Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός 66-57

Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός 66-57

Με τον Αμερικανό Μάικ Τζέιμς να κάνει θραύση (27π.,6ασ.), τον Σπανούλη να αποχωρεί τραυματίας και τον Ολυμπιακό να μένει σε... γυναικείο σκορ (66-57), όλα πήραν τον δρόμο τους στο Μιλάνο.

Έκτη θέση ήταν και πάει, με τον Ολυμπιακο να χάνει 66-57 από την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία και πλέον να αρχίζουν να εξανεμίζονται οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για διάκριση, με την εξασφάλιση των πλέι οφ να είναι ο αυτοσκοπός του.

Οι Ερυθρόλευκοι είδαν τον Βασίλη Σπανούλη να τραυματίζεται στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και εν τη απουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν απογοητευτικοί στην επίθεση, παρότι έριξαν τους Ιταλούς 20 πόντους κάτω από τον μέσο όρο τους! Και όμως ο Μάικ Τζέιμ ήταν εκπληκτικός, σταμάτησε στους 27 πόντους και με 6 ασίστ, διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο του Μπλατ και έδωσε μία πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ο κορυφαίο με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, την ώρα που ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν εξίσου θετικός με 10 ποντους, σε ένα ματς που το συγκρότημα του Μπλατ είχε το αξιολύπητο 2/16 από την γραμμή του τριπόντου.

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΟ ΜΑΤΣ
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς έχοντας στο παρκέ τους Ουέμπερ, Τουπάν, Παπανικολάου,Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 6-2 με απανωτούς πόντους του Μίτσοφ. Η αστοχία των Ερυθρόλευκων, έφερε το ντράιβ του Τζέιμς για το +6 της Αρμάνι, με τον Μπλατ άμεσα να καλεί τάιμ άουτ για να συνεφέρει τους παίκτες που μπήκαν υπνωτισμένοι στο ματς.

Το κακό ήταν πως οι Ιταλοί είχαν ρυθμό, ο Νάναλι πέτυχε το 10-2 και ο Τζέιμς με τρίποντο το 13-2 σε ένα καταστροφικό τετράλεπτο για τους Ερυθρόλευκους. Το 0/3 του Γκος δεν στοίχησε στον Ολυμπιακό, που με την είσοδο του Σπανούλη και του Βεζένκοφ πλησίασε σε 13-6. Ο Τζέιμς γρήγορα έφτασε τους 7 πόντους, ο Βεζένκοφ «χτυπησε» ξανά, με τον Μιλουτίνοφ να καρφώνει τον Ταρζέφσκι για το 15-10. Το δεκάλεπτο έληξε στο 19-10, μετά το χαζό φάουλ του Τουπάν σε προσπάθεια για τρεις από τα 8 μέτρα!

Επιστρέφοντας το ματς, ο Ολυμπιακός βρήκε επιθετικές λύσεις με τους Παπανικολάου (τρίποντο) και Πρίντεζη, φτάνοντας το ματς στο 19-15. Παρά το δίποντο του Ομιτς, ο Σπανούλης απάντησε, με τους Ερυθρόλευκους να μην δέχονται για ώρα σκορ αλλά και να μην πετυχαίνουν πόντους.

Ο Μιλουτίνοφ με βολές μείωσε στους 2, με τους φιλοξενούμενους πάντως να… παγώνουν, αφού ο Σπανούλης οδηγήθηκε στον πάγκο με πόνους στον αριστερό του αστράγαλο! Η είσοδος του Ουέμπερ έφερε το 23-31, το επίπεδο του μπάσκετ στις δύο μεριές του παρκέ ήταν επιεικώς απαράδεκτο, με τον Ολυμπιακό πάντως να μένει κοντά στην Αρμάνι. Μέσω της άμυνα πάντως το συγκρότημα του Μπλατ ένιωθε ασφάλεια και το 23-23 ήταν όχι το σκορ ενός δεκαλέπτου αλλά του ημιχρόνου στο Mediolanum Forum.

ΤΟΝ ΛΥΓΙΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΤΖΕΪΜΣ
Με νωπή την είδηση για τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη, οι Ερυθρόλευκοι έψαχναν το μυαλό τους και η Αρμάνι το εκμεταλλεύτηκε γρήγορα. Ένα 6-0 των Ιταλών ήταν η αιτία του 29-23, ο Ουέμπερ προσωρινά μείωσε όμως ο Νέντοβιτς με νέο καλάθι διαμόρφωσε το 31-25. Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και το επιθετικό ξύπνημα του Τζέιμς πραγματοποίησε το 34-25, ο Ολυμπιακός κακοποιούσε το άθλημα και τελείωνε τις επιθέσεις του στα 24 δευτερόλεπτα!

Το τρίποντο του Γκος (το δεύτερο του Ολυμπιακού) έκανε το 36-30 και μετέπειτα το 38-32, με τον Μιλουτίνοφ πάντως να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Μάντζαρη και με γκολ φάουλ να κάνει το 38-35.

Ο Τζέιμς έστειλε την διαφορά στους 7 με ένα εξαιρετικό ντράιβ (42-35) και στη συνέχεια από τις βολές έγραψε το 44-35. Στην τελευταία περίοδο, οι δύο ομάδες πέρασαν με 10 πόντους διαφορά αφού ο Τζέιμς με τρίποντο από το πουθενά έκανε το 49-39!Ο Γκος ήταν όντως βελτιωμένος και πέτυχε με χουκ το 49-41, όμως η Αρμάνι γυρνουσε με υπομονή την μπάλα με τον Μίτσοφ να διαμορφώνει από την περιφέρεια το 52-41!

Ο Τζέιμς ήταν από άλλον πλανήτη, ένα τρίποντο που απλά πέταξε την μπάλα και η βολή από το φάουλ του Παπανικολάου εκτόξευσαν τη διαφορά στους 15 (56-41), με το παιχνίδι να φαντάζει τελειωμένο. Το κάρφωμα του Ουέμπερ απλά έριξε την απόσταση, ο Βεζένκοφ σκόραρε για το 59-47 αλλά ο Νέντοβιτς με τρίποντο μετά από σπλιτ άουτ πάσα του Τζέιμς «έγραψε» το 62-47.

Οι Ερυθρόλευκοι με τους Γκος και Βεζένκοφ μείωσαν στους 9 με 4 λεπτά για το τέλος, αλλά η Αρμάνι αντέδρασε και με τον γνωστό ύποπτο, τον πρώτο σκόρερ της Ευρωλίγκας και υποψήφιο MVP της διοργάνωσης, Μάικ Τζέιμ, ξέφυγε και πάλι με 13 πόντους.

Με 1μιση λεπτό για τη λήξη, ο Πριντεζης έκανε το 66-55 και ο Μιλουτίνο το 66-57, με τον χρόνο να μην φτάνει όμως και η ατυχία με τον Σπανούλη (συν τον τραυματία Στρέλνιεκς) να είναι καθοριστική για το αρνητικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ