Στίβεν Γκρέι, η Euroleague σε περιμένει

Στίβεν Γκρέι, η Euroleague σε περιμένει

Ο Στίβεν Γκρέι έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση στην εκτός έδρας νίκη του Περιστερίου επί της Βίλνιους Ρίτας και to10.gr σας γιατί ο Αμερικανός γκαρντ είναι έτοιμος για το επόμενο επίπεδο.

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες του Περιστερίου από τη μέρα που αποκτήθηκε (καλοκαίρι 2018). Ωστόσο δεν τον μάθαμε τότε καθώς στην Ελλάδα ήταν ήδη γνωστός από το διετές πέρασμα του από το Λαύριο (2016-18). Ο Στίβεν Γκρέι φαίνεται πως είναι έτοιμος για το επόμενο «σκαλί» της καριέρας του.

Η βραδιά της καριέρας του

Χωρίς δεύτερη σκέψη το ματς απέναντι στους Λιθουανούς ήταν το παιχνίδι της ζωής του. 39 πόντοι (3/5 δίποντα, 10/13 τρίποντα, 3/4 βολές), 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, μόλις ένα λάθος και 47 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Απίστευτη και ασύλληπτη εμφάνιση η εμφάνιση του. Το δήλωσε και ο ίδιος. «Μακράν το καλύτερο της καριέρας μου, ένα πολύ καλό ματς σε όλους τους τομείς. Σπάνιο να σου συμβεί τέτοιο πράγμα, σίγουρα».

Ενώ, ο ύψους 1,96 μ γκαρντ βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν από τους καλύτερους σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων, τον Άντριου Γκάουντλουκ και τον νίκησε. Όχι μόνο σε ομαδικό επίπεδο, αλλά και σε ατομικό καθώς ο πρώην γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο ολοκήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους και δύο εύστοχα σουτ έξω από τα 6.75μ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βάζει 30+

Για τον οργανισμό του Περιστερίου ίσως και να μην είναι τόσο περίεργο το γεγονός ότι ο Στίβεν Γκρέι σκοράρει πάνω από 30 πόντους σε ένα παιχνίδι, καθώς το έχει καταφέρει άλλη μια φορά, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας, για την κανονική διάρκεια της Basket League ο άλλοτε άσος της Ντιζόν έγραψε στη στατιστική του 31 πόντους με 2/2 δίποντα, 8/12 (!) τρίποντα και 3/4 βολές.

Την ίδια σεζόν (2018/19) ο Γκρέι φτάνει και πάλι κοντά στους 30 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η άμυνα των παικτών του τότε τεχνικού της ομάδας Ρικ Πιτίνο δεν μπόρεσε να τον σταματήσει, σκόραρε 27 πόντους και «οδήγησε» την ομάδα του σε έναν θρίαμβο επί των Πράσινων με 80-72.

Οι αριθμοί που λένε την αλήθεια

Η σταθερότητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν αθλητή. Και επειδή μιλάμε για μπάσκετ, έναν μπασκετμπολίστα. Και αυτό διακρίνει τον Γκρέι.

Τελείωσε τη πρώτη του σεζόν ως μέλος των «κυανοκίτρινων» με μέσο όρο 12.4 πόντους μέσο όρο στο πρωτάθλημα σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ, ενώ σούταρε και με 38% έξω από τα 6.75μ.

Το ίδιο… βιολί συνέχισε και τη περσινή χρονιά που διεκόπη απότομα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αγωνιζόμενος σε 20 παιχνίδια σκόραρε 12.8 πόντους ανά ματς, ενώ έξω από τη μεγάλη «άρκτο» όχι μόνο διατήρησε το ίδιο ποσοστό, αλλά το αύξησε (43%).

Η δήλωση του Παπανικολόπουλου για την ανανέωση του συμβολαίου του Γκρέι

Μετά το πέρας του αγώνα κόντρα στη Ρίτας, ο προπονητής της ομάδας των Δυτικών Προαστίων υπογράμμισε: «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να τον έχουμε στην ομάδα», δείγμα ότι πρόκειται ήδη για έναν παίκτη περιζήτητο.

Αναμφίβολα, η ανανέωση του καλοκαιριού έγινε με γνώμονα το κοινό συμφέρον και των δύο πλευρών καθώς και ο Γκρέι είναι σε ένα «περιβάλλον» που γνωρίζει και τον ξέρουν, έχει αντιληφθεί πως πλέον μπορεί να κάνει μόνο βήματα προς τα εμπρός, ενώ και ο ίδιος ο σύλλογος έχοντας τον Αμερικανό στο… οπλοστάσιο του έχει ακόμα υψηλότερες βλέψεις είτε στο Basketball Champions League, είτε στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ήδη στην ιστορία του Περιστερίου

Η συμφωνία του Στίβεν Γκρέι και της διοίκησης της ομάδας για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για ένα χρόνο ακόμα τον έχει βάλει ήδη στην ιστορία του συλλόγου καθώς θα ξεπεράσει τους Τσίτουμ, Φορντ, Μπέργουολντ, Οκανσέ, Στιούαρτ, Κούρτοβιτς, Άντερσεν, Ντίνκινς, Μάξεϊ, Μότσνικ, Σκοτ, Ράιζενμπούχλερ, Μαρτίνεθ, Σμιθ που έμειναν μέχρι για δύο αγωνιστικές περιόδου στο κλαμπ. Ενώ, κυνηγάει τον Γκρεγκ Τσερτς που έμεινε όχι δύο ή τρεις, αλλά τέσσερις (1989-1993).

Η επόμενη χρονιά να τον φέρει στην Euroleague

Το επόμενο βήμα στη καριέρα του Γκρέι είναι χωρίς δεύτερη σκέψη να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της Euroleague. Στο κορυφαίο μπασκετικό επίπεδο της Ευρώπης. Οι εμφανίσεις του δείχνουν πως είναι πιο πιθανό από ποτέ το καλοκαίρι του 2021 να τον ζητούν ομάδες από τη πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όυτως ή άλλως δεν είναι λίγα τα πρόσφατα παραδείγματα παικτών που έχουν φύγει από το BCL για το… κάτι παραπάνω και τα έχουν καταφέρει (βλ. Πάντερ, Σαντ Ρος, Φόστερ…).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ