Η Ομοσπονδία των διαιτητών (ΟΔΚΕ) είναι υπεράνω νόμων;

Η Ομοσπονδία των διαιτητών (ΟΔΚΕ) είναι υπεράνω νόμων;

Απίστευτη απόφαση της ΟΔΚΕ, η οποία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το Υφυπουργείο Αθλητισμού και κάνει όποτε θέλει εκλογές.

«Το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ, στη συνεδρίασή του την 23η Ιουλίου 2020, αποφάσισε την πραγματοποίηση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (αρχαιρεσίες) των Συνδέσμων – Μελών της ΟΔΚΕ , η οποία θα πραγματοποιηθεί την 6η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 στον Πειραιά, στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Νότιας Αττικής, οδός Γούναρη 31-32 7ος όροφος (κτίριο πρωτοδικείου Πειραιά) με θέματα ημερήσιας διάταξης…».

Αυτή η «πρόσκληση» έφυγε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Διαιτητών την τελευταία ημέρα του Ιουλίου (με αριθμό πρωτοκόλλου 494) προς τους συνδέσμους μέλη της. Μια πρόσκληση σε εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο και κάποιος μη μυημένος αναρωτιέται πού βρίσκουμε το μεμπτό.

Ας ξεκινήσουμε από το «Α», που έχει να κάνει με το τι είναι η ΟΔΚΕ. Αντιγράφουμε από το καταστατικό της: «Η ΟΔΚΕ αποτελεί το ανώτατο όργανο των διαιτητών καλαθόσφαιρας και είναι σωματείο και διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 78 επ. Α.Κ., σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 43 επί του Ν. 2725/99, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τα Ν. 3075/2002 άρθρο 43Α Κεφάλαιο Ε Διαιτησία, όπως εκάστοτε θα ισχύει ως η μοναδική Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδας κι έχει ιδρυθεί και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα από το έτος 1979».

Το συμφωνήσαμε αυτό; Πάμε και σε μια από τις τελευταίες αποφάσεις του κράτους. Στο «Άρθρο 3», που αφορά σε «Αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών για το έτος 2020» αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά:

«Ειδικά για το έτος 2020 οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών, συγκαλούνται και οι εκλογές για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων τους διεξάγονται υποχρεωτικά εντός του τελευταίου διμήνου, του έτους αυτού, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στην παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) και στο καταστατικό της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας.

Οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες, βάσει του οικείου καταστατικού, λήγουν έως την 31η 10.2020 παρατείνονται έως την 31η 12.2020».

Ώπα, τι έχουμε εδώ; Η ΟΔΚΕ είναι ομοσπονδία υπεράνω νόμου και το «υποχρεωτικά», που θέτει ως αρχή ο νομοθέτης δεν την αγγίζει; Η Ομοσπονδία Διαιτητών γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το Υφυπουργείο Αθλητισμού και κάνει όποτε θέλει εκλογές; Αλήθεια τώρα; Μπορεί να κάνει ό,τι της καπνίσει, δίχως έλεγχο, δίχως κυρώσεις και δίχως να καταστούν άκυρες οι εκλογές;

Αλλά γιατί τέτοια πρεμούρα; Άλλοι καρφώνονται στις καρέκλες τους για να μην κουνηθούν, οι διοικούντες την ΟΔΚΕ έχουν άλλη φιλοσοφία (μακάρι); Προφανώς κι η απόφαση καταστρατήγησης του νόμου είναι άσχετη με το γεγονός ότι οι αξιολογήσεις των διαιτητών θα γίνουν πριν τον χρόνο, που ορίζεται ως «χρόνος εκλογών». Δηλαδή, για να το καταλάβουμε όλοι, αν η ΟΔΚΕ κάνει στις αρχές Σεπτέμβρη τις εκλογές και μετά αποφασίσει για τα «κοψίματα», όποιος σύνδεσμος ήθελε ενοχληθεί θα έχει ήδη ψηφίσει. Σε διαφορετική περίπτωση αντιλαμβάνεστε ότι τα κοψίματα θα παίξουν ρόλο για το πώς θα ψηφίσουν οι Σύνδεσμοι. Κακώς αλλά έτσι συμβαίνει δεκαετίες τώρα.

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές στις αρχές του Σεπτέμβρη, καθώς αυτή η απόφαση έρχεται σε σύγκρουση με την κείμενη νομοθεσία, αλλά είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο σκέφτονται και λειτουργούν στην ΟΔΚΕ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ