Μέχρι το τέλος θα το πάει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

Μέχρι το τέλος θα το πάει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

Αποφασισμένος να παραμείνει στον θώκο του ως το τέλος, ο «νυν και αεί» πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ψάχνει τρόπους σωτηρίας.

Αν νομίζετε ότι θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο «παραλαβής παράδοσης» στην ΕΟΚ, αν περιμένετε αθλητικό πολιτισμό κι αναγνώριση… ήττας, τότε μάλλον δεν γνωρίζετε καλά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Θα το πάει μέχρι το τέλος, ψάχνοντας πόρτες και παράθυρα, όχι ως δίοδο διαφυγής, αλλά ως μέσο για να παραμείνει στην καρέκλα του προέδρου της Ομοσπονδίας. Κι όσο περνά ο καιρός, τόσο επεξεργάζεται σενάρια, για να συνεχίσει να κρατά τα σκήπτρα, ακόμα κι αν δεν είναι στη θέση του προέδρου. Πώς θα γίνει αυτό;

Πρώτα απ’ όλα η βασική σκέψη του είναι να κάνει εκλογές στο τέλος Αυγούστου, έτσι ώστε να μην αποκτήσουν δικαίωμα καθόδου ο Παναγιώτης Φασούλας κι ενδεχομένως ο Βαγγέλης Λιόλιος (αν δεν μεταβιβάστηκαν έγκαιρα οι μετοχές του Προμηθέα). Γνωρίζει ότι δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει το χρίσμα, ότι έχει αποκλειστεί από τις εκλογές και θέλει να μην υπάρχει σοβαρός διεκδικητής. Αφήστε που ακόμα δεν υπάρχει γνωμοδότηση για την περίπτωση του Γιάννη Σγουρού, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης, λόγω επιτυχιών, εμπειρίας και γενικότερης συμπάθειας προς το πρόσωπό του.

Αυτό δεν είναι παρά ένα μέρος του συνολικού σχεδίου, που επεξεργάζονται στα γραφεία της ΕΟΚ. Απώτερος στόχος είναι να «ανακαλυφθεί» θέση επίτιμου προέδρου με (διαβάστε το καλά) αυξημένες αρμοδιότητες! Μάλιστα, επειδή θέλει να έχει μαζί του όλο το δυναμικό που τον ακολουθεί, θέλει να δώσει αυξημένες αρμοδιότητες στον Αριστείδη Γολέμη, ο οποίος επίσης δεν έχει δυνατότητα (βάσει νόμου) να διεκδικήσει θέση στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Εδώ και καιρό οι δυο τους έχουν διάσταση απόψεων, αλλά προκειμένου να μην χαθεί το παιχνίδι, του δίνει πλήρες… συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Στην ουσία, σκέφτεται από τη μια να αποκλείσει ικανούς υποψήφιους, από την άλλη να βρει έναν «αχυράνθρωπο», να τον… βαφτίσει πρόεδρο κι εκείνος να συνεχίσει να διοικεί. Ή έστω να μην μπορεί κανείς να τον ακουμπήσει, από τη στιγμή που θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Βεβαίως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν, που αντιλαμβάνονται ότι φτάνει πια με τη γεροντοκρατία, ήρθε η ώρα (έπρεπε να έχει έρθει καιρό τώρα) για να προχωρήσει το μπάσκετ. Αυτοί είναι που θα χαλάσουν τα σχέδια του Βασιλακόπουλου και θα τον στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (να χρησιμοποιήσουμε μια λέξη από αυτές που του αρέσουν), αφήνοντας τους ιστορικούς του μέλλοντος να καταγράψουν τα πεπραγμένα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ