ιβάν

Ετοιμάζεται να χτυπήσει τα «μονοπώλια» ο ΣΥΡΙΖΑ και να ξεπληρώσει γραμμάτια στον Ιβάν

Ο Νίκος Παππάς, ο άνθρωπος που θεώρησε ότι στόχος πρέπει να είναι να υπάρξει το SYRIZA channel, αρχικά με τα… βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και μετά με τα… ρούβλια του Ιβάν Σαββίδη, ετοιμάζεται να ξεπληρώσει γραμμάτια.

Στο ΣΥΡΙΖΑ μας αποδεικνύουν διαρκώς πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος εάν τη χώρα την κυβερνούσε η εκάστοτε αντιπολίτευση

Ένα από τα χαρακτηριστικά της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι ότι όλα τα κόμματα θυμούνται αρχές και αξίες και κανόνες ώστε όλα να είναι καθαρά και τίμια, όταν είναι στην αντιπολίτευση και φυσικά τα ξεχνούν όταν είναι στην κυβέρνηση.

Γι’ αυτό και θα μπορούσε από πολλές πλευρές να υποστηριχτεί ότι τη χώρα θα ήταν πολύ προτιμότερο να την κυβερνά η εκάστοτε αντιπολίτευση.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού κατάφερε να φέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στη χειρότερη δυνατή κατάσταση, πολύ κοντά σε εκείνο το στίχο του Σαββόπουλου που μιλούσε για «ατέλειωτη παράγκα η Ελλάδα, αφού μας άφησε κληρονομιά την «εξυγίανση» και τη διαπίστωση ότι το λαό μπορεί να τον ξέχασε αλλά δεν ξέχασε ποτέ αυτά που υποσχέθηκε στην Τρόικα και τον… Ιβάν Σαββίδη, τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να πολεμήσει τα… μονοπώλια στο ποδόσφαιρο.

Αποφάσισαν έτσι να ξεσπαθώσουν διότι λέει εάν εξαγοραστεί η Forthnet που είναι μέτοχος της Nova, από τον Μαρινάκη, θα έχουμε λέει «μονοπώλιο» στο ποδόσφαιρο και δεν θα «λειτουργεί ο ανταγωνισμός» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εγώ άμα θέλετε να συμφωνήσω.

Κανένα μονοπώλιο πουθενά.

Όλος ο κόσμος να βλέπει ποδόσφαιρο από όποιο κανάλι θέλει.

Και κανένα παιχνίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συνδρομητική πλατφόρμα. Και όποιος θέλει να πηγαίνει ένα συνεργείο μετάδοσης και να αναμεταδίδει χωρίς τηλεοπτικά δικαιώματα.

Και το ποδόσφαιρο να γίνει ξανά αγνό και ερασιτεχνικό και οι παίκτες μετά από κάθε ματς να ανεβαίνουν στις κερκίδες να μαζεύουν με το καπέλο φραγκοδίφραγκα, όπως έκαναν οι παλιοί πλανόδιοι καλλιτέχνες μετά την παράσταση.

Όμως, είτε το θέλουν είτε όχι το ποδόσφαιρο, πέραν όλων των άλλων, έχει και μια εμπορική διάσταση και γι’ αυτό χρειάζεται και πηγές χρηματοδότησης και μία βασική είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Και τα τηλεοπτικά δικαιώματα γενικά τα καταβάλλουν ιδιωτικά κανάλια με βάση την εκτίμηση που κάνουν για το πόσο τους συμφέρει. Και φυσικά εάν το πρωτάθλημα έχει κύρος τότε, τότε έχει και μεγαλύτερη τηλεθέαση.

Και λέω ιδιωτικά κανάλια γιατί στη σημερινή πραγματικότητα, με τα σημερινά χαρακτηριστικά της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς, η άλλη λύση, δηλαδή να πληρώνει η ΕΡΤ, όπως προσπάθησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει κρατική επιδότηση υπερχρεωμένων ΠΑΕ, με χρήμα των πολιτών που πληρώνουν το τέλος υπέρ ΕΡΤ και το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ποιοτικού τηλεοπτικού προγράμματος.

Και βέβαια καλό είναι όταν κάποιος, όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης, θέλει να καταγγείλει «μονοπώλια», να θυμηθεί μήπως τόσο ο ίδιος, όσο και το κόμμα του, στην πραγματικότητα έχουν καταπιεί μονοπώλια σε σχέση με το ποδόσφαιρο αρκετές φορές.

Ιδίως μάλιστα όταν μαθαίνω ότι τη σχετική ερώτηση για τον Μαρινάκη και τη Forthnet θα την υπογράψει πρώτος και καλύτερος ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, ο άνθρωπος που θεώρησε ότι στόχος πρέπει να είναι να υπάρξει το SYRIZA channel, αρχικά με τα… βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και μετά με τα… ρούβλια του Ιβάν Σαββίδη, ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται με τo ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αφού εκτός όλων των άλλων χρεώνεται και ένα διαγωνισμό-φιάσκο για τις συχνότητες.

Γιατί υπήρξε και εποχή που στη συνδρομητική τηλεόραση μέτοχος ήταν η NetMed, που ήταν ιδιοκτήτρια της ΑΕΚ.

Γιατί όταν έκανε μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων το Mega ο βασικός του μέτοχος ήταν και αυτός ιδιοκτήτης ομάδας.

Γιατί χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ανέχτηκε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ (γνωστός και ως ο «μικρομέτοχος») να είναι μέτοχος στον ΟΠΑΠ, δηλαδή τη βασική εταιρεία στο χώρο του στοιχήματος, αλλά και στο καπάκι τον διευκόλυνε να αποκτήσει και γήπεδο, με λεφτά της Περιφέρειας και θυσιάζοντας και ένα δήμαρχο στη διαδρομή.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα να έχει ο Σαββίδης μονοπώλιο στα τηλεοπτικά δικαιώματα του ίδιου του ΠΑΟΚ, μέσω PAOK TV, κάτι που εκτός όλων των άλλων για τους ιδιοκτήτες καφενείων, καφετεριών κ.λπ. στη Θεσσαλονίκη σημαίνει 200 ευρώ επιπλέον το μήνα.

Για να μην αναφερθώ στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντικειμενικότητα στην ενημέρωση ονόμαζε το να βρει ολιγάρχη να του φτιάξει κανάλι και εξυγίανση του ποδοσφαίρου να μπορέσει να χαρίσει πρωτάθλημα στον ολιγάρχη που μετά θα στήριζε πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό λοιπόν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ας αφήσουν τις… εκστρατείες τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, ας συνειδητοποιήσουν πόση ζημιά έχουν κάνει και στην ενημέρωση και στο ποδόσφαιρο και ας ξανασκεφτούν τι σημαίνει όντως «κάνω πολιτική» και όχι «εξυπηρετώ συμφέροντα». Σαβιδέικα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ