Αυστραλία – Νιγηρία 84-67: Τα «κανγκουρό» δεν αστειεύονται

Αυστραλία – Νιγηρία 84-67: Τα «κανγκουρό» δεν αστειεύονται

Η Αυστραλία έκανε νικηφόρα πρεμιέρα απέναντι στην Νιγηρία, κερδίζοντας με 84-67 και έδειξε πως θα τα δώσει όλα για το χρυσό μετάλλιο.

Η Αυστραλία έχει πάει με ξεκάθαρο στόχο στο Τόκιο. Θέλει να δώσει τέλος στις δύο τέταρτες θέσεις που έχει κατακτήσει στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το πρώτο βήμα στο δρόμο προς το χρυσό μετάλλιο έγινε με την νίκη των «κανγκουρό» απέναντι στη Νιγηρία με 84-67, με την Αυστραλία να δείχνει ξεκάθαρα πως δεν αστειεύεται και ότι θα τα δώσει όλα για την κορυφή.

Οι «μπούμερς» δυσκολεύτηκαν για τρία δεκάλεπτα, στο τέταρτο όμως και καθοριστικό πάτησαν γκάζι και χάθηκαν από το οπτικό πεδίο των Νιγηριανών. Το σκορ μέχρι το 30ο λεπτό ήταν 59-52 υπέρ των Αυστραλών, αλλά με ένα επιμέρους σκορ 26-15 στη τελευταία περίοδο, μετέτρεψαν το ντέρμπι σε περίπατο.

Τα «κανγκουρά» τελείωσαν το παιχνίδι με 45,8% στα τρίποντα (11/24), τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό των Νιγηριανών ήταν στο 29,2% (7/24).

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο ηγέτης της ομάδας, Πάτι Μιλς με 25 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Κέι με 12 και Ίνγκλις – Έξουμ με 11.

Για τους ηττημένους, δεν ξεχώρισε κάποιος παίκτης, με τον Εμεγκάνο να ολοκληρώνει με 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 43-40, 58-52, 84-67

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ