Αποκάλυψη: Ο κουμανταδόρος της ΚΕΔ έκανε χρήση του βίντεο το 2013 και δικαιώθηκε. Τώρα θα αλλάξει θέση;

Αποκάλυψη: Ο κουμανταδόρος της ΚΕΔ έκανε χρήση του βίντεο το 2013 και δικαιώθηκε. Τώρα θα αλλάξει θέση;

Ο νυν «επικεφαλής» της ΚΕΔ, Κυριάκος Ταβουλαρέας, είχε κρίνει το Τρίκαλα-Κηφισιά το 2013 με τη χρήση βίντεο, ενώ δεν προβλεπόταν και είχε δικαιωθεί. Τώρα άλλαξε κάτι;

Η ζωή κύκλους κάνει. Και όσα έχεις κάνει στο παρελθόν, έρχονται στο σήμερα, να σου δείξουν τον δρόμο. Σε μια τέτοια κατάσταση βρίσκεται και ο σημερινός ουσιαστικός κουμανταδόρος της ΚΕΔ Κυριάκος Ταβουλαρέας. Πριν από 8 χρόνια είχε κληθεί να διαχειριστεί μία παρεμφερή φάση με αυτή που συνέβη στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στον πρώτο τελικό της Α1 Μπάσκετ Γυναικών.

Ηταν 6 Απριλίου του 2013. Τότε δεν κρινόταν ο τίτλος, αλλά η άνοδος στην Α1, στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της Α2, στον οποίο τα Τρίκαλα είχαν υποδεχτεί την ΑΕ Νέας Κηφισιάς. Στην τελευταία φάση, ο Τριανταφύλλου της θεσσαλικής ομάδας διαμόρφωσε το 73-71 σε ένα αμφισβητούμενο χρονικό σημείο. Ήταν ένα καλάθι που ουσιαστικά έκρινε μία κατηγορία.

Τότε ο Ταβουλαρέας το μέτρησε, αφού με τους άλλους διαιτητές είδαν το ριπλέι της φάσης, από το κύκλωμα μετάδοσης της ΕΡΤ. Μάλιστα, στο φύλλο αγώνα έγραψε ξεκάθαρα ότι αποφάσισε πως το καλάθι είναι έγκυρο, αφού είδε το βίντεο.

Ποια είναι η σχέση εκείνης της φάσης με όσα συνέβησαν στο ντέρμπι των αιωνίων στο γυναικείο μπάσκετ, όπου οι διαιτητές αποφάσισαν πως το καλάθι είναι εκπρόθεσμο, αφού συμβουλεύτηκαν το βίντεο που είχαν διαθέσιμο;

Και τότε και τώρα, δεν υπήρχε πρόβλεψη από τον κανονισμό να δουν οι διαιτητές το βίντεο. Δεν επιτρεπόταν βάσει κανονισμών. Αλλά από τη στιγμή που η χρήση του βίντεο έγινε με σκοπό να παρθεί μια δίκαιη και σωστή απόφαση, κανείς δεν αντέδρασε. Για την ακρίβεια, ακόμη και η Κηφισιά είχε κάνει ένσταση επειδή κόλλησε το χρονόμετρο και όχι για την κατακύρωση του δίποντου ή επειδή οι διαιτητές είδαν το βίντεο.

Τελικά, η ένσταση της Κηφισιάς απορρίφθηκε στις 2 Μαΐου και τα Τρίκαλα προβιβάστηκαν στην Α1. Κάτι απολύτως λογικό. Με τον Ταβουλαρέα να δικαιώνεται για την απόφασή του να εμπιστευθεί το βίντεο.

Τι θα πράξει άραγε σήμερα ο ίδιος ο Κυριάκος Ταβουλαρέας, από το πόστο του επικεφαλής της ΚΕΔ; Θα συμπεριφερθεί διαφορετικά; Θα αποφασίσει κόντρα στον… εαυτό του και στη νομιμότητα; Θα συνταχθεί με τον παραλογισμό ή με τη λογική και το σωστό; Είπαμε, το παρελθόν δείχνει το παρόν και οτιδήποτε άλλο, θα αποτελέσει προϊόν έξτρα έρευνας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ