Οι περίεργες συμπτώσεις ενός φόνου…

Οι περίεργες συμπτώσεις ενός φόνου…

Ο θάνατος του Τόσκο Μποζατζίσκι ύστερα από άγρια επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ συνεχίζει να προκαλεί οργή, αγανάκτηση, αλλά και απορίες, ερωτήματα και σκιές. Αλλά και μια περίεργη ιστορία με το όνομα σεσημασμένου οπαδού του ΠΑΟΚ, που φέρεται να είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο που πάτησε τον φίλο του Άρη.

«Το δικό μου το παιδί ήταν δολοφονημένο. Εγώ δεν θα τους συγχωρήσω. Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να τιμωρηθούν, με νόμιμο τρόπο. Μας τον έδειξαν! Ήταν τρομακτικό! Ήταν σκοτωμένος! Τον είχαν διαλύσει». Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του Τόσκο Μποζατζίσκι, εξηγεί αυτό που αντίκρισε βλέποντας τη σορό του αδικοχαμένου γιου του, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Βλέποντας το μόλις 28 χρονών παιδί του, κατάλαβε. Γι’ αυτό και φωνάζει: «Τον σκότωσαν».

Και το φωνάζει, παρότι η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν τη δημοσιότητα στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει ότι ο θάνατος του οπαδού του Αρη από τη Βουλγαρία, οφείλεται σε «…κακώσεις πυελού κοιλίας, που προκλήθηκαν από την παράσυρσή του από το αυτοκίνητο». Μάλιστα, όπως σημειώνουν σχετικά δημοσιεύματα, «κατά τις ίδιες πληροφορίες οι άλλες κακώσεις που εντόπισε ο ιατροδικαστής δεν ήταν θανατηφόρες».

Η οικογένεια του άτυχου οπαδού έχει αποφασίσει να κινηθεί νομικά κατά πάντων. Έχει αποφασίσει να αποδείξει ότι επρόκειτο για δολοφονία. Εν ψυχρώ. Από εκείνους που καταδίωξαν, χτύπησαν βάναυσα και (κατά την οικογένεια) έριξαν το παιδί τους στις ρόδες του αυτοκινήτου.

Βέβαια να σημειώσουμε εδώ ότι το να ξυλοκόπησαν και κυνήγησαν κάποιοι τον άτυχο οπαδό ώστε να μην έχει άλλη διέξοδο από το να βγει στο δρόμο δεν μειώνει την ευθύνη τους για τον τραγικό θάνατο. Όμως, η οικογένεια επιμένει ότι ο γιος της είχε ήδη χτυπηθεί βάναυσα πριν βρεθεί κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, η οικογένεια δεν μένει εκεί. Ήδη από τη Βουλγαρία έρχονται πληροφορίες που θέλουν το όλο σκηνικό να προκαλεί απορίες στις αρχές της γειτονικής χώρας. Και τους ειδικούς που έστειλε. Σενάρια που αφήνουν να εννοηθεί ότι το σκηνικό που δημιουργήθηκε στην οδό Μαρίας Κάλας, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, δεν είναι αυτό που πολλοί θέλουν να δώσουν στο ευρύ κοινό. Με τα ίδια σενάρια να θέλουν κάποιους να προσπαθούν να αποκρύψουν, τόσο τα πραγματικά γεγονότα όσο και κάποια πρόσωπα που πιθανόν να εμπλέκονται ή να υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονται.

Γενικώς, πάντως, ο φόνος του Τόσκο Μποζατζίσκι έχει ακόμη πολλά ερωτήματα που μένουν αναπάντητα. Από πολλές πλευρές. Και δεν είναι τυχαίες, ούτε οι ανακοινώσεις του Άρη, περί διαφάνειας και συγκεκριμένων λειτουργών που κατηγορούνται (δίχως να κατονομάζονται) για… μαγείρεμα υποθέσεων.

Μεταξύ των γεγονότων που έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλο προβληματισμό στους ανθρώπους  που προσπαθούν να βγάλουν άκρη με την υπόθεση, είναι η σπουδή που φέρεται να έδειξαν πολλοί, ώστε το περιστατικό να μην συνδεθεί με οπαδική βία και σε δεύτερο χρόνο, μην χρωματιστεί. Να μην αναφερθεί οπουδήποτε ότι επρόκειτο για υπόθεση που εμπλέκονται οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, πέρασαν σχεδόν 24 ώρες πριν καταστεί σαφές, αναντίρρητο ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έστησαν ενέδρα, κυνήγησαν τους τρεις οπαδούς του Άρη και εν τέλει προκάλεσαν τον θάνατο ενός εξ αυτών.

Αυτό είναι το ένα θέμα και είναι από μόνο του σοβαρό. Γιατί η οπαδική βία είναι ανοιχτή πληγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να αποσιωπάται. Ούτε μπορεί να δίνεται η εντύπωση ότι ορισμένες ομάδες απολαμβάνουν ασυλίας ως προς αυτό το ζήτημα.

Ένα άλλο θέμα, είναι το αυτοκίνητο που πάτησε και φέρεται να σκότωσε τον Τόσκο Μποζατζίσκι. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έφυγε από το σημείο. Εγκατέλειψε το θύμα και διέφυγε. Μετά από μία ημέρα, ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ στις αρχές μια 26χρονη, η οποία και αφέθηκε ελεύθερη, μετά την εις βάρος της απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου και τα δύο σε βαθμό πλημμελήματος (δηλαδή θεωρήθηκε ένα κλασικό «τροχαίο δυστύχημα» και αποδόθηκαν οι κατηγορίες που αποδίδονται σε τέτοιες υποθέσεις).

Σύμφωνα με  πληροφορίες, το αυτοκίνητο που πάτησε τον άτυχο οπαδό, δεν είναι στο όνομα της συγκεκριμένης νεαρής οδηγού. Το πολυτελές ΙΧ ήταν νοικιασμένο από τον φίλο της.

Και εδώ αρχίζουν να προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα.

Αληθεύει ότι ήταν νοικιασμένο στο όνομα «Γραμματικόπουλος»; Αληθεύει ότι αυτό το επίθετο «ανήκει» σε… «σεσημασμένο» οργανωμένο οπαδό του ΠΑΟΚ; Σε οπαδό γνωστό για τη δράση του, σε επιθετικές ενέργειες, εντός και εκτός γηπέδων;

Όμως, υπάρχουν και άλλα ερωτήματα που αφορούν τις συμπτώσεις αυτής της υπόθεσης.

Έτυχε την ώρα που οι περισσότεροι από 20 οπαδοί του ΠΑΟΚ (εκ των οποίων μόνον 2 έχουν συλληφθεί), έστησαν ενέδρα στους οπαδούς του Άρη, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο;

Εάν όντως αυτός που νοίκιασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν γνωστός και «σεσημασμένος» οπαδός του ΠΑΟΚ, πώς έτυχε να είναι αυτό που πάτησε τον οπαδό του Άρη; Και όταν λέμε πάτησε, η λέξη είναι ακριβής. Τον πάτησε. Τον πέρασε από πάνω. Με τις ρόδες.

Και πώς έτυχε να οδηγεί το αυτοκίνητο η συγκεκριμένη κοπέλα; Έτυχε να εξαφανιστεί, να μην μείνει στο σημείο και να εμφανιστεί μία ημέρα μετά, ως αυτή που οδηγούσε το όχημα που χτύπησε τον Τόσκο Μποζατζίσκι; Το αυτοκίνητο που πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν στο όνομα γνωστού οπαδού του ΠΑΟΚ;

Προφανώς και μπορεί να είναι απλές συμπτώσεις, όμως συνήθως δεν είναι τα πάντα συμπτώσεις.

Ιδίως όταν έχεις διαπιστώσει μια εντυπωσιακή σπουδή με τίποτα, μα τίποτα, αυτό το περιστατικό να μη συνδεθεί με οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Γιατί ειλικρινά δεν είναι περίεργο που ακόμη μία υπόθεση ακραίας οπαδικής βίας, καταλήγει με αυτόν τον τρόπο και με μόλις δύο κατηγορούμενους από τους τουλάχιστον 20 που συμμετείχαν στη δολοφονική ενέδρα, που οδήγησε στον θάνατο τον 28χρονο Τόσκο Μποζατζίσκι; Δεν είναι περίεργο που ακόμη δεν έχει βρεθεί ούτε ένας από εκείνους που χτύπησαν και τραμπούκισαν τα παιδάκια της σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη; Δεν είναι περίεργο που οπαδοί του Άρη και των υπόλοιπων ομάδων στη Θεσσαλονίκη γράφουν ανοιχτά ότι υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα, που συμμετέχει σε «εγκληματικές επιθέσεις και δρα ανεξέλεγκτα και… υπεράνω του νόμου;». Δεν είναι περίεργο που «δείχνουν» τη συγκεκριμένη ομάδα για τον θάνατο του Μποζατζίσκι;

Πολλές συμπτώσεις. Πολλά τυχαία γεγονότα. Πολλά σενάρια. Και πάνω από όλα δολοφονία που αναζητά ενόχους. Αλλά προς το παρών βρίσκει μόνο κατηγορούμενους. Έναν 24χρονο, που προφυλακίστηκε με την κατηγορία της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Έναν 26χρονο, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και διώκεται ως συνεργός σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Αλλά και την 26χρονη που αυτοβούλως εμφανίστηκε στην Αστυνομία  την επόμενη ημέρα και δήλωσε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο που ήταν νοικιασμένο από τον φίλο της.

Όμως, τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά για να κλείσει έτσι απλά αυτή η υπόθεση. Και αυτά που αφορούν το τι ακριβώς έγινε και κυρίως το ποιοι συμμετέχουν. Και αυτά που αφορούν αυτούς που φέρονται να δίνουν ασυλία σε τέτοιες πρακτικές. Και αυτούς που αρέσκονται να έχουν οπαδικούς στρατούς έτοιμους για όλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ