Ατιμώρητο «Ντου» Μελισσανίδη, αδιάφοροι αστυνομικοί και εξαφανισμένοι υπουργοί που δεν υλοποιούν τις εξαγγελίες τους

Ατιμώρητο «Ντου» Μελισσανίδη, αδιάφοροι αστυνομικοί και εξαφανισμένοι υπουργοί που δεν υλοποιούν τις εξαγγελίες τους

Σοβαρά θέματα για τη στάση των αστυνομικών αρχών αλλά και τις ευθύνες των συναρμόδιων υπηρεσιών εγείρουν τα γεγονότα που έγιναν στο ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Αυγενάκης και Χρυσοχοΐδης καλούνται να δώσουν λύση.

Το όσα λέει το φύλλο αγώνα καλό είναι να μην τα προσπεράσουμε ως ένα ακόμη περιστατικό «στιγμιαίας έντασης».

Δεν είναι ότι κάποιος σηκώθηκε από τον πάγκο και άρχισε να φωνάζει κάπως πιο έντονα.

Η προστασία των διαιτητών από οποιαδήποτε παρέμβαση, απειλή και εκφοβισμό οφείλει με βάση την ελληνική νομοθεσία να είναι απόλυτη.

Αντιθέτως εδώ είχαμε μια απαράδεκτη στάση της αστυνομίας που επέτρεψε την είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών ανθρώπων που δεν είχαν δικαίωμα να μπουν.

Ο κανονισμός ποδοσφαίρου είναι σαφής εδώ: «Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο αποδυτηρίων διαιτητών οποιουδήποτε αξιωματούχου και ποδοσφαιριστή, οποιουδήποτε μέλους της διοίκησης των ομάδων, κάθε άλλου προσώπου ή εξωποδοσφαιρικού παράγοντα όπως και η είσοδος του παρατηρητή της ΔΕΑΒ και κάθε άλλου μη εντεταλμένου από τις ποδοσφαιρικές αρχές με ειδικά καθήκοντα προσώπου».

Ο λόγος που έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών βρίσκονται αστυνομικοί είναι για να μην επιτρέπουν την είσοδο σε όποιον δεν έχει δικαίωμα να μπει.

Ακόμη χειρότερα, ακόμη και όταν ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες κατά των διαιτητών οι αστυνομικοί δεν έκαναν καμία παρέμβαση, παρότι μπροστά τους παραβιαζόταν η αθλητική νομοθεσία.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός του κ. Λευτέρης Οικόνομου θεωρούν ότι ο κ. Μελισσανίδης έχει διαρκή ασυλία; Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενακης συμφωνεί κ αυτός;

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης έχει επίγνωση του πώς συμπεριφέρθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αστυνομικοί;

Θεωρεί ότι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων;

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρης Οικόνομου;

Και ο κ. Αυγενάκης ως Υφυπουργός Αθλητισμού έτσι φαντάζεται την καλύτερη αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας στα γήπεδα;

Ή μήπως κ. Υπουργοί υπάρχει κάποια ασυλία των ποδοσφαιρικών παραγόντων όταν παραβιάζουν την αθλητική νομοθεσία;

Πρέπει να μας απαντήσουν οι κ. Υπουργοί αλλά και ο κ. Λάκοβιτς πως τιμωρούνται τέτοια συμβάντα τις… Τετάρτες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

Συμβαίνουν όλα αυτά σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα;

Διαβάστε περισσότερα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ