Ο δεύτερος Υφυπουργός Αθλητισμού που θα έλυνε τα προβλήματα της Εξυγίανσης

Ο δεύτερος Υφυπουργός Αθλητισμού που θα έλυνε τα προβλήματα της Εξυγίανσης

Μήπως τελικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεν είναι μόνο… χομπίστας αντικαταστάτης του Λευτέρη Αυγενάκη;

Πέρασε στα ψιλά. Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Πόσοι άλλωστε να ασχοληθούν με μια τηλεδιάσκεψη των οκτώ πρωτοπόρων της Γ΄εθνικής, ακόμη και αν σε ένα από τα παράθυρα βρίσκεται υπουργός της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Γεραπετρίτης που όπως φαίνεται το έχει για… χόμπι στον ελεύθερο χρόνο του να παριστάνει τον Υφυπουργό Αθλητισμού: Διότι με άλλη ιδιότητα δεν θα μπορούσε να βρεθεί σε αυτή την κουβέντα.

Πολλώ δε μάλλον να ανοίξει το σάκο με τα δώρα, τάζοντας αναδιάρθρωση που τους οκτώ πρωτοπόρους των ισάριθμων ομίλων τους ανεβάζει σε μια νύχτα όχι μια κατηγορία αλλά δύο!

Όλοι… ικανοποιημένοι

Γιατί οι ομάδες της Γ΄Εθνικής παρουσίασαν το αίτημα τους για αναδιάρθρωση στον Γεραπετρίτη και όχι στον καθ’ ύλην αρμόδιο Λευτέρη Αυγενάκη; Μια απορία. Η επόμενη όμως έχει περισσότερο ενδιαφέρον: Πως ο Γεραπετρίτης δέχτηκε να μπει σε αυτή τη συζήτηση αντικαθιστώντας (τον προφανώς ανενημέρωτο) Υφυπουργό Αθλητισμού;

Και τέλος πάντων, μήπως τελικά η Νέα Δημοκρατία σε παγκόσμια πρωτοτυπία δεν έχει έναν Υφυπουργό αλλά δύο; Γιατί αν όντως το έκανε τότε θα πρέπει με σεβασμό να τις βγάλουμε το καπέλο: Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να είναι όλοι ικανοποιημένο στο ναρκοπέδιο του ποδόσφαιρου. Δύο Υφυπουργοί και ο καθένας να μιλάει με όποιον θέλει. Με όποιον ταιριάζει…

Οι δυο καημοί

Έτσι συνέβη τέλη Γενάρη όταν ο Γεραπετρίτης, έβγαλε από το καπέλο εκείνη την περίφημη «τροπολογία» που σε μια νύχτα γλίτωσε από τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Έτσι όπως φαίνεται συμβαίνει και τώρα που ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ετοιμάζουν την τελική τους αντεπίθεση με θέα στις εκλογές της ΕΠΟ.

Διότι δεν θα πρέπει να μπερδεύεσαι αναγνώστη μου. Κανείς δεν ασχολείται με την Γ΄ Εθνική. Κανείς δεν νοιάζεται σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται του χρόνου η Καλλιθέα.

Το θέμα είναι πως ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να ελέγχει την «τράπουλα» των Ενώσεων και η ΑΕΚ πως θα «καθαρίσει» ώστε κόντρα στην ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη, να «διεξάγει» κανονικά τις εκλογές της ΕΠΟ τον Ιούλιο.

Ο Αυγενάκης είπε Σεπτέμβρη. Ο Γεραπετρίτης μπορεί να ανοίγει την πόρτα για τον Ιούλη. Έτσι συμβαίνει όταν οι Υφυπουργοί είναι δύο.

Το σχέδιο ΠΑΟΚ

Στο δια ταύτα λοιπόν: Ο ΠΑΟΚ εδώ και δύο μήνες έχει ως σημαδέψει δύο στόχους. Να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ –ώστε να κρατήσει αβίαστα τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ- και να σχηματίσει ένα πεδίο αναδιάρθρωσης ως την Σούπερ Λιγκ.

Να έχει του χρόνου 18 ομάδες η πρώτη κατηγορία, 34 η δεύτερη (σε δύο ομίλους χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια) και η Γ΄Εθνική να ξαναγίνει επαγγελματική. Θέλει να παραμείνουν οι 14 ομάδες της Σούπερ Λιγκ στη θέση τους (άρα και να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα) και σε αυτές να προστεθούν οι πρώτες τέσσερις της Σούπερ Λιγκ 2 (ΠΑΣ Γιάννενα, Απόλλωνας, Χανιά, Λεβαδειακός).

Να μείνουν στη Σούπερ Λιγκ 2 οι άλλοι 8 από τους φετινούς 12 και μαζί με όλες τις ομάδες της football league (16) και τους 8 πρώτους της Γ΄εθνικής να σχηματιστούν οι 34 της δεύτερης κατηγορίας.

ΕΡΤ πλήρωσε τον λογαριασμό

Τι θα κερδίσει με αυτό; Θα έχει ικανοποιημένες σχεδόν όλες της Ενώσεις της Επικράτειας εν όψει των εκλογών. Θα ξαναπάρει τον έλεγχο της Σούπερ Λιγκ (που τώρα διατηρεί η ΑΕΚ). Και θα παραμείνει ο υπ αριθμόν 1 χαλίφης του ποδοσφαίρου για την επόμενη τετραετία.

Για να «ενισχύσει» μάλιστα αυτή την μεγάλη ιδέα έχει ρίξει στο τραπέζι και την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων (άλλος καημός αυτός).

Το πως βεβαίως θα γίνει πρωτάθλημα με 18 ομάδες όταν τώρα δεν βγαίνουν τα κουκιά ούτε για 14 (με τις ΠΑΕ να ομολογούν πως δεν έχουν ούτε 40.000 ευρώ για τον εξοπλισμό που επιβάλλεται με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον covid 19); Μην αφήνεται μικρές λεπτομέρειες να χαλάσουν μια τόσο ωραία ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ ασχολείται με τα… δικά του. Τα υπόλοιπα ας τα βρουν οι άλλοι. Ποιος ξέρει, μπορεί ο Γεραπετρίτης… να πάθει ΣΥΡΙΖΑ και να αποφασίσει και εκείνος να ανοίξει τον κουμπαρά της ΕΡΤ για να πληρώνει ο φορολογούμενος τις ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρίες του Μπέου, του Κωστούλα (που ψηφίζει στην Λίγκα σε βάρος της ομάδας του) και των άλλων επιφανών παραγόντων.

Και άλλο μονοπάτι

Που πραγματικά κολλάει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΠΑΟΚ; Βασικά στην ΑΕΚ που θέλει να παίξει και θέλει να πάρει εκείνη το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ (είναι ένα βαθμό πίσω από την ομάδα του Φερέιρα).

ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΑΡΗΣ και ΑΕΛ δεν θέλουν την αναδιάρθρωση. Για να καταθέσει η Σούπερ Λιγκ ένα τέτοιο αίτημα προς την ΕΠΟ χρειάζεται 11 ψήφους στους 14. Ο ΠΑΟΚ μάζεψε 10.

Εδώ λοιπόν έρχεται η παροιμία που θέλει το καλό παλικάρι να ξέρει και άλλο μονοπάτι. Αναδιάρθρωση δεν μπορεί να προτείνει μόνο η Σούπερ Λιγκ 1. Μπορεί και η Σούπερ Λιγκ 2.

Η χθεσινή συνάντηση Γεραπετρίτη-Γ΄εθνικής ουσιαστικά σχημάτισε ένα τέτοιο πεδίο. Θέλει η Γ’ Εθνική αναδιάρθρωση, θέλει η football league προφανώς θέλει και η Σούπερ Λιγκ 2 της οποίας τον έλεγχο τον έχει η ΑΕΚ (δικός της άνθρωπος ο πρόεδρος Λεουτσάκος). Θα μπορούσε να γίνει όλη αυτή η ιστορία με τον Αυγενάκη;

Όχι. Ο Γεραπετρίτης είναι σαφώς πιο βολικός.

Η ανάγκη της ΑΕΚ

Και η ΑΕΚ; Είπαμε η ΑΕΚ θέλει να παίξει. Δεν θέλει αναδιάρθρωση.. Θέλει όμως και εκλογές τον Ιούλη που δεν γίνονται με βάση τις εξαγγελίες Αυγενάκη (που μεταξύ μας έχει χίλια δίκια αλλά δεν είναι της παρούσης). Άρα και εκείνη θα ήθελε να υπάρχει ένας άλλος Υφυπουργός Αθλητισμού. Ένας Γεραπετρίτης που όπως φαίνεται έχει άλλα κυβερνητικά… όρια.

Εδώ λοιπόν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συναντώνται. Στην ανάγκη για έναν άλλο Υπουργό της Κυβέρνησης με τον οποίο θα μιλούν. Σκεφτείτε να μαζεύτηκαν 15 βουλευτές της Κυβέρνησης από το Βόρειο Ελλάδα και να ζήτησαν κάτι τέτοιο από τον Πρωθυπουργό.

Έναν… Γεραπετρίτη. Σκεφτείτε να μαζεύτηκαν άλλοι 10 βουλευτές της Κυβέρνησης από τον Νότο με το ίδιο αίτημα. Σκεφτείτε τι πίεση θα μπορούσε να ασκηθεί έτσι στη Νέα Δημοκρατία που όπως φάνηκε εκείνη τη νύχτα του Γενάρη δεν αντέχει σε πολλούς κραδασμούς.

Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να συμβαίνει όχι πίσω από την πλάτη του Αυγενάκη, αλλά πίσω από την πλάτη όλοκληρης της Ελλάδας. Γίνονται τέτοια πράγματα στα μέρη μας;

Προσωπικά δεν το πιστεύω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ